Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, review en prijs

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Samsung Galaxy S10+ België / Nederland
Tijdslijn
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
3G/4G-ondersteuning>
Netwerkprestaties
Batterijleven
Audiokwaliteit
Prestatie CPU / GPU
Fotokwaliteit
Video kwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Android
Bugs
Toebehoren
Samsung Galaxy S10+ in vergelijking met anderen
Conclusie
Test Reviews Nl

Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, review en prijs


Gepubliceerd op: 15-06-2019 / gewijzigd: 11-12-2019

Tot nu toe had ik alleen Chinese smartphones getest die verkocht werden voor ongeveer 200 euro, dit segment is erg interessant, maar ik wilde een review over een echte high-end telefoon doen en kijken hoe groot de kloof met de mid-range is. Om deze nieuwe vergelijking te kunnen doen, heb ik een Samsung Galaxy S10+ gekregen. Op papier heeft deze telefoon alles wat je zou verwachten van een high-end telefoon in 2019 en je zult waarschijnlijk niet veel mensen vinden om het anders te zeggen. Het doel van mijn test is niet om een open deur in te schoppen, ik wilde een analogie maken met de automotive sector door een Volkswagen Golf GTI te vergelijken met een Porsche 911. De vergelijking zou belachelijk kunnen worden, maar hoe ver is het middensegment van de top van het gamma?

Officiële website: Samsung.com

]

Prijs Samsung Galaxy S10+ België / Nederland

.
De Samsung Galaxy S10+ is een van de duurste telefoons (toen hij werd gelanceerd), maar het is soms mogelijk om hem tegen een promotieprijs te krijgen, dus ik raad je aan om je te abonneren op de onderstaande prijswaarschuwingen om op de hoogte te worden gesteld zodra de prijs uw limiet bereikt.



Tijdslijn


24/05/19: Ontvangst van de telefoon
25/05/19: schermtest
26/05/19: gps-test, prestaties
27/05/19: geluidstest

Waarom deze telefoon?

Deze telefoon komt duidelijk uit het middensegment dat ik gewend ben te testen, het was een primeur voor mij. Ik heb al bijna 10 jaar geen Samsung meer gehad en bovendien heb ik nu de mogelijkheid om het beste toestel in hun assortiment te testen.

Testinhoud

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, nemen enkele dagen in beslag en voor cameratests moet ik soms wachten tot het weer gunstig is om foto's te nemen in goede omstandigheden.
Ik ben daarom verplicht om de testresultaten stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van uw bezoek.

Uitpakken


De Samsung Galaxy S10+ is verpakt in een zwarte doos die zich niet echt onderscheidt van de rest, inclusief een lader, USB-kabel, USB-kabel, USB type C naar USB-adapter, hoofdtelefoon en kabel. Het is duidelijk niet op de doos dat een dergelijk toestel wordt beoordeeld.

De meeste van de telefoons die ik heb getest zijn zo gelijkaardig dat als het scherm uit staat, ik ze niet altijd kan onderscheiden. De Samsung Galaxy S10 is anders en of je het ontwerp nu leuk vindt of niet, hij lijkt niet op de andere. Aan de achterkant reflecteert de parelwitte verpakking het licht met rode reflecties en aan de voorkant zal het enorme doorboorde scherm snel indruk op je maken met zijn bijna perfecte colorimetrie.

Ondanks de grootte van het scherm, slaagt de S10+ erin om een redelijk formaat en gewicht te behouden, het is kleiner dan de Redmi Note 7 met een groter scherm, het is ook lichter. De schermranden zijn erg dun en Samsung heeft ervoor gekozen om een doorboord scherm te gebruiken in plaats van een inkeping, het is vrij mooi en het biedt een enorme ruimte voor het scherm, 86% van het oppervlak van het apparaat wordt gebruikt voor het scherm! Alles is zo ontworpen dat er geen ruimte verloren gaat.



Eerste configuratie


Bij het starten van het toestel moet je onvermijdelijk de configuratie van het toestel doorlopen. Net als bij Xiaomi heeft Samsung de gehele interface opnieuw ontworpen om een merkspecifieke ervaring te bieden. Samsung biedt je een aantal opties die specifiek zijn voor Samsung om te proberen haar diensten te pushen, deze opties zijn niet verplicht, maar je zal regelmatig geconfronteerd worden met deze wens om de controle niet over te laten aan Google. Samsung heeft standaard een reeks embedded applicaties ontwikkeld, je kunt je ook abonneren op een gratis cloud. Over het algemeen doet Xiaomi hetzelfde, maar Samsung gaat verder door het aanbieden van een voice assistant zoals bij Google, behalve dat het hier Bixby heet. Deze voice assistant heeft zelfs een eigen toets aan de zijkant van de telefoon, wat een indicatie geeft van het belang dat aan de assistant bij Samsung wordt gehecht.

De opstartprocedure is dus iets langer dan op een Xiaomi, maar het levert geen problemen op. Ik heb me bij Samsung geregistreerd om de verschillende applicaties en functies van de Koreaanse fabrikant te kunnen testen. Ik zal proberen om deze verschillende functies te integreren in mijn test.

Afwerking


samsung galaxy s10 plus test avis review beoordeling prueba photo 4


Wat kan je verwachten van een telefoon voor deze prijs ? Er zijn een aantal zeer mooie telefoons in de prijsklasse tussen de 200 en 300€ maar de Samsung is duidelijk een niveau hoger. Ik heb een witte S10+ en aan de achterkant is er een perfect glad wit oppervlak dat alleen onderbroken wordt door de horizontaal geplaatste camera. Het witte oppervlak wordt blauw of rood afhankelijk van het omgevingslicht, dit heeft geen bijzonder nut maar geeft wel een specifieke identiteit aan de telefoon. De positie van de camera is naar mijn mening veel beter dan camera's met een verticale sensor aan de zijkant van de camera, een horizontale sensor zorgt voor een natuurlijkere kadrering van de foto's. De camera's hebben een verticale sensor aan de zijkant van de camera, een horizontale sensor zorgt voor een natuurlijker beeld.

Aan de voorkant zie je maar één ding: het scherm. Het scherm is enorm groot en de bezettingsgraad van het scherm stijgt tot 86%, het is enorm. Het scherm is doorboord met een dubbele fotosensor voor selfies, de randen zijn ultradun. De vingerafdruksensor bevindt zich direct op het scherm in plaats van op de achterkant van het scherm zoals bij de meeste telefoons.

De omtrek van de telefoon is van metaal, waardoor het een meer premium uitstraling heeft en een indruk van stevigheid geeft. De lay-out van de knoppen is daarentegen verwarrend. Ik heb al lang geen Samsung meer gehad, dus ik weet niet of deze keuze specifiek is voor dit model, maar de volumeknoppen zitten links en onder de volumeknoppen heeft Samsung een knop geplaatst om toegang te krijgen tot Bixby zijn assistent. Als je Bixby niet geactiveerd hebt, zal je deze regelmatig kruisen omdat de knop zich op een plaats bevindt waar je meestal je vingers in de buurt van de Bixby assistant stopt. Aan de rechterkant vinden we de aan/uit-knop, de knop is vrij hoog aan de telefoon, het is waarschijnlijk een esthetische keuze maar in gebruik is het een beetje storend als je de gewoonte hebt gehad om een aan/uit-knop in het midden te hebben.

De SIM-lade bevindt zich aan de bovenzijde en aan de onderzijde is er een Jack-aansluiting, een USB-poort van het type C en een luidsprekeruitgang. Dit is een vrij klassieke keuze, maar het stel je in staat om de slankheid van het apparaat te realiseren, slechts een paar milimeter van de rand van het scherm te scheiden van de Jack poort.

De afwerking is dus absoluut onberispelijk, niets lijkt aan het toeval te zijn overgelaten. De telefoon is dus erg goed, maar de plaatsing van de knoppen zal waarschijnlijk het vervelendst zijn tot ik eraan gewend ben.



3G/4G-ondersteuning>


De Galaxy S10+ bestrijkt het overgrote deel van de frequenties in Europa en elders in de wereld. Dus je kunt dit apparaat waarschijnlijk overal gebruiken.

3G-frequenties: B1,B2,B4,B5,B8,B34,B39
4G-frequenties: B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B8,B12,B13,B13,B17,B18,B19,B20,B25,B26,B28,B32,B38,B39,B40,B41,B66



Netwerkprestaties





Signaal 4G

Het vermogen om het netwerk correct op te nemen is essentieel voor een telefoon, maar wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te nemen te meten, doe ik een groot aantal metingen op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. De signalen kunnen variëren van -40dBm (uitstekend signaal) tot -140 dBm (slecht signaal). Deze metingen worden uitgevoerd onder reële omstandigheden en niet in een laboratorium.

Op onderstaande grafiek vergelijk ik 2 telefoons op dezelfde cellen om te zien welke telefoon het beste het netwerk opneemt. De telefoon die de beste netwerkontvangst ontvangt is de telefoon die de meeste ruimte inneemt.



Ik was een beetje teleurgesteld door de resultaten omdat ik had verwacht dat Samsung boven het peloton zou uitstijgen, maar het zit in het gemiddelde. Voor de meeste gebruikers maakt het niet uit, het is alleen als je je op een plek bevindt waar de netwerkdekking zwak is, de Samsung zal geen verschil maken met andere telefoons.

Download / mobiel

Met alle tests die ik tot nu toe heb uitgevoerd, ben ik erin geslaagd om een paar 4G cellen te isoleren die echt goede prestaties kunnen leveren. Toen ik begon met het testen van de Galaxy S10+ op deze cellen, was ik erg teleurgesteld over de resultaten. De downloadprestaties waren echt slecht. Ik probeerde verschillende cellen op verschillende locaties op verschillende tijdstippen van de dag, ik zorgde er ook voor dat de signaalkwaliteit goed genoeg was, maar het veranderde niets.

Ik was echt verbaasd over de slechte prestaties en ik kon moeilijk geloven dat deze telefoon niet beter kon presteren. Ik begon te zoeken in de instellingen en vond uiteindelijk een boost optie in de netwerkinstellingen, ik zette hem aan en het veranderde alles. Met deze optie ingeschakeld, presteerde de Samsung veel beter.



Voor de download snelheid kreeg ik een snelheid van ongeveer 110 Mbps en voor de upload ging ik tot ongeveer 40 Mbps. Bij het downloaden staat de Galaxy S10+ vrij hoog, ik kreeg betere scores met één Xiaomi telefoon maar het verschil is niet erg groot. Bij het uploaden kreeg ik tot 60 Mbps met andere apparaten, ik was een beetje verbaasd dat ik de Samsung niet voor alles aan de bovenkant vond, maar ik kan niet uitsluiten dat netwerkfactoren het verschil kunnen verklaren. Hoe dan ook, de Galaxy S10+ biedt een zeer comfortabele download snelheid, het mag je nooit teleurstellen.

Wifi-signaal

Door de Galaxy S10+ in de buurt van de router te plaatsen, krijg ik een signaal van -31 dB, het is gewoon het beste signaal dat ik tot nu toe heb. Daarna heb ik dezelfde test opnieuw gedaan op dezelfde afstand als de andere telefoons en ik krijg een signaal van -73 dB. Op een afstand is de signaalsterkte vergelijkbaar met wat ik tot nu toe met andere toestellen heb waargenomen.



Download / Wifi

Het zeer goede resultaat in termen van het wifi-signaal wordt ook weerspiegeld in een zeer goede prestatie voor downloadsnelheid. Ik krijg iets meer dan 250 Mbps in download en 20 Mbps in upload, mijn access provider beperkt de upload tot 22Mbps, dus de telefoon is niet te verwijten. De Samsung Galaxy S10+ behoort tot de beste apparaten in signaal- en downloadsnelheid.



GPS signaal

Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en doe ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert GPS het signaal niet kunstmatig, het heeft geen referentie, dus je kunt de echte positie zien.

Ik heb mijn gebruikelijke treinreis gemaakt tussen de luchthaven en het centrum van Brussel, ik ben helaas vergeten het geluid uit te schakelen, je hoort het omringende geluid.

Het GPS signaal van de Galaxy S10+ is niet het meest nauwkeurige dat ik tot nu toe heb kunnen testen. De telefoon blijft dicht bij de sporen, maar beweegt zich er soms op een wat willekeurige manier van weg. De oriëntatie beweegt ook zonder dat ik de telefoon verplaats, het is een vrij algemeen probleem en de Galaxy S10+ onderscheidt zich hier niet van de andere.
youtube previewyoutube preview


De Samsung Galaxy S10+ zit in het gemiddelde wat betreft het GPS-signaal.

Batterijleven


De Galaxy S10 Plus heeft een genereuzere batterij dan de andere modellen van de S10 generatie. Met zijn 4100 mAh gaat de S10 Plus met zijn 4100 mAh minstens één dag of misschien zelfs twee dagen mee, afhankelijk van je gebruik. Als ik voorzichtiger ben dan normaal om een beoordeling van het bereik te geven, dan is dat omdat de telefoon hebzuchtig is en voor dezelfde batterijcapaciteit een Redmi Note 7 iets langer meegaat. Ik kan tot 3 dagen mee met een Redmi Note 7 (4000 mAh) maar met de S10+ kan ik bijna twee dagen mee. Dit is een zeer goede score voor een apparaat van deze grootte, maar met zo'n scherm en zo'n vermogen onder de motorkap, zal je het vaker willen gebruiken en het resultaat zal gevoeld worden op de autonomie.



Audiokwaliteit


Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, dan speel ik geluiden af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid van de telefoon.


Ik heb nog geen honderden telefoons getest, maar onder de telefoons die ik heb getest, de Samsung Galaxy S10+ biedt de beste geluidskwaliteit. Het biedt een geluidsvermogen dat superieur is aan dat van de Xiaomi Mi 8 Lite die al tot de krachtigste behoorde, maar dit vermogen heeft een prijs, de vervorming is aanwezig bij het maximale volume. De s10+ biedt de Dolby Atmos aan, ik had hem nog niet op een andere telefoon ontmoet.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is om alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om goed geluid te zien op alle frequenties is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.

samsung galaxy s10plus frequency respons


De Galaxy S10+ onderscheidt zich van de eerste frequenties waar hij aan de referentielijn blijft hangen terwijl de andere telefoons een beetje achterblijven. Bij hogere frequenties volgt de Melkweg S10+ bijna exact dezelfde curve als de Redmi Note 7, hij maakt zich min of meer tegelijkertijd los van de referentie. De frequentiedekking is daarom zeer goed, wat betekent dat de Galaxy S10+ een breed scala aan geluiden nauwkeurig kan weergeven.

Dynamic Range

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus af te spelen te testen. Ook hier wordt de witte curve als referentie gebruikt en daarom moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de witte curve staan.

samsung galaxy s10plus dynamic range


De Melkweg S10+ onderscheidt zich niet van vele andere voor deze test, het is slechts naar 1 kHz dat hij de referentie het dichtst benadert. Als we de meting op alle frequenties doen, krijgt de S10+ de beste score onder de geteste telefoons.

Noise Level

Deze test heeft tot doel na te gaan of het te testen apparaat in staat is om geluiden zonder al te veel lawaai te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.

samsung galaxy s10plus noise level


Ook hier volgt de Samsung de massa voor de laagste frequenties en komt het er op neer dat de Samsung de kudde voor de laagste frequenties volgt en rond 500hz loslaat waar het dichter bij de referentie komt dan de andere apparaten.

Prestatie CPU / GPU

.
De S10+ behoort tot de top van het Samsung assortiment en dit moet zich uiteraard vertalen in geweldige prestaties op het gebied van CPU en GPU. Met Antutu speelt de video die gebruikt wordt voor de benchmark vlot, terwijl de video op de andere telefoons die ik getest heb, stottert. Uiteindelijk heb ik met Antutu een score van meer dan 330.000 punten behaald, wat meer dan twee keer zoveel is als de Redmi Note 7. Ik moet echter vermelden dat de telefoon erg heet was geworden tijdens de Antutu-test.



Benchmarks

Uit de Antutu-test blijkt dat het vooral de Mali G76 grafische processor is die de meeste apparaten op de markt domineert, het is meer dan 91% van de gemeten apparaten. Met 3D Mark krijg je hetzelfde soort resultaat. De s10+ is een beest in prestaties!



Gaming

Met een score van meer dan 330.000 punten op Antutu kan de Samsung Galaxy S10+ een uitstekende telefoon voor games worden verwacht. Ik test al mijn telefoons met PUBG mobile om het makkelijker te kunnen vergelijken.

youtube previewyoutube preview


Met zoveel kracht kan de Galaxy S10+ gemakkelijk PUBG Mobile op het hoogste grafische niveau draaien. De ingame ervaring is perfect soepel, zelfs wanneer andere spelers tegelijkertijd aanwezig zijn op het scherm. Ook het laden van spelelementen gaat soepel, de kijkafstand is zeer indrukwekkend. We komen dicht in de buurt van een computer niveau ervaring (maar op een kleiner scherm).

Fotokwaliteit


De Samsung Galaxy S10+ is natuurlijk uitgerust met een Samsung fotosensor, dit is de SAK2L3, deze sensor heb ik nog niet in een andere telefoon gezien. De SAK2L3 maakt foto's in 12 miljoen pixels en 4k in video.

.

Standaardtoepassing

De standaard fototoepassing wordt geleverd door Samsung, het ziet er niet uit als wat ik tot nu toe heb gezien en het is helaas niet altijd een goede zaak. De applicatie biedt een veelheid aan keuzes, aan de ene kant is het goed, maar aan de andere kant voegt het onnodige complexiteit toe aan de interface. De meeste mensen zullen toch gewoon de automatische modus gebruiken, alle extra opties moeten elders geplaatst worden.

Bovenaan het scherm vind je toegang tot de instellingen, flash activering, zelfontspanner, beeldformaat en een retoucheerstool.

De fototoepassing biedt de volgende modi:
- beeld
- video
- beeltenis
- voedsel
- nacht
- panorama
- deskundig
- super slow motion
- slowmotion
- hyperlapping

De applicatie is ultracompleet en het is mogelijk om veel dingen te configureren.

In de pro-modus kun je de sluiter, iris (zeer zeldzaam!), ISO-niveau, kleurtemperatuur, contrast, verzadiging, scherpte, schaduwen en scherpstelling instellen. Het is verreweg de meest uitgebreide pro-modus die ik tot nu toe heb kunnen testen. Deze pro-modus is in staat om RAW-bestanden te produceren. De enige grote fout in de pro-modus is dat de pictogrammen worden weergegeven in het kijkvenster van de foto. Dit is een probleem wanneer de scène helder is omdat de pictogrammen wit zijn en wit op een heldere kleur onleesbaar.



3 sensoren

De Galaxy S10+ is uitgerust met een drievoudige fotosensor op de achterkant, ik had nog geen telefoon met een dergelijke configuratie. Waar kan dit voor gebruikt worden? Alle sensoren hebben verschillende brandpuntsafstanden, het is mogelijk om foto's te maken met verschillende zoomniveaus zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Zooms op de smartphone bestaan al lang, maar het waren meestal alleen digitale zooms en digitale zoom heeft een negatieve invloed op de kwaliteit. Met deze Samsung is er een ultra groothoeklens van 1.8mm, een groothoek van 4.32mm en een derde zoomlens van 6mm waarmee je ongeveer 50% afstand bespaart ten opzichte van de groothoek. Je hebt drie echte lenzen om veel verschillende situaties aan te kunnen.

Standaard staat de camera op de 4.32mm lens, hier is een voorbeeld:
samsung galaxy s10plus wide angle


Als ik overschakel naar ultra-groothoek (1,8mm), krijg ik de volgende foto:
samsung galaxy s10plus ultra wide angle


En als laatste met de 6mm zoom, krijg ik de volgende foto:
samsung galaxy s10plus zoom angle


De ultra-groothoek is zeer indrukwekkend, ik heb nog nooit eerder zo'n groothoek gezien. De lichtwinst is erg belangrijk omdat voor dezelfde foto de sluiter is toegenomen naar 1/1464 tegen 1/758 in 6mm. Ik zou proberen deze lens te testen in de stad waar de afstanden korter zijn om de kwaliteit echt te evalueren. Als je foto's maakt bij weinig licht, gebruik dan de groothoek of ultragroothoek om de helderheid te verhogen. De ultragroothoekoptiek lijkt ook een hogere resolutie te hebben (16 miljoen pixels ten opzichte van 12 miljoen pixels bij de andere).

Binnen (studio)

Voor deze nieuwe studiotest heb ik een textieldoek gebruikt in plaats van een plastic film, ik ben niet erg tevreden met het resultaat, maar ik heb de foto's behouden omdat de textuur me in staat stelde om de beeldscherpte te testen.

Eerste foto in automatische modus
samsung galaxy s10 plus camera photo test review avis studio 1


De automatische modus is echt heel goed. In tegenstelling tot de meeste telefoons die ik in de studio test, heeft de Galaxy S10+ geen belichtingsproblemen, het belicht de foto een beetje te veel, maar er is geen gebrek aan licht. De scherpte is uitstekend, het is waarschijnlijk de beste die ik tot nu toe heb gezien en toch heb ik geen aanpassingen gedaan om het te verbeteren. De kleuren zijn bijna perfect, misschien was een beetje meer verzadiging beter geweest.

Tweede foto in handmatige modus
samsung galaxy s10 plus camera photo test review avis studio 2


Ik heb het beeld bewust onderbelicht om de kleurrijkere gebieden te benadrukken, de contrasten zijn veel sterker en de zwarten zijn dieper. In F2.4 is de scherptediepte voldoende voor dit soort scènes en in tegenstelling tot veel andere telefoons, kun je het veranderen.

Derde beeld in nachtmodus
samsung galaxy s10 plus camera photo test review avis studio 3


Het resultaat is vergelijkbaar met wat de automatische modus heeft opgeleverd, maar het beeld is scherper, de contouren zijn duidelijker en het beeld is over het algemeen mooier als je op de details let. Op de Redmi Note 7 maakte de nachtmodus het mogelijk om ook op klaarlichte dag goede foto's te maken, dit geldt ook voor de Galaxy S10+. Ik neem aan dat de camera verschillende foto's combineert om de donkere en lichte gebieden optimaal te benutten. Ik ben benieuwd wat de nachtmodus zal doen voor een nachtscène.

De standaard lens heeft een brandpuntsafstand van 4.32mm, het is in het gemiddelde, de Redmi Note 7 was op 4.64mm terwijl de Umidigi S3 Pro op 2.37mm staat. De meeste telefoons zijn ongeveer 4mm.

Voor deze eerste studiotest blijkt de Samsung Galaxy S10+ de beste camera te zijn die ik heb getest. Het biedt een goede beeldkwaliteit zonder aanpassingen waar het met anderen alleen mogelijk is om dit niveau te bereiken door de standaard instellingen te wijzigen.

Buitenfoto (bewolkt)

Bewolkt weer is vaak moeilijk voor camera's omdat het nodig is om donkere gebieden te combineren met lichtere. Ik heb gebruik gemaakt van een onweersbui om wat foto's te maken met de Samsung en het resultaat is echt uitstekend.
samsung galaxy s10 plus camera photo test review avis cloud 1

Ik heb deze foto gemaakt tijdens stormachtig weer in de automatische modus, het regende, de lucht was erg grijs en de helderheid was duidelijk niet goed. Het resultaat is echt heel goed, het beeld is donker maar het houdt een zeer goede dynamiek tussen de lichte en donkere gebieden, we verliezen heel weinig detail. Net als bij studiofoto's is de scherpte indrukwekkend. De omtrek van de gebouwen aan de hemel toont een heel duidelijk verschil tussen de zones.

EXIF: ƒ/2.4 1/520 4.32 mm 50 ISO
Met 50 ISO is er geen digitaal geluid en met een snelheid van 1/520 is de beweging van voorbijgangers bevroren. Ik ben zelfs verbaasd te zien dat de foto is genomen op 1/520 omdat de lichtomstandigheden niet goed waren.



In deze serie foto's had ik de kans om een dubbele regenboog te fotograferen tijdens een storm. De lucht was erg donker en de kleuren van de regenboog vielen perfect op. Het beeld is even donker als in werkelijkheid, maar ook hier is de dynamiek van het licht en de donkere gebieden uitstekend. Als je op de details let zul je zien dat Samsung de kleine details sterk benadrukt en zelfs op een bepaalde afstand is het nog steeds mogelijk om borden te lezen of kleine elementen te

Buitenfotografie (zon)

Ik heb verschillende soorten buitenfoto's gemaakt om te laten zien waartoe de camera in staat was en ik zal beginnen met foto's die gemaakt zijn op het platteland waar je vrij ver kunt kijken zonder enige onderbreking.

samsung galaxy s10 plus camera photo test review avis sun 1


De zon was erg aanwezig, sommige gebieden werden onder een schaduw geprojecteerd door de wolken. Deze eerste foto is genomen met de 4.32mm lens. De foto is over het algemeen goed, de kleuren zijn nauwkeurig en de helderheid is goed. Ik heb een gedetailleerde preview toegevoegd om aan te tonen dat het apparaat een zeer hoog detailniveau vangt. De scherpte is indrukwekkend.

samsung galaxy s10 plus camera photo test review avis sun 2

Dezelfde plaats, dezelfde tijd maar met de 1.8mm lens. De zon werd gedeeltelijk belemmerd door een grote wolk. De kijkhoek is echt indrukwekkend, het legt een enorm gezichtsveld vast. Het beeld is iets meer verzadigd dan met de 4.32mm en het detailniveau is nog steeds even goed verder weg in beeld.

samsung galaxy s10 plus camera photo test review avis sun 3

Altijd op dezelfde plaats, maar dit keer met de 6mm lens. De kleuren zijn hier anders en de foto is over het algemeen minder helder, het detailniveau blijft goed.

Op weg naar huis ben ik even gestopt voor een veld met een tractor omdat ik het beeld interessant vond om de mate van detail op langere afstanden te evalueren. De eerste foto is genomen met de 4.32mm lens.
samsung galaxy s10 plus camera photo test review avis sun 4

Het beeld mist een beetje helderheid, maar de zon werd gedeeltelijk geblokkeerd door wolken. De detaillering is weer erg indrukwekkend, zelfs de trekker is nog steeds scherp op de achtergrond.

samsung galaxy s10 plus camera photo test review avis sun 5

Hier is dezelfde foto genomen in 1.8mm en opnieuw zie ik dat de kleuren meer verzadigd zijn. De hoek is zo groot dat ik niet zag dat een deel van mijn spiegel ook op de foto stond.

samsung galaxy s10 plus camera photo test review avis sun 6

Tot slot is hier de 6mm foto die dezelfde gebreken heeft als in het vorige voorbeeld. Hij heeft een gebrek aan helderheid en de kleuren zijn minder verzadigd.

Voor deze tweede serie bleef ik op de 4.32mm en fotografeerde ik insecten.



De achtergrond vervagen (bokeh) is echt mooi op de foto met de bloem. De detaillering van de insecten is echt indrukwekkend, je kunt duidelijk het kleinste detail op de vleugels zien. De minimale scherpstelafstand is erg kort, zodat je kunt doen alsof je macrofotografie doet. Het enige probleem is dat de camera een beetje tijd nodig heeft om scherp te stellen en als je een insect wilt fotograferen, kan hij weggaan voordat de camera de scherpstelling op de juiste plaats kan zetten.

In dit stadium van de test was ik een beetje teleurgesteld door de 6 mm lens maar ik gaf het een laatste kans met macro fotografie.



Het resultaat is echt uitstekend voor een telefoon. Het niveau is niet dat van een camera met een macro-objectief maar de Galaxy S10+ doet het redelijk goed, het detailniveau van de vlinder is indrukwekkend, de kleuren zijn helder en het bokeh effect is vrij mooi.

Buitenfotografie (nacht)

Om foto's in nachtmodus te testen ben ik naar het centrum van de stad gegaan en meer in het bijzonder langs de rivier omdat er veel interessante elementen zijn om nachtfotografie te testen. Omdat de Samsung een drievoudige sensor en een nachtmodus heeft, heb ik de sensoren in de automatische modus en in de nachtmodus getest.

Nachtfoto - 4.32mm - automatisch
samsung galaxy s10 plus camera photo test review avis night 1


EXIF: ƒ/1.5 1/10 4.32 mm 800 ISO

De automatische modus is snel, deze past geen verwerking toe na het maken van de foto. Met 1/10 is het onmogelijk om bewegingen vast te leggen en het risico van onscherpte is belangrijk, maar het beeld is toch goed gedetailleerd. De ruis is duidelijk zichtbaar bij ISO 800, terwijl de meeste apparaten een behandeling toepassen om de ruis te laten verdwijnen, maar dit gaat vaak ten koste van een vermindering in detail. Samsung heeft die keuze niet gemaakt en dat is erg goed.

Nachtfoto - 1,8 mm - automatisch
samsung galaxy s10 plus camera photo test review avis night 2


EXIF: f/2,2 1/8 1,8 mm 1250 ISO 1,8 mm 1250 ISO

De ultragroothoeksensor biedt een enorme kijkhoek, maar 's nachts zijn de gebreken beter zichtbaar. In het midden is het beeld scherp, maar deze scherpte vervaagt snel genoeg om in een wazig gebied rond de randen te vallen. We zien ook de vervorming van objecten zoals de straatverlichting rechts op de foto, de lampen zijn kunstmatig uitgerekt.

Nachtfoto - 6 mm - automatisch
samsung galaxy s10 plus camera photo test review avis night 3


EXIF: ƒ/1,5 1/10 6 mm 6 mm 6 mm 6 mm 500 ISO

Net als bij foto's overdag, beschouwde ik deze sensor als de slechtste van de drie. Hij slaagt erin om meer licht binnen te brengen, wat zich vertaalt in een gevoeligheid bij ISO 500 en toch vind ik dat het beeld niet zo goed is als de andere. Het detailniveau is lager en ondanks een lagere gevoeligheid lijkt er meer ruis aanwezig te zijn.

Nachtfoto - 4,32 mm - nachtmodus
samsung galaxy s10 plus camera photo test review avis night 4


EXIF: ƒ/1.5 1/4 4.32 mm 320 ISO

Het maken van een foto in de nachtmodus vereist een beetje geduld, want als je een foto maakt, kun je niet te veel bewegen en heeft de camera een paar seconden nodig voor de verwerking. Net als bij andere camera's maakt de Samsung verschillende foto's om een scherper beeld te krijgen. Het eindresultaat is zeer goed. De ruis is volledig verdwenen, de helling van de lucht is dieper. Het detailniveau is vrij goed en de lichthalo's worden beter beheerd dan in de automatische modus.

Nachtfoto - 1,8 mm - nachtmodus
samsung galaxy s10 plus camera photo test review avis night 6


EXIF: ƒ/2,2 1/3 1/3 1,8 mm 500 ISO

De zoom is niet beschikbaar in de nachtmodus, alleen groothoeken kunnen worden gebruikt. Met deze ultragroothoekmodus corrigeert de Samsung enkele van de problemen die in de automatische modus zijn waargenomen. De onscherpte aan de randen bestaat nog steeds maar is minder uitgesproken. Ook zijn er minder vervormingen aanwezig.

Andere nachtopnames:

De waarnemingen zijn hetzelfde als bij de andere foto's, ik wil er alleen aan toevoegen dat de foto's die in de stad zijn genomen iets te geelachtig zijn, ze hadden iets meer oranje moeten zijn.

De Samsung produceert goede nachtopnames, zelfs in automatische modus. Als je het geduld hebt, kun je de nachtmodus kiezen die betere foto's oplevert. Op klaarlichte foto's op klaarlichte dag zijn de foto's zeer scherp en rijk aan details en 's nachts is het hetzelfde, Samsung is erin geslaagd om fotosensoren te bouwen die in vrijwel alle omstandigheden dezelfde kwaliteit leveren.

Video kwaliteit



Normale video

Om de videostabilisatie te testen, liep ik op dezelfde weg als met de andere telefoons om de resultaten te kunnen vergelijken. De Galaxy S10+ films in native 4k, je hoeft niets te installeren of te ontgrendelen om in 4k te filmen. Er zijn drie dingen om uit deze video te onthouden:
1. De stabilisatie is uitstekend, het is het beste wat ik tot nu toe heb gezien.
2. 2. De kwaliteit van de video is echt heel goed.
3. Het geluid is uitstekend, ik was aan het einde van een landingsbaan op het vliegveld en boven een snelweg, het geluid is erg luid, je kunt heel duidelijk de verschillende geluiden tussen vliegtuigen en auto's onderscheiden.

youtube previewyoutube preview


Wandelen is niet zo'n brute activiteit en ik had het gevoel dat deze smartphone een zwaardere uitdaging nodig had. Om te zien hoe ver de Galaxy S10+ kan gaan, heb ik hem op mijn fiets gezet en een korte trip gefilmd. Ik had deze test al met andere telefoons gedaan, geen van hen was in staat om de trillingen van de motor te weerstaan. De Samsung Galaxy S10+ kan niet alle trillingen compenseren, maar hij doet het echt goed. YouTube comprimeert video's, dus het kan de kwaliteit van de video beïnvloeden, afhankelijk van je internetverbinding, maar ik kan je verzekeren dat de kwaliteit van de originele video erg goed is.

youtube previewyoutube preview


Video bij weinig licht

Ik heb deze videotest op dezelfde plaats gedaan als de nachtopnames. De nachtopnames zijn vrij goed, maar de video bij weinig licht is niet echt goed. De video is erg donker en het geluid is zeer uitgesproken. Ik ben teleurgesteld over dit resultaat omdat de fotosensor het goed had gedaan in de nachtmodus, dit is niet het geval voor het video gedeelte.

youtube previewyoutube preview


Schermkwaliteit





Om het scherm te testen gebruik ik een colorimetrische sonde die de nauwkeurigheid van de kleuren op een scherm meet en andere parameters om te zien of een scherm in staat is om een beeld nauwkeurig weer te geven.

samsung galaxy s10plus screen ecran calibration


Toen ik voor het eerst het scherm van de Samsung inschakelde, begreep ik meteen dat het scherm goede resultaten zou opleveren met de sonde. Het scherm is absoluut prachtig, het heeft de beste colorimetrie die ik tot nu toe heb kunnen meten. De zwarten zijn zo diep dat de sonde dacht dat het scherm was uitgeschakeld, het wit is ook het beste met een dE van 0.5. De zwarten zijn zo diep dat de sonde dacht dat het scherm was uitgeschakeld. Zonder aanpassingen heeft het scherm een gemiddelde dE van 2, ik krijg niet zo'n goede score met mijn PC scherm terwijl het een goed scherm is. Samsung demonstreert hier al zijn expertise op het gebied van schermen, het is een van de grote sterke punten van dit toestel.

Ja, de Samsung is een zeer krachtig toestel, maar het is moeilijk om zijn kracht ten volle te benutten, aan de andere kant zal het scherm het elke dag gebruiken en deze kwaliteit van het scherm zal je aanmoedigen om het nog meer te gebruiken.

De helderheid is ook zeer goed. Met de sonde heb ik 480 cd/m² gemeten, deze score is vrij goed, maar het apparaat is in staat om hoger te klimmen als de zon zijn oppervlak raakt. Als ik fiets, monteer ik altijd een telefoon aan mijn stuur en bij mooi weer draag ik een zonnebril. Wat heeft dit met het scherm te maken? Het is heel eenvoudig. De Galasy S10+ is momenteel het enige toestel dat een goede leesbaarheid biedt in direct zonlicht en met een zonnebril.

Biometrie


De telefoon is uitgerust met een vingerafdruksensor op het scherm en gezichtsherkenning. Je kunt een van beide of beide gebruiken.

Dit is de eerste keer dat ik een telefoon met een vingerafdruksensor direct op het scherm heb en hoewel het idee interessant is, vond ik het niet erg praktisch. De vingerafdruksensor op het scherm is niet zichtbaar als het scherm is uitgeschakeld en meestal als ik mijn duim neerzet, zet ik hem niet precies op de juiste plaats. Als ik hem op de juiste plaats zet, is de reactietijd nog steeds vrij lang in vergelijking met de vingerafdruksensoren op de achterkant van een telefoon. Ik vind ook dat de sensorpositie niet ideaal is, een meer centrale positie zou waarschijnlijk praktischer zijn geweest in plaats van de sensor onderin het scherm te moeten halen.

Gezichtsherkenning werkt vrij goed, het is snel genoeg, til de telefoon gewoon op en in de tweede die volgt, gaat het scherm aan om je te vertellen dat het het gezicht herkend heeft. Je moet echter nog steeds het scherm naar boven slepen om toegang te krijgen tot de telefoon, ik had de voorkeur gegeven aan een herkenning die me rechtstreeks naar het startscherm brengt in plaats van een wallpaper.

Android


Samsung heeft een eigen versie van Android ontwikkeld, anderen hebben hetzelfde gedaan als Xiaomi, maar Samsung is nog verder gegaan. Samsung biedt niet alleen een verbeterde Android-ervaring zoals Xiaomi's MIUI, maar ze hebben ook hun versie van de Google Assistant Bixby ontwikkeld, ze hebben ook een eigen "winkel" naast de Play Store van Google. Ik denk dat geen enkel ander merk onder Android zo ver gaat.

Main menu

Het startscherm ziet eruit als andere Android-startschermen. Het bevat snelkoppelingen naar applicaties, een zoekmachine en widgets. Aan de linkerkant heb je het gepersonaliseerde Bixbyscherm dat gepersonaliseerd wordt op basis van wat je met de telefoon doet. Xiaomi heeft iets dergelijks, maar er is alleen nieuws, terwijl Samsung verder gaat door het aanbieden van widgets en specifieke toepassingen.

Aan de rechterkant heb je een scherm met Samsung applicaties en aan de onderkant is een equivalent van de applicatie-lade waar je alle applicaties geïnstalleerd op de telefoon kunt vinden. Helaas is deze lade niet erg goed georganiseerd omdat de volgorde van de applicaties geen enkele logica volgt. Door het aanraken van het scherm aan de rechterkant en zonder het te verplaatsen, kun je ook een overlapvenster weergeven dat je in staat stelt snelkoppelingen toe te voegen.

Bovenaan vinden we het meldingsscherm en de snelkoppelingen die zullen evolueren naargelang uw gebruik. De meldingen zijn zeer goed georganiseerd, je kunt vrij snel je weg vinden, het ziet er vrij snel uit als wat Xiaomi aan het doen is.



Het instellingenmenu geeft toegang tot een groot aantal parameters, maar de interface blijft duidelijk en eenvoudig te gebruiken. De menu's gaan vergezeld van een kleine uitleg en ik hoefde nooit ver te zoeken om te vinden wat ik wilde. De menu's zijn niet noodzakelijkerwijs op dezelfde plaats als voor Xiaomi of een Android stock versie, maar de indeling van de parameters is vrij logisch.

Samsung heeft een aantal specifieke functies ontwikkeld voor het scherm, de batterij en wat zij noemen digitaal welzijn.



Bixby

Samsung ontwikkelde een eigen versie van "Ok Google" genaamd Bixby. Wat is het verschil? Ik kan me voorstellen dat de Google assistant efficiënter is, maar voor mij hebben deze assistenten (Google, Bixby, Alexa, ....) een zeer beperkt nut. Ik heb een Google Home thuis, mijn 6-jarige zoon vond het erg grappig, maar niemand anders gebruikt het. Het is een beetje hetzelfde met Bixby. Ik heb wat stemherkenningstests gedaan en het werkt vrij goed, ik heb ook zogenaamde kunstmatige intelligentie gebruikt om objecten of plaatsen van de camera te herkennen....het resultaat is soms goed, soms belachelijk.

Test 1: foto van een vork
Bixby erkende dat het een vork was en bood in ruil daarvoor andere vorkbeelden (wat is het nut?) en vork cadeau-ideeën aan.

Test 2: foto van mijn Mi Band 3 armbandje
Deze armband is moeilijk te herkennen omdat het volledig zwart is, het heeft geen logo of schrift. Bixby herkende een Mi Band 4, ok het is niet correct maar de apparaten zien er hetzelfde uit. De eerste voorgestelde link is een link in een Aziatische taal, alweer....wat is het punt? De tweede link is voor een scheermes, ook niet relevant.

Test 3: foto van een fles Aperol (het is een alcoholische drank voor wie het niet weet).
Bixby herkende niet waar het over ging en de suggesties zullen je aan het lachen maken: eczeem, spataderdieet...
Het eerste voorgestelde resultaat is voor een spijsverteringskanaal, het tweede voor gedroogde lever. Niet relevant.

Beproeving 4: Etiket van de aperolfles
Ik gebruikte tekstherkenning om te zien of Bixby de tekst op het etiket zou herkennen, maar het resultaat is eerlijk gezegd niet erg goed, geen enkel woord werd correct herkend.



Ik ben geen fan van assistenten in het algemeen en Bixby zal er niets aan veranderen, zoals je misschien al heeft geraden. Het idee is interessant, maar de resultaten zijn gewoon niet goed genoeg.

Bugs


Ik kwam geen bugs tegen met dit apparaat, wat me waarschijnlijk het meest irriteerde was de traagheid van de vingerafdruksensor en de verplichting om het scherm te verschuiven na het herkennen van het gezicht.

Toebehoren




Samsung Galaxy S10+ in vergelijking met anderen




Conclusie


De Samsung Galaxy S10+ is het beste apparaat dat ik (tot nu toe) heb getest, ik had dit resultaat volledig verwacht en het wordt correct weerspiegeld in de score die ik aan elk van mijn testen geef. Het is veel beter dan alle anderen op een aantal punten, terwijl het op andere punten in het gemiddelde scoort. Afgezien van het prijsaspect, is het wat je met je telefoon doet, dat zal bepalen of dit apparaat geschikt is voor jou.

Sterke punten van de telefoon zijn het display, de prestaties, het afwerkingsniveau, het besturingssysteem en de camera. De kwaliteit van het scherm is buitengewoon, je zal duidelijk een wow effect genereren door het te laten zien aan uw vrienden en familie. Ik heb altijd gevonden dat het scherm was een van de belangrijkste factoren op een telefoon, omdat het is het deel van het apparaat dat het meest wordt gebruikt, zal ik moeite hebben om terug te keren naar de mid-range voor mijn volgende tests.

De Galaxy s10+ heeft een beetje concurrentie op het gebied van prestaties, maar op dit niveau maakt het niet meer uit, want niets kan deze telefoon weerstaan. Ik vraag me zelfs af waarom fabrikanten zo veel prestaties willen bieden als geen enkele toepassing dat vermogen echt kan benutten. Games kunnen zonder problemen gespeeld worden, maar ook in het dagelijks gebruik waar de telefoon niet vertraagt. Deze kracht speelt ook een rol bij het maken van foto's omdat de verwerking van foto's sneller gaat, de camera zeer snel reageert en onder alle omstandigheden consistente prestaties biedt.

De Galaxy s10+ camera is uitstekend. Ik heb op andere sites gelezen dat apparaten zoals de Huawei P30 Pro of de Google Pixel 3 het beter doen, dat is misschien waar, maar dat doet niets af aan de kwaliteit van de S10+. De kwaliteit van de foto's is erg goed, maar wat ik het meest waardeerde was de betrouwbaarheid van de camera. Soms lukt het me om met veel goedkopere camera's zeer goede foto's te maken, maar vroeg of laat kom ik in een situatie terecht waarin de prestaties van de camera in het gedrang komen. Met de Samsung heb ik dat gevoel nooit gehad, hij maakt onder alle omstandigheden goede foto's en de scherpte blijft constant.

De video levert ook zeer goede resultaten in 4k als je in goede lichtomstandigheden blijft, want bij weinig licht is de video helemaal niet goed. Videostabilisatie is ook een van de sterke punten van de camera.

Wat is er mis met deze telefoon? Helemaal niets. Zoals ik hierboven schreef, geloof ik dat de vingerafdruksensor en gezichtsherkenning sneller zouden kunnen zijn, maar voor de rest heeft de telefoon geen zwakke punten.

Is de kloof met de mid-range belangrijk? Voor veeleisende gebruikers, ja, wanneer je het apparaat tot het uiterste gaat, realiseer je je dat niets het apparaat in gevaar brengt in tegenstelling tot een apparaat uit het middensegment dat sneller zijn limiet zal bereiken. Voor gemiddelde gebruikers zullen ze blij zijn met veel goedkopere apparaten.





Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Urtopia elektrische fiets : test / review
De Urtopia moet geeks met fietsen verzoenen. Deze fiets is een elektrische fiets die volledig van koolstofvezel is gemaakt. Futuristisch uiterlijk, verbonden fiets, ...het spreekt me aan!
XGIMI Mogo Pro: test, reviews en prijs
De Mogo Pro is mijn tweede projector van XGIMI, het is een van de eerste draagbare projectoren in 1080, zal het erin slagen om zich als referentie op de markt te vestigen?
Nebula Cosmos Max 4k test & review
Een 4k projector onder de 1000€? Het is een primeur, ik moest het testen. Zal het vergelijken met de andere projectoren die ik heb getest?
Umidigi Bison : test / review
Na de Ulefone Armor en de Doogee S58 Pro besloot ik een derde robuuste telefoon te testen met de Umidigi Bison. Op papier biedt het een zeer goede prestatie/prijsverhouding. Zal deze nieuwe Umidigi het beter doen dan zijn concurrenten?
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Elk jaar test ik de nieuwe versie van de Xiaomi Mi XX Lite, ik ben mijn tests begonnen met de Mi 8 Lite en met elke iteratie brengt Xiaomi het niveau een beetje hoger, maar hoe ver kunnen ze gaan?
Xiaomi Redmi Note 10: test / review
Na een ietwat teleurstellende Redmi Note 9 is Xiaomi terug van weggeweest met een veelbelovende Redmi Note 10 die de concurrentie waarschijnlijk opnieuw zal doen wankelen.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review
De Redmi Note Pro-reeks werd altijd al gekenmerkt door goede prestaties en goede foto's, de Redmi Note 10 Pro zal nog harder toeslaan met een Amoled-scherm en een 108 miljoen pixel fotosensor!
Doogee S58 Pro test / review
De Doogee S58 Pro zit in een klasse van telefoon die ik niet gewend ben te testen, deze telefoon is ontworpen om schokbestendig te zijn en je zou bijna iemand kunnen knock-out slaan omdat hij zo zwaar is.
Redmi 9C test / review
Redmi valt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone met redelijke specificaties. Is dit echt een goede deal?
Poco M3 : test / review
Poco werd wakker in 2020, na de F2 Pro en de X3, hier is de M3 die het startniveau komt aanvallen met een bodemprijs die de smartphonemarkt ongetwijfeld zal opschudden.
Samsung Galaxy A21s test / review
De Samsung Galaxy A21 is een concurrent van de Redmi-serie, maar zal deze de waardekampioen kunnen overtreffen?
Poco F2 Pro review - comprehensive and objective test
Ik ben niet gewend om telefoons in deze prijsklasse te testen, maar op papier kan de Poco F2 Pro een Samsung Galaxy S20 aan zonder te blozen. Hoe zit het in werkelijkheid?
Xiaomi Redmi Rating 9 test / review
De Redmi 2020 collectie is gearriveerd. De Redmi is gegroeid en heeft aan gewicht gewonnen om een groter scherm en een betere batterij te bieden. Zal het genoeg zijn om de groeiende concurrentie het hoofd te bieden?
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Ik heb de Mi 9T Pro in 2019 getest en ben tot de conclusie gekomen dat het een van de beste telefoons in zijn prijsklasse is. De Mi 10T Pro kostte 200 euro extra bij de lancering, dus ik moest mijn spaarpotje breken om hem te kunnen kopen. Zal hij het beter doen dan zijn voorganger?
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi heeft net de Redmi Note 9T, die een beetje boven de Poco X3 komt met wat nieuwe functies en een beetje oude dingen, weer de markt in elkaar geflanst.
Xiaomi Mi Note 10 Lite : test / review
Xiaomi is erin geslaagd om de lijnen nog meer te vervagen door de Mi Note reeks toe te voegen aan de catalogus met deze Lite versie van de Mi Note 10 die eind 2019 werd uitgebracht.
Redmi 9A test / review
Redmi pakt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone die de concurrentie lijkt aan te kunnen. Is dit echt een goede deal?
Nokia 5.3 test / review
Ik heb geen Nokia meer gekocht sinds het merk onder Chinese controle is gekomen, dus ik was benieuwd wat deze Chinese Nokia waard was in vergelijking met andere Chinese concurrenten.
Samsung Galaxy S20: review/test
Ik test niet vaak de premium segment, maar ik maak soms een paar uitzonderingen om een idee te krijgen van wat er in dit segment aan de hand is. Deze keer is mijn slachtoffer de S20.
Ulefone Armor 7 and 7E full test / beoordeling
De Ulefone Armor is een stevige smartphone, hij is ontworpen om schokken en water te weerstaan, maar hij biedt interessante functies voor normaal gebruik.
Xiaomi Mi Laser TV 150 test / review
Deze laatste jaren waren laserprojectoren te duur en het is opnieuw Xiaomi die de prijzen breekt met een zeer interessante machine, maar die niet aangepast zal worden aan alle soorten van gebruik.
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, beoordelingen en prijzen
De Samsung Galaxy S10 heeft het allemaal, er ontbreekt niets (behalve jij misschien). Op dit prijsniveau verwachten we het beste, maar hoe verschillend is het van de concurrentie?
Sonic Soak test en review
Sonic Soak is een klein apparaat ontworpen om dankzij ultrasounds ongeveer alles wat je wilt schoonmaken. Werkt het zoals beloofd ? Lees mijn test verder.
Xgimi H1 – Test / review naar 1 jaar intensief gebruik
Geïnteresseerd in XGIMI H1? Ik kocht het in 2016 en hier is mijn test na meer dan 100 uren.
Test, review en vergelijking van GPS trackers/tracers (Invoxia vs Hangang TK901)
Met een GPS tracker kun je je voertuigen of mensen op een kaart volgen zoals in de films, maar wat is dit type object echt de moeite waard?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden