Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Xiaomi Laser Cinema 2 : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Xiaomi Laser Cinema 2
Tijdslijn
Waarom deze projector?
Uitpakken
Besturingssysteem
Afwerking
Projectiekamer
Batterijduur
Stroomverbruik
Werkingsgeluid
Connectiviteit
Beeldkwaliteit
Beeldgrootte en projectieafstand
Audiokwaliteit
Videospellen
Test / beoordeling conclusie
Projectoren Tests Reviews

Xiaomi Laser Cinema 2 : test / review


Gepubliceerd op: 01-03-2022 / gewijzigd: 05-12-2022
Projectoren maken al jaren deel uit van mijn dagelijks leven, ik probeer er meerdere per jaar te testen, maar aangezien deze producten vrij duur zijn, moet ik de juiste keuzes maken en helaas verpest ik het soms. Ik brak de bank om de JMGO U2 te testen die op papier alles had om te behagen, maar dit product had grote gebreken en ik stuurde het terug naar de fabrikant. Ik was een beetje ontevreden, dus besloot ik dit geld te herinvesteren in een veiligere waarde door de Xiaomi Laser Cinema 2 te kopen, die ook op papier alles te bieden heeft. Ik nam het risico omdat mijn vertrouwen in dit merk nog steeds veel groter is dan in JMGO.

Ce nouveau projecteur Xiaomi coute quand même plus de 2000€, ce n'est donc pas exactement un projecteur d'entrée de gamme et avant de dépenser autant d'argent, il faut donc réfléchir un beetje. Ik zal daarom de rol van labrat voor je spelen en ik hoop dat ik deze keer de juiste keuze zou hebben gemaakt.

De Xiaomi Laser Cinema 2 is op verschillende niveaus interessant en het is niet echt de resolutie die hem interessanter maakt, omdat hij dezelfde DMD 0.47-chip gebruikt als andere, goedkopere projectoren. Deze projector is 's werelds eerste Dolby Vision-projector en komt van Xiaomi, ik denk dat ze het goed hebben gedaan. Geen HDR meer die te donkere beelden of kunstmatige kleuren geeft, Dolby Vision moet het mogelijk maken om de fouten uit het verleden recht te zetten. De laser is ook interessant, het is een ALPD RB+, ik heb nog niet de gelegenheid gehad om dit type laser te testen. Qua helderheid is het vrij gelijkaardig aan wat ik zie voor andere merken en ik ben benieuwd naar het contrast, omdat dit het zwakke punt is van de meeste DLP-projectoren rond de € 1000.

Speciale aanbieding

De prijs van de Xiaomi Laser Cinema 2 is gedaald tot de laagste prijs sinds de lancering. Je kunt het krijgen voor € 2034 met bezorging vanuit Tsjechië of Hong Kong. Xiaomi Laser Cinema 2 op Banggood (promotiecode: BGfc7728) (geen belastingen te betalen voor Europa)

Website waar ik de Xiaomi Laser Cinema 2 gekocht heb: https://www.banggood...

Prijs Xiaomi Laser Cinema 2

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Laser Cinema 2 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

17 februari 2022: bestel de Xiaomi Laser Cinema 2 op Banggood.com (met kortingsbon)
07 maart 2022: na een paar dagen vertraging voor levering is de projector eindelijk gearriveerd en kan de test beginnen

Waarom deze projector?

Ik heb voor deze projector gekozen om technische en subjectieve redenen. De technische redenen houden direct verband met de innovaties die deze projector biedt, zoals de ALPD RB+ laser en Dolby Vision. Ik heb nog geen projector gevonden die HDR correct kan verwerken, met de Dolby Vision van deze projector heb ik misschien eindelijk een projector die de dynamiek in de beelden aankan. De subjectieve reden is het merk. Ik heb 3 andere Xiaomi-projectoren getest en ze wisten allemaal beter te presteren dan de concurrentie in hun prijsklasse. Ik maak me alleen zorgen over het energieverbruik van dit product omdat mijn hoofdprojector ongeveer 75W verbruikt waar deze Xiaomi 300W aankondigt. Ik hoop dat dat niet het geval zal zijn.

De versie die ik heb gekocht is de Engels/Chinese versie omdat er nog geen Europese versie is maar a priori, je hoeft niet perfect tweetalig te zijn om een projector van dit type te kunnen gebruiken . Ik ben benieuwd of de interface van Xiaomi kan wedijveren met de standaard Android TV-interface, veel vragen die voor eind maart beantwoord zullen worden.

Uitpakken

xiaomi laser cinema 2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 32
Ik was een beetje verrast door het pakket toen ik het ontving, omdat de doos groter was dan ik me had voorgesteld en het was vrij neutraal zonder echte indicatie van de inhoud. Xiaomi is gewend om zijn merk goed op de verpakking weer te geven. Toen ik de verpakking opende, begreep ik waarom deze doos zo neutraal was, er zat nog een doos in die zorgvuldig werd beschermd door een dikke laag schuim en deze doos was minder neutraal dan de eerste en de afmetingen kwamen meer overeen met wat ik verwacht te ontvangen.

De doos bevat de essentie, er is natuurlijk de projector die dubbel is gewikkeld in een schuim dat dicht genoeg is om schokken op te vangen, er is een handleiding (volledig in het Chinees voor deze versie), een schoonmaakdoekje, een bluetooth-afstandsbediening met 2 AAA-batterijen en een netsnoer (let op, kabel met US-stekker voor de versie die ik heb getest).

Voor een product voor deze prijs verwachtte ik dat het product iets beter gemarkeerd zou zijn, het maakt mij niet uit, het is slechts een observatie.


Besturingssysteem


De versie die ik heb getest is de Chinese versie (de enige die beschikbaar was op het moment van schrijven) die op twee manieren aan uw behoeften kan worden aangepast:
- het gemakkelijkst: sluit een Android-box of een Android-stick aan op de projector, zodat u profiteert van een maximum aan instellingen zonder dat u zich in het Chinese deel van de projector hoeft te begeven. Deze oplossing heeft ook het voordeel dat ze niet afhankelijk is van updates in het Chinees en dat er geen technische of taalkundige vaardigheden voor nodig zijn.
- de meest gecompliceerde: het is mogelijk om een andere softwarelaag op de projector te installeren om deze projector over te schakelen naar Android TV. Deze manipulatie ligt niet binnen ieders bereik, maar is wel mogelijk. Ik zal proberen het te beschrijven als ik klaar ben met het testen van de projector.

Het is ook mogelijk om een deel van de interface naar het Engels te schakelen met de hieronder beschreven methode, maar wees voorzichtig, dit zal alleen de submenu's met de instellingen veranderen, het hoofdmenu van de interface blijft in het Chinees. Met deze kleine, gemakkelijke manipulatie kunt u profiteren van alle instellingen van de projector in combinatie met een externe oplossing. Voor deze test heb ik ervoor gekozen om de menu's op Engels te zetten en heb ik mijn Nvidia Shield gebruikt om de projector te bedienen.

Hoe overschakelen van Chinees naar Engels?
1. Zoek de regel met de drie knoppen op uw afstandsbediening met de functies "home", "back" en "settings". Druk op instellingen
xiaomi laser cinema 2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 10
2. Er verschijnt dan een menu bovenaan het scherm, kies het tandwiel
xiaomi laser cinema 2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 11
3. Je komt dan in de instellingen in het Chinees, je moet het tweede icoontje selecteren (die rechts van wifi)
xiaomi laser cinema 2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 13
xiaomi laser cinema 2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 22
Ga in dit scherm naar het laatste symbool op deze screenshot, klik erop en daar kun je Engels selecteren.

Als je een beetje verdwaalt in de menu's, kun je de Google translate-applicatie in de Play Store gebruiken, hiermee kun je vertalen wat je camera ziet, waardoor ik de taal kon vinden in de menu's. Er zijn allerlei soorten video's waarin wordt uitgelegd hoe je van taal kunt veranderen op YouTube, maar de meeste hebben een wat gecompliceerd proces. De in dit artikel beschreven methode is eenvoudig en vereist geen technische manipulatie.

Ik geef toe dat ik een beetje verrast was door deze interface volledig in het Chinees, ik verwacht dat alles in het Engels beschikbaar zal zijn. Dus ik gaf er de voorkeur aan om mijn Nvidia Shield op de projector aan te sluiten om een goede Android-ervaring te hebben en een zeer krachtige box om bijna elk type inhoud te kunnen afspelen.

Afwerking

xiaomi laser cinema 2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 39
De Xiaomi Laser Cinema 2 is aanzienlijk kleiner dan de JMGO U2 die ik zojuist heb getest, hij heeft een afmeting die vrij veel lijkt op andere laserprojectoren van hetzelfde merk. De projector is 54 cm lang, ongeveer 35 cm diep en tien centimeter hoog. Het gewicht ligt tussen de 9 en 10 kg.

xiaomi laser cinema 2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 45
Het voorpaneel is bedekt met een stof die het audiosysteem en de luidsprekers bedekt, het is een vrij gebruikelijke keuze bij Xiaomi. De keuze voor een donkere stof past goed bij de zwarte kleur van de spot.
xiaomi laser cinema 2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 54
Aan de zijkanten vinden we de ventilatieroosters, dit is de meest luidruchtige plek van de projector maar aangezien dit geluid zich voortplant aan de zijkanten, is de impact van het geluid op je bioscoopervaring minimaal. Het is ook vanuit dit deel van de projector dat de warmte naar buiten komt, het is voelbaar als je je hand naast de projector plaatst maar het is niet waarschijnlijk dat het je verwarmingsinstallatie vervangt.
xiaomi laser cinema 2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 50
Hieronder bevinden zich siliconen steunen om trillingen te dempen en de bevestigingspunten om de projector aan het plafond te hangen. Er zijn ook twee kleine wieltjes aan de voorkant waarmee u de helling van de projector kunt wijzigen en het perspectiefeffect dat het op uw scherm zou kunnen hebben, kunt verminderen.
xiaomi laser cinema 2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 53
Aan de achterkant is er een redelijk rijke aansluiting met 3 HDMI-poorten waarvan 1 in eARC, twee USB 2.0-poorten, een jack-uitgang, een SPDIF-uitgang (digitale audio) en een RJ45-poort voor een bekabelde verbinding. De projector werkt zonder problemen in wifi maar als je de mogelijkheid hebt om een kabel te gebruiken, bespaar je de latentie van wifi.

Projectiekamer

Mijn projectiekamer is rechthoekig, 4,6m bij 2,9m (hoogte 2,2m). Ik heb twee projectiewanden, een witte muur van 2,9 m breed met alleen witte verf met een mogelijke terugslag van 4 meter. Ik heb dan een 133 inch ALR scherm op een andere muur met een mogelijke setback van 2.8m. Ik gebruik hoofdzakelijk het ALR-scherm, behalve wanneer de opstelling of het type projector niet geschikt is voor deze situatie.

Batterijduur

De Xiaomi Laser Cinema 2 is niet uitgerust met batterijen.

Stroomverbruik

xiaomi laser cinema 2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 28
Ik was zeer negatief verrast door het stroomverbruik van deze projector, ik heb meer dan 270 watt gemeten aan het stopcontact, dat is echt veel. Omdat dit een belangrijk criterium voor mij is, begon ik te spelen met de parameters om het verbruik te verminderen, zoals ik bij alle projectoren doe. Het maakt niet uit hoeveel ik een parameter heb gewijzigd, zelfs de helderheid, het verbruik bleef erg hoog. Ik was een beetje gefrustreerd maar ontdekte per ongeluk een truc die het verbruik kan verlagen tot 165 Watt.

xiaomi laser cinema 2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 26
Om dit resultaat te verkrijgen, gaat u naar de beeldinstellingen, kiest u "helderheidsmodus" en vervolgens "stille modus". In dit stadium verandert het verbruik niet, zwaai dan met uw hand voor de laserstraal om het waarschuwingsbericht weer te geven om uw ogen te beschermen, wacht een paar seconden en verlaat dan dit scherm. Verbruik zakt naar 165W. Verander de "helderheidsmodus" niet, u kunt echter de andere wijzigen en zelfs de helderheid verhogen, het verbruik zal niet veranderen. Het is een volkomen gekke situatie, want zelfs als de helderheid waarschijnlijk iets minder sterk is, zou het verbruik zich moeten aanpassen zonder deze truc te hoeven doorlopen.

Werkingsgeluid

xiaomi laser cinema 2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 35
Dit soort projector maakt meestal nogal veel lawaai, het vorige model dat ik heb getest was duidelijk hoorbaar tijdens stillere scènes. Bij deze Xiaomi Laser Cinema 2 is dit niet het geval, ik heb 47 dB vlak naast de projector gemeten, ik hoor amper een brom en als ik 1.50m van de projector zit hoor ik niets meer.

Connectiviteit

De Xiaomi Laser Cinema 2 werkt in 2.4Ghz en 5Ghz wifi, deze twee frequenties werken correct. Het is compatibel met wifi 6 en bluetooth 5.0.

Beeld instellingen
youtube previewyoutube preview
De Xiaomi Laser Cinema 2 biedt veel instellingen om het beeld en geluid aan te passen. Deze projector biedt vele voorgeconfigureerde standen (bioscoop, sport, kantoor,...) maar je kan ook zelf spelen met de instellingen door helderheid, contrast, verzadiging, kleurtemperatuur en toon te bepalen. U kunt het geluid ook op dezelfde manier configureren. Dit instelmenu is op te roepen met de instellingenknop op de afstandsbediening, zodat je het beeld kunt aanpassen terwijl je een film kijkt op de projector of vanaf een externe bron. Het is helaas niet mogelijk om elke kleur afzonderlijk te beïnvloeden in HDMI maar ik moet nog mijn kalibratietesten doen om te zien of het echt nodig is.

Beeldkwaliteit

Eerste test (originele video: https://youtu.be/YAWt-gktZqM)
youtube previewyoutube preview
Deze eerste video gebruikt nogal koude kleuren met snelle zijwaartse bewegingen, er zijn ook vrij sterke contrasten. Vanaf de eerste seconden merk je dat het contrast van deze projector uitstekend is, het is de beste die ik heb getest. De koude kleuren worden correct weergegeven met misschien iets te veel blauw in de standaardmodus, maar ik moet nog steeds de kalibratie uitvoeren om ervoor te zorgen dat de kleuren echt nauwkeurig zijn. Deze video gebruikt fabrieksinstellingen en het resultaat is echt goed. De bewegingen zijn erg vloeiend en de scherpte is echt uitstekend, ik zie geen storing in het beeld zoals dat soms bij laserprojectoren het geval is.

Tweede test (originele video: https://youtu.be/LXb3EKWsInQ)
youtube previewyoutube preview
Deze video is een beetje tegengesteld aan de vorige video met warme en verzadigde kleuren, de bewegingen zijn ook minder talrijk. Hoewel de eerste scène niet erg nauwkeurig is als het op kleur aankomt, is de rest van de video onberispelijk. De kleuren zijn helder en verzadigd zoals in de originele video, de scherpte is werkelijk subliem en ook de contrasten zijn uitstekend.

Derde videotest (originele video: https://youtu.be/n3Dru5y3ROc )
youtube previewyoutube preview
Deze video is in werkelijkheid iets helderder, maar het laat zien dat dit projector is in staat om een uitstekend contrast te produceren, de lucht tussen de gebouwen is bijna volledig zwart en de heldere delen zijn zeer goed uitgesneden.

Bijgewerkt 12/03 na het vinden van de juiste instellingen voor kalibratie. Ik nam mijn gebruikelijke video's en assembleerde ze tot een enkele video na de kalibratie:
youtube previewyoutube preview
Deze projector is gewoon de beste projector die ik tot nu toe heb getest. Ik had een paar weken geleden de JMGO U2 getest, deze projector zit in dezelfde prijsklasse als de Xiaomi maar de Xiaomi overtreft hem op alle vlakken.

Colorimetrie

Ik heb de colorimetrie gemeten van elke modus die door deze projector wordt aangeboden en probeerde het vervolgens beter te doen door de aangepaste modus te gebruiken. De modi die de beste colorimetrie bieden, zijn de "films" en "kinderachtige" modi, ik behaalde een dE tussen 6 en 7 met deze twee modi. Met de andere modi behaalde ik een dE tussen 9 en 12 met soms een zeer blauwachtige colorimetrie.

Hier is het CIE-diagram voor de "movies"-modus:
xiaomi laser cinema 2 colorimetry movie
En degene met de "custom"-modus waarbij ik naar een dE van 5,54 ging:
xiaomi laser cinema 2 colorimetry custom554
Ik moet wat meer tijd besteden aan colorimetrie omdat ik zeker weet dat ik het beter kan, maar mijn sonde is niet gevoelig genoeg voor een laserprojector, dat maakt mijn werk er niet gemakkelijker op. Als je niets hebt om de sonde te kalibreren, raad ik de "films" of "kinderachtige" modus aan, deze modi bieden een heel mooi beeld.

Update 12/03: Na veel tijd te hebben besteed aan het zoeken naar de juiste instelling, was ik klaar om te denken dat ik het niet beter zou doen dan 5.54, maar dat had ik niet gezien de helderheidsmodus (zicht, nacht, stil en kantoor) had een enorme invloed op de colorimetrie. Door over te schakelen naar de kantoormodus, het blauw te verminderen en het rood te verhogen, slaagde ik erin om een dE van minder dan 3 te krijgen!

Wat zijn de ideale instellingen? Ze zijn afhankelijk van het type scherm dat wordt gebruikt, maar als u de volgende regels toepast, zou u het beter moeten kunnen doen dan de modus "films":
- gebruik de modus "kantoor" voor licht
- do helderheid, contrast, verzadiging of tint niet wijzigen. Standaard staan deze waarden op 50, maar de resultaten zijn goed
- dynamisch contrast geactiveerd (dit is het standaardgeval denk ik)
- in de kleurinstellingen is het noodzakelijk om het blauw te verminderen dat is veel te uitgesproken, ik heb het teruggebracht tot 912 maar het zal moeten worden aangepast aan uw situatie
- het rood moet worden verhoogd, ik heb het verhoogd tot 1050
- het groen kan in de buurt van rood worden gevonden , ik heb het op 1040

Mijn scherm is grijs, dus deze instellingen zijn geschikt voor dit type scherm.

Helderheid

De Xiaomi Laser Cinema 2 is een zeer heldere projector, waarschijnlijk de helderste die ik heb getest. Deze helderheid varieert vrij sterk van de ene modus tot de andere, de "films"-modus die de beste colorimetrie biedt, is een van de donkerste, terwijl de "sport"-modus en de "game"-modus de helderste zijn. Het is me niet gelukt om de 2400 ANSI-lumen aangekondigd door Xiaomi te bereiken, ik behaalde waarden tussen 1800 ("films" -modus) en 2200 ("game" -modus). Fabrikanten adverteren vaak met waarden die hoger zijn dan de werkelijkheid, maar deze projector is helder genoeg om bij daglicht te worden gebruikt, behalve misschien in een kamer die baadt in zonlicht.

Zo ziet het eruit in het donker:
xiaomi laser cinema 2 night
En met daglicht:
xiaomi laser cinema 2 day
Zwarten zijn duidelijk ondieper, maar het is aanzienlijk beter dan de overgrote meerderheid van de projectoren die ik tot nu toe heb getest.

Scherpte

De scherpte van Chinese projectoren varieert sterk van merk tot merk, XGIMI heeft de neiging om de scherpte te forceren waar Xiaomi een balans weet te vinden voor een meer natuurlijke weergave. De scherpte van deze projector is uitstekend, het maakt het mogelijk om zeer nauwe lijnen te onderscheiden zonder kwaliteitsverlies door te geforceerde verwerking. Ik gebruik een ISO 12233 canvas om de scherpte van rand tot rand te onderzoeken, ik krijg dit:
xiaomi laser cinema 2 sharpness global
Mijn canvas is niet perfect uitgerekt aan de rechterkant, het verlies aan scherpte wordt veroorzaakt door het canvas en niet door de projector maar het laat zien dat je met een laserprojector geen ruimte hebt voor fouten. De scherpte van rand tot rand is uitstekend en consistent.

Als ik inzoom, krijg ik dit:
sharpness 2
sharpness 3
sharpness 1
Ik heb deze foto's gemaakt met een scherpte van 50/100, dit is de standaardinstelling.

Contrast

Ik heb verschillende projectoren getest met de DMD 0.47 DLP-chip van Texas Instruments en tot nu toe was ik er niet in geslaagd om een contrast van rond de 500:1 op een Xgimi Horizon te overschrijden. Gelukkig weet de Xiaomi Laser Cinema 2 het veel beter te doen met zijn ALPD RB+ licht. Hier is geen sprake van beelden met grijze scenes waarbij het beeld zwart zou moeten zijn, het zwart is veel dieper dan op de Xgimi Horizon. Ik kreeg een contrast tussen 2400 en 3000, afhankelijk van de gebruikte modus. Nogmaals, het is de modus "films" die het slechtste contrast produceert en de modus "sport" of "game" die het hoogste contrast biedt, maar met minder nauwkeurige colorimetrie. Met zo'n contrastniveau worden donkere scènes heel goed weergegeven.

Bewegingscompensatie

youtube previewyoutube preview
De Xiaomi Laser Cinema 2 heeft 4 modi voor bewegingscompensatie (MEMC), variërend van geen compensatie tot hoge compensatie (geen, laag, midden, hoog). Deze compensatie is zeer effectief zoals je op deze video kunt zien, het witte blokje boven het scherm laat zien dat het beeld erg schokkerig is als de compensatie niet geactiveerd is. Als je niet van het soap-opera-effect in films houdt, kun je de tussenkomst van compensatie verminderen of helemaal uitschakelen. Het laagste niveau van compensatie doet al goed werk en zou een compromis moeten zijn voor diegenen die schokken in het beeld willen vermijden en tegelijkertijd het soap-opera-effect willen vermijden.

Beeldgrootte en projectieafstand

De Xiaomi Laser Cinema 2 heeft een throw-ratio van 0.233, wat betekent dat je met een afstand van één meter een beeld krijgt met een breedte van 4.29m. Het heeft natuurlijk weinig zin om dit type projector zo ver weg te plaatsen, ik heb maar 1 meter gebruikt om de berekening te vergemakkelijken. Om de breedte van de afbeelding te krijgen, deelt u de afstand door 0,233. Als u een afstand van 0,5 m heeft, krijgt u een beeldbreedte van 2 m14. Om de diagonaal te berekenen, vermenigvuldigt u eenvoudig de breedte met 1,2 (afgerond) als u een 16:9-scherm gebruikt.

Met deze projector kunt u een zeer groot beeld krijgen met een kleine afstand, maar vergeet niet dat het licht afneemt met het kwadraat van de afstand, dus als u de projector te ver van uw scherm plaatst, je verliest snel helderheid.

Audiokwaliteit

youtube previewyoutube preview
Ik heb een video van Billie Eilish gebruikt om de audio te testen, omdat Billie Eilish het gebruik van haar liedjes buiten haar kanaal gebruikt. Ik heb alle beschikbare audiomodi doorlopen, ik vermoed dat het vastleggen van geluid via een telefoon niet het beste resultaat geeft om je een idee te geven van de geluidskwaliteit, dus ik zal mijn ervaring samenvatten. Ik vind dat de twee best klinkende modi de sportmodus en de aangepaste modus zijn. De sportmodus biedt een grotere rijkdom aan geluid in de hoge tonen waar deze frequenties niet voldoende goed worden weergegeven in de bioscoopmodus. Ik was trouwens een beetje teleurgesteld over de bioscoopmodus, omdat ik vind dat deze iets te snel verzadigt. De aangepaste modus is waarschijnlijk het meest interessant omdat je hiermee een versterking op de stemmen kunt toepassen, het is de eerste keer dat ik dit op een projector zie en het is een heel goede zaak omdat de stemmen de neiging hebben om gedempt te worden wanneer andere, lagere- toonhoogte neemt het over. Het is niet de projector die het beste geluid produceert (XGIMI doet het beter denk ik), maar de geluidskwaliteit is goed. Als je een speciale hifi-installatie hebt, is het natuurlijk nog beter.

Videospellen

youtube previewyoutube preview
Ik heb een invoervertraging gemeten tussen 60 en 70 ms in de "aangepaste" modus, maar als ik de gamemodus gebruik (zie video hierboven), zie ik helemaal geen vertraging. Dit is geweldig nieuws voor gamers, omdat ze hun Xbox of PlayStation kunnen verbinden met de Xiaomi Laser Cinema 2 met een geweldige in-game-ervaring!

Ik heb een video gemaakt van Conan Exiles die via Steam streamt en de "aangepaste" modus gebruikt om een mooi beeld te krijgen, de spelervaring is erg goed. Het stotteren in de video wordt veroorzaakt door de telefoon die ik gebruikte, er is geen vertraging of vertraging in de werkelijkheid:
youtube previewyoutube preview
Let niet te veel op mijn spelvaardigheden, ik ben niet gewend om met een gamepad te spelen, speel ik meestal met een toetsenbord en muis op pc.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

ALR/CLR Projectiescherm

Ben je op zoek naar een goed CLR/ALR-scherm voor je projector? Ik heb misschien wat je nodig hebt:
ALR/CLR NothingProjector scherm

Test / beoordeling conclusie


Opmerking:
als je deze test leuk vond, koop dan je projector via mijn links, hierdoor kan ik toekomstige projectoraankopen financieren. Dankjewel!

Ik heb dit jaar voor de tweede keer mijn spaarvarken kapotgemaakt voor een projector van meer dan € 2000, ik had er spijt van dat ik het voor de JMGO U2 had gedaan, maar ik deed er goed aan om niet te stoppen met deze ongelukkige ervaring omdat de Xiaomi Laser Cinema 2 gewoon de beste projector is die ik heb getest. Het is zonder twijfel een van de beste projectoren onder de 3000€ van vandaag.

De Xiaomi Laser Cinema 2 biedt verschillende configuraties om de beeldkwaliteit aan te passen en hoewel deze instellingen niet slecht zijn, gebruiken ze de projector niet volledig. Gelukkig is het vrij eenvoudig om een beeld van betere kwaliteit te verkrijgen zonder in te boeten aan contrast of helderheid. Ik heb veel tijd gestoken in het vinden van de juiste instellingen maar ik zal je de moeite besparen, je vindt in dit artikel enkele tips om je projector aan te passen. De colorimetrie is uitstekend, het contrast is uitstekend, de scherpte is goed, het beeld is helder en uitstekend verzadigd. Ik ging onlangs naar The Batman in de bioscoop en vond het beeld erger dan deze projector!

Ik heb de Chinese versie getest omdat er op dit moment geen andere is. Moet ik deze versie kopen of wachten tot er een globale versie uitkomt? Ik kan de toekomst niet voorspellen maar als ik me op eerdere Xiaomi-modellen baseer, kost de globale versie altijd meer dan de Chinese versie en biedt bovendien minder instelmogelijkheden. Dit motiveerde me om deze versie te kopen in plaats van te wachten. Als je een externe bron hebt (ik gebruik een Nvidia Shield) voor je films, zul je de Chinese versie van deze projector bijna nooit zien en dat is naar mijn mening de voorwaarde om er optimaal van te profiteren. U kunt ook proberen de firmware te wijzigen, maar dan verliest u enkele instellingen. Tussen het voortouw nemen met een andere firmware en het gebruik van een externe oplossing die perfect werkt, was mijn keuze snel gemaakt!

Het geluid dat door deze projector wordt geproduceerd, is krachtig en van behoorlijke kwaliteit, hoewel het niet de beste projector is die ik op dit niveau heb getest. Het is vooral de "custom" modus met zijn Dolby Atmos en zijn stemcompensatie die het beste geluid produceert. Ik kan me voorstellen dat als je zoveel geld in een projector steekt, je waarschijnlijk een hifi-installatie hebt die nog betere kwaliteit zal leveren.

Alles lijkt perfect, toch? Nou nee, deze projector heeft nog steeds enkele zwakke punten. De eerste is het elektriciteitsverbruik, het is erg hebzuchtig en het veranderen van de helderheid verandert niets. Het slaat nergens op, ik zal hierover contact opnemen met Xiaomi omdat het meer op een bug lijkt. Meestal zijn hun producten minder hebzuchtig. Er is ook een ander ding dat me stoorde, is dat de instellingen soms vanzelf veranderen. Als ik een helderheidsmodus kies, schakelt de projector soms naar een andere modus. Overschakelen van de ene modus naar de andere verandert soms niets, tenzij u door het laseronderbrekingsscherm gaat. Lijkt hier ook op een bug, ik zal het ook aan Xiaomi melden.

Mijn eindoordeel is niet erg genuanceerd, het is simpelweg de beste projector die ik heb getest. Het is vrij duur denk ik, maar als u op zoek bent naar een uitstekende projector die u jarenlang zult behouden, heeft u hier een zeer goede kandidaat.

Sterktes

- colorimetrie (na kalibratie)
- uitstekend contrast
- helderheid
- scherpte
- vloeiend beeld
- minder bedrijfsgeluid
- formaat niet te omvangrijk
- zeer goede projectieverhouding
- spraakcompensatie en Dolby Atmos
- Dolby Vision
- uitstekende input lag voor gamers

Zwaktes

- elektriciteitsverbruik
- bugs in de instellingen
- Alleen Chinese versie, vereist een externe bron (Fire Stick, Apple TV, Nvidia Shield,...)
- geluid snel verzadigd in sommige audiomodi
- geen zoom, werpafstand bepaalt de beeldgrootte

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Philips Screeneo U5 laserprojector: recensies
Philips introduceert UST 4k-laserprojectoren met deze Screeneo U5 via crowdfunding. Het ruikt naar een goede deal!
Philips Screeneo UL5 videoprojector: test / review
Philips is niet de bekendste speler in de wereld van videoprojectoren, maar ze innoveren wel met de Screeneo UL5...een draagbare triple UST-laser!
Formovie Theater: test / mening / kalibratie
Volledige Formovie Theater test en gelijkwaardige vergelijking met zijn meest directe concurrent
XGIMI Mogo 2 Pro test / volledige review
Ik had de eerste Mogo getest en was verbaasd over de capaciteit van deze kleine batterij projector, 2 jaar later is hier zijn opvolger. Zal het beter kunnen?
Viewsonic X2 4k projector: test / review
Op papier heeft de Viewsonic X2 4k projector alle kwaliteiten die je je maar kunt wensen: hij is helder, heeft een goed contrast en is geweldig om mee te gamen. Wat ontbreekt er aan?
XGIMI Halo+ test en beoordeling
De XGIMI Halo+ lijkt op een in tweeën geknipte XGIMI Horizon, maar gelukkig is de kwaliteit en functionaliteit niet in tweeën gesplitst.
Dangbei Atom : test/mening
Draagbare projectoren zijn een rage, maar succesverhalen zijn schaars. De Formovie S5 effende het pad voor succes en deze Dangbei Atom zou wel eens in zijn voetsporen kunnen treden.
JMGO N1 Ultra : test / review
JMGO slaat hard toe (in theorie) met zijn nieuwe N1 Ultra projector. Iets meer dan 1000€ voor een racebeest, het lijkt onwerkelijk.
Optoma UHD38x 4k projector: test / beoordeling
Contrast, licht, kleur... de Optoma UHD38x heeft alle kwaliteiten die nodig zijn om uw volgende videoprojector te worden. Ontdek zijn sterke en zwakke punten.
Thundeal TDA6 : test / recensie
De Thundeal TDA6 is een LCD-projector die ik kocht voor minder dan €200. Kan hij concurreren met de middenklasse DLP?
Xgimi Horizon: test / review (+ vs Horizon Pro)
Ik begon mijn avontuur in de wereld van projectoren met Xgimi met de H1, ik zal nu mijn 4e Xgimi projector testen met de Horizon (en de vergelijking met de Pro)
XGIMI Horizon Ultra : test / review
De XGIMI Horizon-serie bestaat al 2 jaar en de concurrentie heeft de tijd gehad om te reageren, maar deze nieuwe XGIMI Horizon Ultra zal de zaken rechtzetten.
NothingProjector ALR scherm Black Series : test / review
Vraag je je af of je iets hebt aan een ALR-scherm? Ik heb de NothingProjector Black Series getest met een reeks metingen om het nut aan te tonen.
Formovie S5: test / recensie
De Formovie S5 schudt de draagbare projectormarkt door elkaar met een laserbron, uitstekend geluid en belachelijk stroomverbruik.
Anker Nebula Cosmos Laser 4k: test / review
Ik vond de eerste Nebula projector die ik kocht erg goed, dus ik kon het niet laten om er nog een te testen met een 4k laser.
Wanbo T2R Max: test / beoordeling
Dit is de derde Wanbo projector die ik heb getest en het merk wordt met elk model beter en biedt steeds meer voor een lagere prijs.
Fengmi V10 (VX):  review/recensie en beoordeling
Ik werd verleid door deze Fengmi omdat hij op papier een unieke ervaring biedt in deze prijsklasse met 4k, prachtig geluid en een 240hz frequentie.
Optoma Cinemax D2 Smart: test / review
Een projector van dit merk had ik nog niet getest en voor deze eerste keer ga ik meteen naar de top van het assortiment kijken. Kan het concurreren met de Xiaomi Laser Cinema 2?
Wemax Nova laser 4k: test / review
Ik had nog niet de kans gehad om een ​​projector van het merk Wemax te testen, maar ik heb dit gat opgevuld met de Wemax Nova 4k
Xiaomi Mi Smart Compact Projector : test / review
Xiaomi verkoopt niet alleen telefoons, ze maken ook goede projectoren en deze Mi Smart Compact is waarschijnlijk een van de beste instap 1080p projectoren.
Blitzwolf BW-VP13 : test / review
Blitzwolf slaagt erin goedkope projectoren te produceren die in staat zijn tot goede beeldkwaliteit, maar je moet andere gebreken kunnen accepteren, zal deze VP13 het beter doen dan de vorige Blitzwolf die ik heb getest?
JMGO U2 4k laser : test / review
Ik heb al lang geen laserprojector meer getest en deze JMGO U2 heeft op papier alles in zich om alles te overtreffen wat ik tot nu toe getest heb... in theorie dan!
Wanbo T6 Max : test / review
Na de instapmodel Wanbo T6 Max te hebben getest, is het nu de beurt aan de Wanbo T6 Max die 1080p levert in een ultra draagbaar formaat.
Thundeal TD98 projector test & beoordeling
Dit is de eerste keer dat ik een projector test van dit merk dat al geruime tijd bestaat. Leuke ontdekking of complete flop?
Xiaomi Laser Cinema 2 : test / review
Ik test meestal entry of mid-range projectoren, maar deze keer brak ik mijn spaarvarken om de top van de top te testen met deze Xiaomi Laser Cinema 2
XGIMI Elfin: recensie
De XGIMI Elfin is een draagbare 1080p projector die in theorie alle kwaliteiten van een normale projector combineert, zal deze Elfin opnieuw een succes worden?
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro: test / review
Xiaomi maakt allerlei producten en na de telefoons heeft Xiaomi ook een aantal goede projectors uitgebracht met dezelfde strategie om een goed product aan te bieden voor een prijs die lager ligt dan die van de concurrentie.
BenQ TH575 projector : test / beoordeling / prijs
Deze BenQ-projector is een 1080p-projector met een lamp die is ontworpen voor gamers en wordt verkocht voor een betaalbare prijs, het is ook de eerste BenQ-projector die ik heb getest.
Blitzwolf VT2 : test / review
De Blitzwolf VT 2 is een echte draagbare projector, hij is piepklein en werkt op een batterij, de ideale kandidaat om je films en series mee op vakantie te nemen.
Blitzwolf BW V2: test / beoordeling
Blitzwolf produceert instapprojectoren met een soms militair design, deze BW V2 lijkt een verandering in te zetten naar een hoger gamma.
Wanbo X1 : test / review
Ik test meestal projectoren uit het middensegment, maar ik maak soms een uitzondering voor het instapniveau als het product de moeite waard lijkt. Met de Wanbo X1 hoef je de bank niet te breken, maar is het beeld goed?
Blitzwolf BW VP9: test / review
Blitzwolf is een Chinees merk dat allerlei producten verkoopt, waaronder goedkope projectoren. Ik koos hun nieuwste model om te zien wat het waard is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden