Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
JMGO N1 Ultra : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs JMGO N1 Ultra
Tijdslijn
Waarom deze projector?
Uitpakken
Besturingssysteem
Afwerking
Projectiekamer
Batterijduur
Stroomverbruik
Werkingsgeluid
Connectiviteit
Beeldkwaliteit
Beeldgrootte en projectieafstand
Audiokwaliteit
Videospellen
Test / beoordeling conclusie
Projectoren Tests Reviews

JMGO N1 Ultra : test / review


Gepubliceerd op: 16-03-2023 / gewijzigd: 19-12-2023
Ik heb de afgelopen twee jaar zo'n dertig projectoren getest, in alle prijsklassen, en ik dacht dat ik alle grote trends wel had gehad, maar dat was voordat ik deze JMGO N1 Ultra projector ontdekte. Ik was al bekend met het merk JMGO, omdat ik eind 2021 de JMGO U2 had gekocht, maar helaas was deze projector eerlijk gezegd niet erg goed. Ik heb gebruik moeten maken van de 30 dagen gratis retourgarantie om er vanaf te komen, en het heeft me vervolgens 6 maanden van discussies met JMGO gekost om mijn geld terug te krijgen. Deze eerste ervaring met JMGO was dus niet positief en ik zei tegen mezelf dat ik nooit meer producten van dit merk zou kopen, maar de JMGO N1 Ultra heeft me van gedachten doen veranderen. Had ik er goed aan gedaan om ze een tweede keer te vertrouwen? Dat ga ik jullie in deze test vertellen!

Even ter herinnering:

Niemand betaalt mij om deze tests te doen, dus ik kan mijn onafhankelijkheid behouden. Mijn enige bron van inkomsten zijn de aankopen die je doet via mijn links. Als mijn werk je bevalt, gebruik dan mijn links voordat je iets koopt. Het kost je niets. Bedankt

Belangrijke opmerking

Voordat je de video's bij dit artikel bekijkt, is er één heel belangrijk ding dat je moet weten. Deze projector gebruikt een zeer brede kleurruimte (REC2020), wat goed is voor de beeldkwaliteit, maar om een beeld te kunnen filmen dat geprojecteerd wordt met REC2020, heb je een camera nodig die zoveel kleuren kan reproduceren... en helaas kost dit soort apparatuur een fortuin. De video's in dit artikel zullen daarom een erg roodachtig beeld laten zien dat op geen enkele manier de beeldkwaliteit weergeeft die daadwerkelijk door dit product wordt geproduceerd.

Prijs JMGO N1 Ultra

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het JMGO N1 Ultra van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

Ik kocht deze projector op Kickstarter in maart 2023, ik was een van de eersten die hem kocht en ik betaalde er iets meer dan 900€ voor. Ik ontving de projector half juli 2023, twee maanden achter op schema, maar dat is vaak het geval met crowdfundingcampagnes. Ik heb twee weken nodig om deze projector vanuit alle hoeken te testen, ik zal updates plaatsen als ik ze vind maar aarzel niet om vragen te stellen in de comments.

Waarom deze projector?

Ik heb deze projector om verschillende redenen gekocht, ondanks mijn twijfels over het merk JMGO. Deze projector is een drievoudige laserprojector en voor minder dan € 1000 ken ik geen ander alternatief. De drievoudige laser maakt een breder kleurengamma mogelijk en JMGO heeft dit tot een van zijn belangrijkste verkoopargumenten gemaakt. De natuurgetrouwheid van de kleuren is een ander argument dat JMGO naar voren brengt, en daar komen nog helderheid, contrast, het audiosysteem, enz. bij. Ik kon het niet laten om deze projector te kopen omdat hij met ongeveer £1000 in dezelfde prijsklasse zit als de XGIMI Horizon en deze JMGO lijkt hem in elk opzicht te overtreffen

De prijs is nu boven de £2000 gestegen en er zijn andere alternatieven. Daarom geef ik je in deze test zoveel mogelijk informatie om je te helpen de juiste keuze te maken.

Uitpakken

jmgo ultra n1 ultra test avis review erfahrungen recensione opiniones 11

Deze projector heeft een nogal ongebruikelijke vorm en dat is te zien aan de verpakking. De JMGO N1 Ultra is verpakt in een soort dichte frigolite bubbel met een handvat om hem mee te nemen. Ik heb dit type verpakking nog nooit gezien en ook al verkoopt het niet erg goed, het beschermt de projector in ieder geval goed en is praktisch om mee te nemen. De doos bevat de projector, een voedingskabel en transformator (hij is vrij groot), een handleiding en een afstandsbediening. De batterijen zijn niet inbegrepen, zoals vaak het geval is bij producten uit China. Er zit ook een kleine inbussleutel bij die waarschijnlijk gebruikt kan worden om de basis los te maken


Besturingssysteem


Nog niet beschikbaar / getest

Afwerking

jmgo ultra n1 ultra test avis review erfahrungen recensione opiniones 23

Deze projector maakt gebruik van een formaat dat ik nog niet eerder heb getest, dus ik ga iets meer dan normaal stilstaan bij het uiterlijk en de speciale functies.

Zoals je kunt zien, is deze projector op een standaard gemonteerd en kan hij naar voren of naar achteren worden gekanteld. Je kunt dus de projectiehoek aan de voorkant aanpassen en als je wilt, kun je zelfs het plafond als projectiescherm gebruiken, aangezien de projector in verticale projectie kan worden geplaatst. De basis van het beeld komt overeen met het onderste deel van het optische compartiment, wat betekent dat de projector laag moet worden geplaatst zodat de onderkant van het optische compartiment overeenkomt met de onderkant van je scherm of projectieoppervlak. Je kunt de projector natuurlijk ook op zijn rug plaatsen om het tegenovergestelde effect te bereiken.

Ik heb de neiging om mijn projectoren op hun rug te plaatsen om de onderkant van het optische compartiment te laten overeenkomen met de bovenkant van mijn scherm, maar bij deze projector is het iets ingewikkelder omdat de achterkant licht gebogen is en de standaard bovenop de projector komt te staan. Van wat ik heb gezien op de JMGO website, is het mogelijk om de standaard aan het plafond te bevestigen om dit soort problemen te voorkomen, maar in dat geval is het beter om een vrij hoog scherm te hebben om trapeziumcorrectie te voorkomen.

jmgo ultra n1 ultra test avis review erfahrungen recensione opiniones 12

Ik vind de projector best mooi, het maakt niet uit voor een projector maar JMGO heeft duidelijk gewerkt aan het ontwerp van hun product om het een moderne en nette uitstraling te geven. Het optische compartiment is geïntegreerd in een soort plastic rechthoek met een spiegeleffect, het optische compartiment is iets verzonken om mogelijke botsingen met een ander object te voorkomen. De zwarte rechthoek herbergt ook de sensoren die het beeld automatisch scherpstellen, zowel qua vorm als scherpte.

jmgo ultra n1 ultra test avis review erfahrungen recensione opiniones 20

De zijkanten van de projector zijn geperforeerd om het geluid van de twee luidsprekers door te laten, met een gezamenlijk vermogen van 2 x 10 watt. JMGO heeft Dynaudio-luidsprekers gebruikt in andere modellen en hoewel ik de JMGO U2 niet mooi vond, was het geluid dat door de Dynaudio-luidsprekers werd geproduceerd goed. Ik kom later in deze recensie terug op het geluid.

jmgo ultra n1 ultra test avis review erfahrungen recensione opiniones 22

Aan de achterkant zit een enorme grill voor warmteafvoer, maar maak je geen zorgen, deze projector geeft niet veel warmte af of in ieder geval niet genoeg om je verwarming te moeten vervangen.

jmgo ultra n1 ultra test avis review erfahrungen recensione opiniones 21

Connectiviteit is tot een minimum beperkt, de projector heeft een USB 2.0-poort, 2 HDMI 2.1-poorten, waarvan één eARC-poort, en een hoofdtelefoonuitgang.

jmgo ultra n1 ultra test avis review erfahrungen recensione opiniones 26 1

Stroom wordt geleverd via de projectorstandaard, wat betekent dat je de projector niet van de standaard kunt halen. Dit lijkt misschien triviaal, maar als het formaat van de standaard je om de een of andere reden niet bevalt, moet je deze projector niet kopen.

jmgo ultra n1 ultra test avis review erfahrungen recensione opiniones 24

Hier is een beeld van de projector in de plafondpositie en hier is nog een beeld van de andere kant.

jmgo ultra n1 ultra test avis review erfahrungen recensione opiniones 25

Dit deel van de projector is volledig glad.

jmgo ultra n1 ultra test avis review erfahrungen recensione opiniones 28

De standaard is bevestigd aan een roterende voet waarmee je de projector 360° kunt draaien.

jmgo ultra n1 ultra test avis review erfahrungen recensione opiniones 29

En tot slot zie je hier de aan/uit-knop van de projector, die in de standaard is geïntegreerd.

Projectiekamer

Mijn projectiekamer is rechthoekig, 4,6m bij 2,9m (hoogte 2,2m). Ik heb twee projectiewanden, een witte muur van 2,9 m breed met alleen witte verf met een mogelijke terugslag van 4 meter. Ik heb dan een 133 inch ALR scherm op een andere muur met een mogelijke setback van 2.8m. Ik gebruik hoofdzakelijk het ALR-scherm, behalve wanneer de opstelling of het type projector niet geschikt is voor deze situatie.

Batterijduur

Deze projector is niet uitgerust met een batterij.

Stroomverbruik

20230714_205932

Met een theoretische helderheid van 4000 ANSI lumen (2200 CVIA lumen) verwachtte ik dat deze projector mijn hele energiebudget zou opeten, maar dat is verre van het geval. Ik heb verschillende helderheidsstanden getest en ik heb een energieverbruik gemeten dat schommelde tussen 100 en 105 W, wat belachelijk is voor zo'n heldere projector!

Werkingsgeluid

20230714_210138

Heldere projectoren geven over het algemeen meer warmte af en deze warmte moet worden afgevoerd door een koelsysteem dat geluid maakt. De JMGO N1 Ultra maakt een klein sissend geluid dat alleen hoorbaar is als ik dicht bij de projector sta. Mijn meter blijft op de "LOW" stand staan, wat aangeeft dat het geluidsniveau onder de 40 db blijft. Helder en stil zijn twee elementen die soms moeilijk te combineren zijn, maar de JMGO N1 Ultra slaagt er uitstekend in!

Connectiviteit

De aansluitmogelijkheden van deze projector zijn vrij eenvoudig, met twee HDMI-poorten (waarvan 1 eARC), een USB-poort en een hoofdtelefoonuitgang. Dat is meer dan genoeg voor mij, maar als je een bestaande installatie hebt die meerdere HDMI-poorten vereist, is deze projector misschien niets voor jou.

Beeld instellingen
Consumentenprojectoren met uitgebreide mogelijkheden om het beeld aan te passen zijn vrij zeldzaam onder Chinese fabrikanten. De JMGO N1 Ultra heeft geen zogenaamd CMS om het beeld in detail aan te passen, maar er is toch genoeg om mee te spelen. Allereerst zijn er 5 voorgeconfigureerde beeldmodi die volgens mijn metingen het helderheidsniveau niet veranderen, maar wel invloed hebben op de kleurtemperatuur. Ik kom later in de test terug op deze metingen. Het is vervolgens mogelijk om de kleurtemperatuur handmatig aan te passen, het gamma, de verzadiging en de tint te wijzigen en te spelen met de versterking van de 3 kleuren. Er zijn dus veel meer instelmogelijkheden dan bij de meeste Chinese projectoren.

Beeldkwaliteit

Ik ga mijn gebruikelijke video's posten nadat ik mijn volledige test heb gedaan, want zoals ik in de inleiding al zei, is het voor mij onmogelijk om het beeld dat deze projector genereert te filmen zonder significante kleurafwijking. Ik ga proberen om de kleurbalans handmatig te veranderen, maar dat zal tijd kosten, dus ik zal me eerst concentreren op objectieve metingen.

Colorimetrie

Voordat ik inga op de details van mijn colorimetrietests, neem ik even een kleine afleiding om over de kleurruimte te praten zonder je in een coma van verveling te storten. Het menselijk oog neemt een zeer groot aantal kleuren waar en hoewel het soms moeilijk voor te stellen is, zijn machines zoals projectoren niet in staat om alle waargenomen kleuren tot in detail te reproduceren. Er zijn verschillende standaarden voor kleurruimten met meestal onbegrijpelijke namen, maar elke ruimte heeft zijn eigen kenmerken. De kleurruimte wordt weergegeven door een afbeelding zoals de volgende:

colorspace rec709vsDCI P3vsREC2020

De algemene vorm die lijkt op een gedeeltelijk afgeronde driehoek is de maximale kleurruimte. REC709 is een kleurruimte die is ontworpen voor HD-televisie en je ziet meteen de kleurwinst als je overschakelt naar een DCI-P3 of REC2020 ruimte. Deze projector gebruikt REC2020, de beste die momenteel beschikbaar is.

JMGO heeft colorimetrie gebruikt als verkoopargument door twee dingen te beloven. Ten eerste is er 110% dekking van de REC2020-ruimte, wat betekent dat de kleurdekking groter moet zijn dan de rode driehoek op het vorige beeld. Dan is er delta E, die de kleurafwijking van de standaard meet, en JMGO beweert een projector te leveren met een delta E van 1. Dit betekent dat kleuren direct waarheidsgetrouw moeten zijn. Is JMGO geslaagd in deze uitdaging? Nou... nee... maar ga nog niet weg, ik heb goed nieuws!

Hier is het resultaat van de test in standaardmodus zonder de instellingen te wijzigen:
jmgo ultra n1 ultra calibration standard

Het is hier duidelijk dat de kleurruimte de REC2020 niet dekt zoals beloofd en als ik naar de kleurechtheid kijk, kom ik uit op een delta E van 9,36 met een buitensporig aandeel blauw en dat zie je met het blote oog. Op het gebied van grijstinten is het nog erger, met een delta E van 19. Als ik hier stop, zal ik weer een beroep moeten doen op de retourgarantie.

Ik kreeg een dE van ongeveer 4 na 20 minuten testen, maar omdat ik nog steeds niet tevreden was met het resultaat, heb ik meer tijd besteed (1,5 uur) aan het spelen met alle instellingen om een beter resultaat te krijgen. Uiteindelijk kreeg ik een dE van net onder de 3 met de onderstaande parameters. Deze instellingen werden gebruikt op een wit scherm met helderheidsversterking, dus neem ze niet letterlijk om thuis hetzelfde resultaat te krijgen. Je moet deze instellingen zien als een mogelijke richting om je colorimetrie te verbeteren.

Instellingen > Apparaatinstellingen > Beeld > Beeldmodus
Kies Gebruiker
Contrast 50
Verzadiging 50
Tint 0
Scherpte 10 (te verfijnen naar eigen voorkeur, dit heeft geen invloed op kleuren)
Gamma donker

Kleurtemperatuur:
Gebruiker
Roodversterking 8
Versterking naar -10
Blauwversterking -39

Geavanceerde instellingen:
HDMI RGB-bereik: Volledig

Kleurinstellingen > Kleurtoon
Rood 45
Groen 50
Blauw 35
Cyaan 45
Magenta 50
Geel 50
Huidtint 50

Kleurinstellingen > Verzadiging
Alle waarden tot 50

Kleurinstellingen > Helderheid
Rood 30
Groen 40
Blauw 0
Cyaan 40
Magenta 5
Geel 35
Huidtoon 50

Witbalanscorrectie
Toename 5%
Rood / Groen / Blauw op 50

Hier is een screenshot in het Frans:


Ik heb deze instellingen gemaakt met de helderheid op 8 van de 10.

Helderheid

Helderheid was een ander verkoopargument voor deze projector, dus is JMGO hier ook een beetje te ver gegaan? Ja, maar het is nog steeds heel behoorlijk. Ik merkte geen verschil in helderheid tussen de verschillende aangeboden configuraties, de helderheid kan worden geregeld in een submenu. Ik behaalde 3200 ANSI lumen met helderheidsniveau 8, ik heb helderheidsniveau 10 niet getest omdat de beeldkwaliteit erg slecht is met dit helderheidsniveau. We zitten dus niet op de geadverteerde 4000 ANSI lumen, maar deze projector is nog steeds erg helder, en dat is op het eerste gezicht duidelijk.

Er viel me nog iets op qua helderheid. Zoals alle projectoren met een DLP DMD 0.47 chip, is er een grijze rand rond het beeld en deze grijze rand kan prominenter worden als je trapeziumcorrectie gebruikt. Voorbij deze grijze rand zendt de projector een cirkelvormige halo van licht uit die bijna mijn hele projectiewand verlicht. Het is alleen zichtbaar in een volledig donkere kamer. Deze lichthalo zal het gebruik van de projector waarschijnlijk niet hinderen, maar zal zichtbaar zijn op alle lichtreflecterende objecten.

Scherpte

jmgo ultra n1 ultra sharpness

De JMGO N1 Ultra biedt de mogelijkheid om de scherpte naar wens aan te passen, maar het basisniveau is al goed. Je kunt duidelijk de pixelhiaten in het beeld zien, de rode lijn is in werkelijkheid minder zichtbaar, deze komt van het REC2020 opnameprobleem dat ik al een paar keer heb genoemd. Er is ook een beetje chromatische aberratie, maar het is moeilijk om te kwantificeren welk rood van de kleurruimte komt en welk rood van chromatische aberratie.

Contrast

Contrast is een belangrijk element bij het creëren van diepte in het beeld, vooral in donkere scènes. Met een native contrast van 1600:1 zou deze projector een goed beeld moeten leveren, en dat doet hij ook. Het contrast is minder uitgesproken dan bij een projector zoals de Xiaomi Laser Cinema 2, maar het is nog steeds een zeer goede prestatie. Donkere films zoals The Batman zijn perfect te bekijken, terwijl op een projector zoals de XGIMI Horizon donkere scènes veel te donker zijn.

Ik heb FOFO-contrast gemeten, maar met mijn recente tegenslagen op een LCD-projector ga ik nu ANSI-contrast gebruiken, dat een realistischer beeld van contrast geeft. Ik kreeg een ANSI contrast van 198:1, dit cijfer is niet vergelijkbaar met de 1600:1 gemeten omdat het een ander soort meting is. Een waarde van 198:1 in ANSI contrast is een indicatie van een goed, bovengemiddeld contrast.

Bewegingscompensatie

youtube previewyoutube preview

De JMGO N1 Ultra heeft een modus voor het afvlakken van bewegingen (MEMC), die kan worden geactiveerd in de instellingen en je kunt kiezen uit 3 niveaus van afvlakken. Dit betekent dat deze projector scheuren in snel bewegende beelden kan voorkomen. Deze video helpt je om de MEMC-ingang te vinden in de instellingen van de projector. De afvlakking is meer dan voldoende met de medium instelling

Beeldgrootte en projectieafstand

De JMGO N1 Ultra heeft een projectieverhouding van 1,2 op 1, wat betekent dat voor elke meter afstand van je scherm het beeld ongeveer 80 cm breder wordt. Er is een kleine grijze rand rond het beeld van ongeveer 1 cm, die groter kan worden als je de keystone-correctie te veel gebruikt.

Audiokwaliteit

youtube previewyoutube preview

De JMGO N1 Ultra is uitgerust met 2 Dynaudio 10 watt luidsprekers. Ik heb een paar willekeurige nummers van Spotify gebruikt om je een idee te geven van de geluidskwaliteit die deze projector levert. Deze video wordt waarschijnlijk geblokkeerd door YouTube vanwege copyrightproblemen, maar ik denk dat je hem toch live op YouTube kunt bekijken.

De geluidskwaliteit is goed, de lage frequenties zijn krachtig en dit gaat niet ten koste van de hogere frequenties, stemmen zijn ook perfect hoorbaar hoewel ze hadden kunnen profiteren van een beetje versterking. De geluidskwaliteit is nog niet te vergelijken met een speciale geluidsinstallatie, maar het is goed genoeg om te genieten van een goede soundscape voor muziek of films.

Sorry voor de jongeren die deze test lezen, deze nummers zijn niet erg recent, maar dit is wat Spotify me aanraadde.

Videospellen

De JMGO N1 Ultra heeft een HDMI gamingmodus en met deze configuratie kunnen console- of PC-gamers in uitstekende omstandigheden gamen. Ik heb een input lag gemeten van 140ms in standaardmodus en een input lag van minder dan 10ms in gamingmodus. Met zo'n lage input lag kun je gemakkelijk snelle games spelen zonder dat je last hebt van vertraging tussen de actie van de controller en de uitvoering in het spel. Ik zal later een video plaatsen, want ik heb nog geen instelling gevonden om deze projector in goede omstandigheden te filmen.

Bugs

Ik ben geen bedieningsfouten tegengekomen, maar ik moet wel op een paar dingen wijzen bij deze projector. Ik draag een bril en in principe zou dit geen probleem moeten zijn, maar als ik met mijn bril naar het beeld kijk, zie ik duidelijk een rode omlijning rond de vormen. Zonder bril zie ik deze rode lijn niet en mijn vrienden die geen bril dragen ook niet

In bepaalde situaties is er ook sprake van wat speckle wordt genoemd, wat betekent dat er ruis in het beeld zit. Dit is vaak het geval bij dit type laserlicht, maar het is mogelijk om het te dempen door een wit scherm te gebruiken, ik zie bijna geen spikkel op mijn scherm.

Ik heb de indruk dat het activeren van de MEMC soms onverwachte beeldscheuren veroorzaakt. Ik heb dit fenomeen opgemerkt in snel bewegende scènes zoals Top Gun, waar ik de staarten van vliegtuigen uit elkaar zie scheuren om vervolgens snel weer op hun plaats te vallen terwijl de rest van het beeld stabiel blijft.

ALR/CLR Projectiescherm

Ben je op zoek naar een goed CLR/ALR-scherm voor je projector? Ik heb misschien wat je nodig hebt:
ALR/CLR NothingProjector scherm

Test / beoordeling conclusie

Ik moet nog enkele delen van deze recensie voltooien, waaronder video's, maar in plaats van jullie te laten wachten, zal ik mijn conclusie posten voordat ik alles publiceer:

Vond ik deze projector goed? Ja. Maakt hij zijn beloften waar? Nee. Zal ik hem houden? Waarschijnlijk wel. Ik kocht deze projector, enigszins naïef geef ik toe, omdat ik werd verleid door de technische specificaties. Een projector met drie lasers voor rond de £1000 is reden genoeg om hem te kopen, maar het beeld moet ook goed zijn. JMGO kwam met een aantal sterke argumenten, vooral voor kleur, maar de meeste van deze beloftes werden niet waargemaakt. Is dit een probleem? Ja en nee. Aan de ene kant stoort het me omdat het maken van zulke sterke technische claims en ze niet kunnen waarmaken, liegen wordt genoemd. Aan de andere kant heeft deze projector, zelfs als de technische prestaties minder zijn dan wat werd aangekondigd, nog steeds veel kwaliteiten.

Wat beloofde deze projector?
110% REC2020 ruimtedekking => nee
Fabriekskalibratie met een delta E van 1 => nee
Helderheid van 4000 ANSI lumen => nee
Contrast van 1600:1 => bijna

Door de instellingen van de projector aan te passen is het echter mogelijk om een zeer goed resultaat en een zeer mooi beeld te krijgen. Het contrast is niet zo uitgesproken als op een Xiaomi Laser Cinema 2, maar het is nog steeds goed. De helderheid haalt misschien niet de 4.000 lumen, maar is nog steeds meer dan voldoende. De dE is echter meer een probleem, omdat de gemiddelde consument geen sonde heeft om een projector te kalibreren en de basis dE nog steeds vrij hoog is.

De projector heeft andere sterke punten, zoals het gebruik van een officiële versie van Android TV die toegang geeft tot applicaties (maar Netflix werkt niet). De projector heeft een zeer lage input lag in gaming modus om een uitstekende gaming ervaring te bieden voor console en PC gamers. De geluidskwaliteit is goed en er is bewegingscompensatie en digitale ruisonderdrukking. Er zijn veel opties om het beeld aan te passen. De projector is stil en verbruikt zeer weinig stroom in verhouding tot de helderheid die hij kan produceren. De warmteafvoer is ook erg efficiënt.

Ik zou hieraan willen toevoegen dat het formaat van de projector erg praktisch is en er zijn genoeg opties om het beeld te oriënteren. Het afwerkingsniveau is ook goed, JMGO heeft hier een grote sprong voorwaarts gemaakt. De projector wordt geleverd in een soort koffer waarmee je hem gemakkelijk kunt vervoeren, zodat je ook buitenshuis bioscoopavonden kunt organiseren.

De projector heeft geen grote fouten, er is wat digitale ruis maar die is beheersbaar. Geluid op vol volume heeft wat last van vervorming. Netflix draait niet native, het is nog een kwestie van certificering en er zijn maar weinig fabrikanten die er prat op kunnen gaan Netflix in HD te hebben.

Dan is er nog de kwestie van de prijs. Ik heb hem gekocht voor ongeveer € 1.000 en voor die prijs heb ik er geen spijt van. De normale prijs is meer dan € 2000, dus je moet goed nadenken voordat je je laat verleiden door de verleidelijke specificaties van deze projector. In deze prijsklasse is de JMGO N1 Ultra nog steeds zinvol, maar er zijn alternatieven met UST laserprojectoren die een beter contrast en een groter beeld geven zonder terugslag.

Sterktes

Colorimetrie (na kalibratie)

Contrast

Helderheid (zelfs als deze lager is dan geadverteerd)

Geluidskwaliteit

Vertraging bij invoer

Flexibiliteit bij plaatsing

Stil

Verbruik

Zwaktes

Misleidende specificaties (licht, contrast, gamma, colorimetrie...)

Colorimetrie (voor kalibratie)

Laserspikkel

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Philips Screeneo U5 laserprojector: recensies
Philips introduceert UST 4k-laserprojectoren met deze Screeneo U5 via crowdfunding. Het ruikt naar een goede deal!
Philips Screeneo UL5 videoprojector: test / review
Philips is niet de bekendste speler in de wereld van videoprojectoren, maar ze innoveren wel met de Screeneo UL5...een draagbare triple UST-laser!
Formovie Theater: test / mening / kalibratie
Volledige Formovie Theater test en gelijkwaardige vergelijking met zijn meest directe concurrent
XGIMI Mogo 2 Pro test / volledige review
Ik had de eerste Mogo getest en was verbaasd over de capaciteit van deze kleine batterij projector, 2 jaar later is hier zijn opvolger. Zal het beter kunnen?
Viewsonic X2 4k projector: test / review
Op papier heeft de Viewsonic X2 4k projector alle kwaliteiten die je je maar kunt wensen: hij is helder, heeft een goed contrast en is geweldig om mee te gamen. Wat ontbreekt er aan?
XGIMI Halo+ test en beoordeling
De XGIMI Halo+ lijkt op een in tweeën geknipte XGIMI Horizon, maar gelukkig is de kwaliteit en functionaliteit niet in tweeën gesplitst.
Dangbei Atom : test/mening
Draagbare projectoren zijn een rage, maar succesverhalen zijn schaars. De Formovie S5 effende het pad voor succes en deze Dangbei Atom zou wel eens in zijn voetsporen kunnen treden.
JMGO N1 Ultra : test / review
JMGO slaat hard toe (in theorie) met zijn nieuwe N1 Ultra projector. Iets meer dan 1000€ voor een racebeest, het lijkt onwerkelijk.
Optoma UHD38x 4k projector: test / beoordeling
Contrast, licht, kleur... de Optoma UHD38x heeft alle kwaliteiten die nodig zijn om uw volgende videoprojector te worden. Ontdek zijn sterke en zwakke punten.
Thundeal TDA6 : test / recensie
De Thundeal TDA6 is een LCD-projector die ik kocht voor minder dan €200. Kan hij concurreren met de middenklasse DLP?
Xgimi Horizon: test / review (+ vs Horizon Pro)
Ik begon mijn avontuur in de wereld van projectoren met Xgimi met de H1, ik zal nu mijn 4e Xgimi projector testen met de Horizon (en de vergelijking met de Pro)
XGIMI Horizon Ultra : test / review
De XGIMI Horizon-serie bestaat al 2 jaar en de concurrentie heeft de tijd gehad om te reageren, maar deze nieuwe XGIMI Horizon Ultra zal de zaken rechtzetten.
NothingProjector ALR scherm Black Series : test / review
Vraag je je af of je iets hebt aan een ALR-scherm? Ik heb de NothingProjector Black Series getest met een reeks metingen om het nut aan te tonen.
Formovie S5: test / recensie
De Formovie S5 schudt de draagbare projectormarkt door elkaar met een laserbron, uitstekend geluid en belachelijk stroomverbruik.
Anker Nebula Cosmos Laser 4k: test / review
Ik vond de eerste Nebula projector die ik kocht erg goed, dus ik kon het niet laten om er nog een te testen met een 4k laser.
Wanbo T2R Max: test / beoordeling
Dit is de derde Wanbo projector die ik heb getest en het merk wordt met elk model beter en biedt steeds meer voor een lagere prijs.
Fengmi V10 (VX):  review/recensie en beoordeling
Ik werd verleid door deze Fengmi omdat hij op papier een unieke ervaring biedt in deze prijsklasse met 4k, prachtig geluid en een 240hz frequentie.
Optoma Cinemax D2 Smart: test / review
Een projector van dit merk had ik nog niet getest en voor deze eerste keer ga ik meteen naar de top van het assortiment kijken. Kan het concurreren met de Xiaomi Laser Cinema 2?
Wemax Nova laser 4k: test / review
Ik had nog niet de kans gehad om een ​​projector van het merk Wemax te testen, maar ik heb dit gat opgevuld met de Wemax Nova 4k
Xiaomi Mi Smart Compact Projector : test / review
Xiaomi verkoopt niet alleen telefoons, ze maken ook goede projectoren en deze Mi Smart Compact is waarschijnlijk een van de beste instap 1080p projectoren.
Blitzwolf BW-VP13 : test / review
Blitzwolf slaagt erin goedkope projectoren te produceren die in staat zijn tot goede beeldkwaliteit, maar je moet andere gebreken kunnen accepteren, zal deze VP13 het beter doen dan de vorige Blitzwolf die ik heb getest?
JMGO U2 4k laser : test / review
Ik heb al lang geen laserprojector meer getest en deze JMGO U2 heeft op papier alles in zich om alles te overtreffen wat ik tot nu toe getest heb... in theorie dan!
Wanbo T6 Max : test / review
Na de instapmodel Wanbo T6 Max te hebben getest, is het nu de beurt aan de Wanbo T6 Max die 1080p levert in een ultra draagbaar formaat.
Thundeal TD98 projector test & beoordeling
Dit is de eerste keer dat ik een projector test van dit merk dat al geruime tijd bestaat. Leuke ontdekking of complete flop?
Xiaomi Laser Cinema 2 : test / review
Ik test meestal entry of mid-range projectoren, maar deze keer brak ik mijn spaarvarken om de top van de top te testen met deze Xiaomi Laser Cinema 2
XGIMI Elfin: recensie
De XGIMI Elfin is een draagbare 1080p projector die in theorie alle kwaliteiten van een normale projector combineert, zal deze Elfin opnieuw een succes worden?
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro: test / review
Xiaomi maakt allerlei producten en na de telefoons heeft Xiaomi ook een aantal goede projectors uitgebracht met dezelfde strategie om een goed product aan te bieden voor een prijs die lager ligt dan die van de concurrentie.
BenQ TH575 projector : test / beoordeling / prijs
Deze BenQ-projector is een 1080p-projector met een lamp die is ontworpen voor gamers en wordt verkocht voor een betaalbare prijs, het is ook de eerste BenQ-projector die ik heb getest.
Blitzwolf VT2 : test / review
De Blitzwolf VT 2 is een echte draagbare projector, hij is piepklein en werkt op een batterij, de ideale kandidaat om je films en series mee op vakantie te nemen.
Blitzwolf BW V2: test / beoordeling
Blitzwolf produceert instapprojectoren met een soms militair design, deze BW V2 lijkt een verandering in te zetten naar een hoger gamma.
Wanbo X1 : test / review
Ik test meestal projectoren uit het middensegment, maar ik maak soms een uitzondering voor het instapniveau als het product de moeite waard lijkt. Met de Wanbo X1 hoef je de bank niet te breken, maar is het beeld goed?
Blitzwolf BW VP9: test / review
Blitzwolf is een Chinees merk dat allerlei producten verkoopt, waaronder goedkope projectoren. Ik koos hun nieuwste model om te zien wat het waard is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden