Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Samsung Galaxy A25
Uitpakken
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Gevoeligheid van mobiel netwerk
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling


Gepubliceerd op: 24-04-2024 / gewijzigd: 31-05-2024
Ik heb geen instapmodel Samsung meer getest sinds de A21, dat was 4 jaar geleden en 4 jaar in de wereld van smartphones is een eeuwigheid. Ik had geen enkel ander instapmodel van Samsung getest vanwege tijdgebrek en ik heb niet eens de tijd genomen om een artikel te schrijven over de Samsung Galaxy S23, die ik nu al een jaar dagelijks gebruik. Wat me ertoe bracht deze Samsung Galaxy A25 te testen was puur toeval. Ik zag een advertentie op Facebook voor een Galaxy A25 die te koop stond op een paar kilometer van mijn huis, en de prijs was goed, dus ik heb hem de volgende dag opgehaald. Afgezien van de kans was de timing best interessant, want ik heb onlangs twee Redmi smartphones getest en ik denk dat de vergelijking interessant zal zijn. Ik heb 4 jaar geleden hetzelfde gedaan en Samsung kwam toen niet als beste uit de bus... is dat nu nog steeds zo? Laten we het uitzoeken met mijn test van de Samsung Galaxy A25 5G.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Samsung Galaxy A25

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Samsung Galaxy A25 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

23 april 2024: aankoop van de Samsung Galaxy A25 tweedehands op Facebook, de test kan beginnen en zal waarschijnlijk 2 tot 3 weken in beslag nemen.

Uitpakken

samsung galaxy a25 test avis recensione bewertung review opiniones prueba 2


Samsung heeft een radicale keuze gemaakt wat betreft hun verpakking. Ze leveren geen opladers meer bij hun telefoons, dus de doos is gereduceerd tot het hoogst noodzakelijke. De doos bevat de telefoon, een handleiding en een naald om de simlade te openen. Xiaomi heeft deze keuze nog niet gemaakt, en voor min of meer dezelfde prijs is Xiaomi duidelijk genereuzer dan Samsung.

Ik ben niet iemand die ervoor pleit om opladers in de doos van alle telefoons te houden, maar als het geen invloed heeft op de prijs, vind ik het een beetje jammer.

Afwerking

samsung galaxy a25 test avis recensione bewertung review opiniones prueba 11


De Samsung Galaxy A25 volgt in grote lijnen de visuele identiteit van andere modellen, met een uniforme achterkant en een verticale uitlijning van drie fotosensoren. De achterkant van deze telefoon is volledig gemaakt van plastic met een glanzend metallic effect, waardoor vingerafdrukken zichtbaar zijn, maar niet zoveel als op een reflecterend oppervlak. Samsung is erin geslaagd om een visuele identiteit te creëren die een Samsung telefoon direct herkenbaar maakt, wat veel minder het geval is bij Redmi, waar de visuele stijl nog steeds vrij vaak verandert van het ene model naar het andere. Uiteindelijk is het een kwestie van smaak, maar ik denk dat Samsung het iets beter doet dan zijn Chinese rivaal

samsung galaxy a25 test avis recensione bewertung review opiniones prueba 6


Het 6,5-inch scherm beslaat 84% van de voorkant van de telefoon, de randen zijn vrij zichtbaar, maar wat me het meest opviel was de aanwezigheid van een enorme traanvormige selfie-sensor. Dit soort configuratie doet me denken aan telefoons van 3 of 4 jaar geleden. Dit heeft natuurlijk geen invloed op het gebruik van de telefoon, maar als ik overschakel van een Redmi Note 13 naar een Samsung Galaxy A25, is het verschil duidelijk. Het scherm van de Redmi is groter en de randen zijn dunner

samsung galaxy a25 test avis recensione bewertung review opiniones prueba 13


Op deze foto met het scherm aan zijn de randen duidelijk zichtbaar en zoals ik in de vorige alinea al zei, doet dit schermformaat me denken aan de telefoons die ik 3 of 4 jaar geleden heb getest, dus Samsung is in dit opzicht niet veel veranderd

samsung galaxy a25 test avis recensione bewertung review opiniones prueba 4


Aan de onderrand vinden we de gebruikelijke USB type C poort, een geluidsuitgang, een geluidssensor en een jack-type audio-uitgang. Er is geen geluidsuitgang aan de bovenrand, wat betekent dat deze telefoon geen stereogeluid afspeelt of dat de headset-speaker als secundaire speaker wordt gebruikt. Ik kom hierop terug in het audiogedeelte van deze recensie.

Het afwerkingsniveau van deze telefoon is behoorlijk, maar in deze prijsklasse doen andere merken het beter.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De Samsung Galaxy A25 draait op een Exynos architectuur die door en voor Samsung is ontworpen, dus dit type apparatuur wordt niet door andere merken gebruikt. Dit betekent dat de CPU, GPU, FPU, Bluetooth, Wifi, GPS en audio chipset alleen vergeleken kunnen worden met andere Samsung telefoons. Andere merken gebruiken meestal de architectuur van Qualcomm of Mediatek, waardoor het makkelijker is om telefoons te vergelijken. Vergelijk deze telefoon in plaats daarvan met andere Samsung modellen zoals de Samsung Galaxy A33, Samsung Galaxy A53 of Samsung Galaxy M34. De meeste van deze telefoons zijn twee jaar geleden gelanceerd. Het instapmodel in 2024 maakt dus gebruik van hardware uit het middensegment in 2022.

De gedetailleerde specificaties van deze telefoon vind je in de volgende schermen, er is mij niets bijzonders opgevallen, deze telefoon maakt in principe gebruik van componenten uit oudere Samsung telefoons. Het is een vrij gebruikelijke praktijk om het equivalent van een mid-range telefoon te krijgen voor de prijs van een instaptelefoonCPU / GPU PrestatieDe Samsung Galaxy A25 is uitgerust met een Samsung Exynos 1280 CPU die ook aanwezig is in de Samsung Galaxy A33 en A53, het is een oude mid-range CPU met fatsoenlijke prestaties voor normaal dagelijks gebruik. Power is een marketingargument dat niet veel waarde heeft voor de overgrote meerderheid van de kopers, dus ik zie het gebrek aan grote prestaties niet als een probleem op dit soort telefoons.
Wat betreft graphics is deze telefoon uitgerust met een Mali-G68 GPU die ook te vinden is in de A33 of A54, die ik al heb getest op de Redmi Note 11 Pro Plus die in oktober 2021 is uitgebracht. Het is dus geen GPU van de laatste generatie, maar dat is op zich geen groot probleem voor de gemiddelde persoon.
Deze combinatie plaatst deze telefoon in het instapbereik. Ik ervoer wel vrij snel wat traagheid, maar dat komt vooral omdat ik veel snellere telefoons test en overstappen van een snelle telefoon naar deze betekent dat je een verschil ziet in elke interactie met de telefoon.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van 380383 punten met Antutu v8. Deze score kwam twee jaar geleden overeen met een telefoon uit het middensegment, nu komt het overeen met een instaptelefoon, maar zonder dat dit echt een probleem vormt in het gebruik. Ik merk bijvoorbeeld dat overgangen tussen schermen langzamer zijn of dat het laden van applicaties iets langer duurt, maar als je altijd telefoons in deze prijsklasse hebt gebruikt, merk je waarschijnlijk niets van de traagheid.

Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview


De Samsung Galaxy A25 is geen gamer's telefoon, maar hij is in staat om PUBG Mobile zonder al te veel problemen in HD te draaien. Het detailniveau is niet zo hoog als je zou verwachten van een gamer's telefoon, maar je zult het spel heel comfortabel kunnen spelen. De telefoon is uitgerust met twee speakers, waardoor je een stereo-ervaring met een goede geluidskwaliteit hebt.

Gevoeligheid van mobiel netwerk


Om de gevoeligheid voor het mobiele netwerk te testen, gebruik ik een sonde die 24 uur per dag de kwaliteit van het mobiele signaal meet (bijvoorbeeld: cell id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...) gedurende meer dan 3 jaar. Vervolgens meet ik het telefoonsignaal onder dezelfde omstandigheden om het te vergelijken met het referentiesignaal van de sonde.

Geteste telefoons:Ik heb 1249 metingen gedaan om de gevoeligheid van het 4G netwerk van de Samsung Galaxy A25 te bepalen en was nogal verbaasd om te zien dat het signaal over het algemeen veel zwakker was dan dat van mijn probe. Ik kreeg een gemiddeld signaal van ongeveer -96 dBm met de telefoon en -89 dBm met de probe, wat een behoorlijk significant verschil is. Dit betekent dat deze telefoon in gebieden met een zwakkere netwerkdekking het signaal sneller zal verliezen. Ik had beter verwacht van Samsung.

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb 109 wifi-signaalmetingen gedaan door de telefoon op mijn router te plaatsen en ik kreeg een gemiddeld signaal van -21,90 dBm, waarmee deze telefoon in het lagere middenbereik zit van de metingen die ik heb gedaan. Ik heb betere resultaten gehad met andere merken in deze prijsklasse. Ook hier had ik beter verwacht van Samsung.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

Ik heb de nauwkeurigheid van het GPS-signaal getest en vergeleken met mijn werkelijke positie in zogenaamde normale omstandigheden (buiten en in de open lucht). Het nauwkeurigheidsniveau dat door GPS-applicaties werd gerapporteerd was 3 meter, zoals bij veel telefoons, maar in werkelijkheid was dit minder goed. Door mijn positie te vergelijken met de gedetecteerde positie, mat ik een afstand van ongeveer 5 meter en het duurde meer dan 30 seconden voordat het signaal zich stabiliseerde. Ik verwachtte geen ongelooflijke prestaties van deze telefoon, maar andere merken in dezelfde prijsklasse doen het beter. Als je deze telefoon gebruikt met een GPS-toepassing voor langs de weg, zal het waarschijnlijk wel lukken om de discrepantie te corrigeren, maar als je in de voetgangersmodus bent (bijv. wandelen), ga je nauwkeurigheid missen.


Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.

Batterijlevensduur

samsung galaxy a25 battery range


Ik kreeg 750 minuten met helderheid op 50% en 1147 minuten met helderheid op 100%. Dit is een zeer behoorlijke batterijlevensduur, waar je onder normale omstandigheden ongeveer 2 dagen mee vooruit kunt.

Oplaadsnelheid

samsung galaxy a25 battery charging


Het kostte me 117 minuten om de batterij van 1 tot 100% op te laden met mijn UGREEN 100 watt lader. Dat is niet erg snel en het is duidelijk niet zo snel als met een vergelijkbaar geprijsde Redmi. Het opladen verloopt redelijk lineair tot ongeveer 80%, maar gaat merkbaar langzamer bij de laatste 20 procent. Ik kreeg 20% in 21 minuten, 40% in 43 minuten, 60% in 65 minuten, 80% in 85 minuten en de laatste 20 procent duurde meer dan 30 minuten

Energieprestaties

Ik heb de energieprestaties van elk onderdeel (CPU, GPU, FPU) gemeten door de telefoon bijna 10 minuten lang tot het maximum te pushen. De CPU verbruikte gemiddeld 6,14 watt toen hij tot het maximum werd ingedrukt, terwijl de GPU 2,15 watt verbruikte onder dezelfde omstandigheden. Het scherm verbruikt ongeveer 0,7 watt. Wanneer alle componenten tot het maximum worden ingedrukt, verbruikt de telefoon 6,31 watt, wat betekent dat de telefoon niet in staat is om de CPU en GPU tegelijkertijd op volle kracht te laten werken.
De batterijtemperatuur bereikte 33,6 graden aan het einde van deze test, wat een vrij lage temperatuur is voor de inspanning die de telefoon moest leveren.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Samsung was niet erg expliciet over de technische specificaties van de sensoren die in deze telefoon worden gebruikt. De hoofdsensor is een 50 megapixel sensor, wat waarschijnlijk een Sony sensor is, want ik kan niet dezelfde kenmerken vinden in het 50 megapixel assortiment van Samsung.

De secundaire sensor is een 8-megapixel ultragroothoeksensor die een Sony IMX 355 zou kunnen zijn, maar ook hier komen de specificaties niet overeen met dit model.

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

samsung galaxy a25 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio wide 1
H
oofdsensor

Ik heb de verschillende beschikbare fotomodi getest voor deze eerste fototest, voorbeelden zijn te vinden in de fotogalerij hieronder. Zoals vaak het geval is, is de foto onderbelicht wanneer de telefoon wordt blootgesteld aan sterk kunstlicht. Dat is geen verrassing. Er zijn een paar dingen die gecontroleerd moeten worden bij een fototest buitenshuis. Ik vond de foto erg contrastrijk, met de zeer donkere gebieden meer uitgesproken dan normaal, wat vooral opvalt bij het Vrijheidsbeeld. Er is ook een schaduwrijk gebied op de rubix kubus. Ik vind het geel ook een beetje flets en de kleurweergave lijkt een beetje te koud
samsung galaxy a25 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio wide 6
De scherpte daarentegen ziet er goed uit en dat is te zien op de volgende foto:

De scherpte van het Canadese bankbiljet is onberispelijk. Als ik inzoom op de foto op 100%, zijn de letters perfect scherp en omlijnd. Op 200% is dit nog steeds het geval en zie ik geen spoor van kunstmatig versterkte scherpte. In de periferie is de scherpte ook goed
samsung galaxy a25 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio uwide 1
Voor een telefoon in deze prijsklasse vind ik de scherpte echt van een goed niveau.Secundaire sensor

De ultra-groothoeksensor doet het iets beter dan de hoofdsensor als het gaat om belichtingstijd, en de foto is over het algemeen helderder. Vervorming is duidelijk zichtbaar, omdat dit type sensor niet is ontworpen voor objectfotografie, maar voor brede opnamen zoals landschappen. De scherpte is niet erg goed, want zelfs bij 100% is het verlies aan detail duidelijk zichtbaar
samsung galaxy a25 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio uwide 2


Ik vond dezelfde bevindingen op deze foto om de scherpte te testen. De belichtingstijd is beter, maar de scherpte is echt slecht. Als ik inzoom op 100%, zijn de letters op het Canadese bankbiljet al onleesbaar en rond de rand van de foto is het nog erger

Buiten fotokwaliteit

samsung galaxy a25 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun wide 7
5
0-megapixel hoofdsensor

Ik heb deze telefoon tegelijkertijd met de POCO F6 Pro getest en hun stijlen zijn totaal verschillend, wat ook terug te zien is in de kwaliteit van de foto's. De POCO produceert te warme foto's, alsof een gele sluier de hele foto bedekt, terwijl de Samsung te koude foto's produceert, alsof een blauwe sluier de foto bedekt. De POCO produceert te warme beelden, alsof een gele sluier de hele foto bedekt, terwijl de Samsung te koude beelden produceert, alsof een blauwe sluier de foto bedekt. Ondanks deze koude tint vind ik dat de Samsung nog steeds foto's weet te produceren met goed verzadigde en dynamische kleuren. De scherpteverwerking is duidelijk geforceerd, maar als je de foto's bekijkt zonder in te zoomen, zul je de scherpte en het detailniveau ongetwijfeld waarderen. De weergave is daarom een beetje kunstmatig, maar het resultaat is heel esthetisch
samsung galaxy a25 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun uwide 2

De secundaire sensor heeft onmiskenbare kwaliteiten voor buitenopnames. De kleurtoon is veel nauwkeuriger dan die van de hoofdsensor en de foto is veel natuurlijker. Hij heeft natuurlijk dezelfde tekortkomingen als sensoren van dit type, zoals een gebrek aan scherpte en een lager dynamisch bereik, maar op het gebied van ultragroothoeken doet deze het goed. Ik denk zelfs dat het een Sony IMX 355 is, omdat de kleurweergave erg lijkt op wat deze sensor kan produceren

.

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview


De video laat zien dat deze telefoon een stabilisatiemechanisme heeft, maar het slaagt er niet in om de trillingen van mijn voetstappen volledig te absorberen.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview


Deze telefoon kan filmen in 4k 30 fps en ik was nogal verrast door de rendering van het videogedeelte omdat het niet lijkt op de rendering van het fotogedeelte. De video lijkt overbelicht en het dynamisch bereik is veel lager dan bij de foto. HDR is effectief in het fotogedeelte, wat ongetwijfeld het verschil verklaart. Belichtingssprongen zijn duidelijk zichtbaar en de telefoon beweegt van onderbelichte naar overbelichte gebieden.

Ik ben eerlijk gezegd een beetje teleurgesteld over de video, Samsung kan het beter. Ok, het is een instaptelefoon, maar het instapmodel van Samsung is geprijsd op het middensegment van Xiaomi.

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

youtube previewyoutube preview
M
uziek / Externe luidspreker

De Samsung Galaxy A25 heeft twee geluidsuitgangen voor stereogeluid, en het geluid is over het algemeen van goede kwaliteit en redelijk goed gebalanceerd, zoals vaak het geval is bij Samsung. Het geluid is niet super krachtig, maar gewoon gemiddeld
youtube previewyoutube preview
Het volume is luider uit de luidspreker aan de onderkant van de telefoon, zoals je kunt zien in deze video.

Gesprekskwaliteit / Interne en externe luidspreker

Het geluid in gesprekken is van goede kwaliteit als het wordt uitgezonden op de luidspreker, het geluid is zachter en niet te hoog. Het volume is daarentegen gemiddeld. Als ik het geluid overschakel naar de externe luidspreker, is het volume luider, maar zonder uitzonderlijk te zijn, het is ook ongeveer gemiddeld. Het geluid wordt echter veel hoger zonder onaangenaam te zijn.

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
samsung galaxy a25 frequency response
G
eluidskwaliteit hoofdtelefoon

Ik heb de geluidskwaliteit van de Samsung Galaxy A25 gemeten om een volledig objectieve waarde voor geluidskwaliteit te krijgen. Vervolgens heb ik de resultaten vergeleken met het referentiegeluid en de Samsung Galaxy S10+. De vergelijking met de andere Samsung is niet erg eerlijk, want de S10+ was een toptelefoon en die was erg goed in audio

Het resultaat voor deze Galaxy A25 is behoorlijk goed in deze prijsklasse. De curve laat zien dat hij in staat is om alle frequenties redelijk getrouw weer te geven, maar met een paar zwakke punten in de lage tonen en een meer uitgesproken zwakte in de hoge tonen. Het verschil met de S10+ is merkbaar, maar niet gigantisch - niets dat zo'n groot prijsverschil zou rechtvaardigen.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

samsung galaxy a25 calibration


Het scherm van de Samsung Galaxy A25 is standaard ingesteld op de levendige modus en in deze modus krijg ik een delta E van 2,75 voor kleuren en 2,18 voor grijstinten. Dit is standaard een goed niveau van kleurweergave, maar het is mogelijk om de kleurechtheid te verbeteren door de witbalans aan te passen in de geavanceerde instellingen van het scherm. Je moet het groen twee inkepingen lager zetten en het blauw op het tweede bolletje van de horizontale as. Met deze configuratie daalt de delta E naar 2,5, met een getrouwer wit en kleinere kleurverschillen. Alleen cyaan weerstaat, met een afwijking van meer dan 6.Helderheid / Contrast

Ik heb een helderheid gemeten van 952 cd/m² met automatische belichting, wat gewoon enorm is zonder dat je de configuratie hoeft te wijzigen. Met dit helderheidsniveau kun je deze telefoon zonder veel helderheidsverlies in zonlicht gebruiken

Contrast

Ik heb een oneindig contrast gemeten, zoals bij de meeste schermen van dit type. De Samsung Galaxy A25 biedt dus een zeer goede kleurweergave en contrast voor een telefoon in deze prijsklasse.

Accessoires Samsung Galaxy A25

Vergelijk Samsung Galaxy A25 met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Ik gebruik dagelijks een Samsung Galaxy S23 (sinds 2023 en op het moment van schrijven), het is de telefoon die ik van mijn werkgever heb gekregen. Ik ben best tevreden met deze telefoon, hij voldoet aan mijn verwachtingen, en het prijsverschil met de Samsung Galaxy A25 is enorm, dus ik vroeg me af of het verschil in tevredenheid ook groot zou zijn. Naast dit puur persoonlijke element, wilde ik deze Samsung Galaxy A25 ook kunnen evalueren ten opzichte van de nieuwste generatie Redmi telefoons, in het bijzonder de Redmi Note 13 en Redmi Note 13 Pro. De laatste keer dat ik een instapmodel Samsung testte, viel de vergelijking met de Redmi reeks niet in het voordeel van Samsung uit, en helaas is dat bij dit model weer het geval.

Het afwerkingsniveau van deze Samsung is superieur aan de Redmi Note 13, ik vind de Samsung eleganter, ook al is dat subjectief en onnodig voor de prestaties van de telefoon. De Samsung is geïnspireerd op duurdere modellen met een slank ontwerp en plastic van goede kwaliteit. Het scherm is van goede kwaliteit, met goede kleurweergave, uitstekend contrast en helder genoeg om in direct zonlicht te gebruiken. Dit is ook het geval bij de Redmi, dus ik schat ze op één lijn wat dit criterium betreft

Qua prestaties houdt de Samsung het midden tussen de Redmi Note 13 en de Redmi Note 13 Pro. Dit prestatieniveau betekent dat je hem in vrijwel alle omstandigheden kunt gebruiken, je kunt hem ook gebruiken voor gaming zolang je het detailniveau niet op maximaal zet. Andere telefoons doen het beter voor dezelfde prijs, maar prestaties is een marketingconcept dat je alleen maar aanmoedigt om comfort te kopen dat je niet per se nodig hebt.

De gevoeligheid voor het mobiele netwerk neemt af, dus ik kan deze telefoon nog niet classificeren als een van de slechtst presterende in de klasse, maar Samsung glijdt langzaam af naar het lage gemiddelde. Hetzelfde geldt voor de Redmi. Als je in een gebied met slechte netwerkdekking woont, is deze Samsung (en de Redmi) waarschijnlijk niet de telefoon voor jou. De wifi-prestaties zijn veel beter, maar de GPS-snelheid en -nauwkeurigheid zijn gemiddeld

De fotokwaliteit is goed, maar dat ligt vooral aan de manier waarop de foto's worden verwerkt. De kleurweergave is een beetje te koud, maar het dynamisch bereik, de scherpte en de verzadiging zijn goed. Ik was teleurgesteld door de video, die duidelijk niet profiteert van dezelfde behandeling als de foto, met een laag dynamisch bereik en merkbare belichtingssprongen. De stabilisatie is ook niet helemaal effectief.
De Wi-Fi-gevoeligheid en -snelheid zijn goed, maar de GPS verliest aan nauwkeurigheid. De nauwkeurigheid op 3 meter verschuift meer naar 5 meter, maar niets dat niet kan worden gecorrigeerd door een applicatie die je weer op weg helpt

Als ik deze telefoon op zichzelf zou beoordelen zonder hem te vergelijken met anderen, zou ik zeggen dat hij het vrij goed doet in deze test voor een instaptelefoon. Helaas zijn er alternatieven die meer bieden voor minder, zoals de Redmi Note 13-serie. Samsung blijft dus spelen met zijn imago, maar het is een gevaarlijk spel omdat Redmi langzaam maar zeker marktaandeel aan het afknabbelen is en het is niet Apple waar ze naar op zoek zullen gaan voor dat marktaandeel.

Sterktes

Scherm

Geluidskwaliteit

Prestaties

Fotokwaliteit

Afwerking

Zwaktes

Gevoeligheid mobiel netwerk

GPS-nauwkeurigheid

Knopverlichting

Dynamisch videobereik

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getest

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden