Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
XGIMI Mogo 2 Pro test / volledige review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Video test
Prijs XGIMI Mogo 2 Pro
Tijdslijn
Waarom deze projector?
Uitpakken
Besturingssysteem
Afwerking
Projectiekamer
Batterijduur
Stroomverbruik
Werkingsgeluid
Connectiviteit
Beeldkwaliteit
Beeldgrootte en projectieafstand
Audiokwaliteit
Videospellen
Test / beoordeling conclusie
Projectoren Tests Reviews

XGIMI Mogo 2 Pro test / volledige review


Gepubliceerd op: 30-03-2023 / gewijzigd: 04-03-2024
Het projectorenassortiment van XGIMI is gebaseerd op verschillende productreeksen met specifieke kenmerken en toepassingen. Vandaag richt ik me op de Mogo-serie, het instapmodel draagbare projectoren op batterijen van XGIMI. Twee jaar geleden kreeg ik de kans om de eerste Mogo te testen en ik was onder de indruk van de capaciteit van deze kleine projector. Ik herinner me dat ik midden in de nacht een beeld van 15 meter projecteerde op een fabrieksmuur. Dat is een ongelooflijke prestatie voor een projector van dat formaat. Het beeld was niet erg helder, maar de test had een wow-effect op iedereen in de buurt van de fabriek

Update na de test: dit nieuwe model heeft geen batterij maar je kunt een externe batterij aansluiten via usb.

Even een reminder:

Als je mijn werk leuk vindt, koop dan je producten via mijn links, zo kan ik apparatuur blijven testen. Bedankt!

Video testyoutube previewyoutube preview


Als je deze video niet kunt lezen op de blog, kun je hem direct bekijken op Youtube: Xgimi Mogo 2 pro test / review

Website waar ik de XGIMI Mogo 2 Pro gekocht/ontvangen heb: http://shrsl.com/403...

Prijs XGIMI Mogo 2 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het XGIMI Mogo 2 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

30 maart 2023: de projector is onderweg, hij zou uiterlijk op 5 april moeten aankomen
31 maart 2023: ik heb de projector eerder dan verwacht ontvangen, dus de test kan beginnen

Waarom deze projector?

Ik heb bijna alle modellen van XGIMI getest en ik test deze projectoren al een paar jaar, dus ik heb wat ervaring en achteraf om deze nieuwe projector te evalueren. Ik heb nog nooit een slechte verrassing gehad met dit merk, dus ik verwacht geen slechte verrassing met deze nieuwe Mogo 2 Pro. De vraag zal meer gaan over zijn prijsstelling en hoe hij zich verhoudt tot wat je in dezelfde prijsklasse kunt kopen. De startprijs is minder dan 500€ en over het algemeen kom je onder deze symbolische bar uit bij projectoren van lage kwaliteit, maar er zijn een paar uitzonderingen.

Je moet in gedachten houden dat deze projector is ontworpen voor nomadisch gebruik, dat betekent niet dat je hem niet thuis kunt gebruiken, maar daar is hij niet voor ontworpen. Hij zal minder helder zijn en je krijgt niet zo'n goed beeld als met een traditionele projector. De prijs zou daarom een tweesnijdend zwaard kunnen zijn, want het zou een publiek kunnen aantrekken dat op zoek is naar een normale projector, maar met het risico dat het een teleurstelling teweegbrengt. Het hangt allemaal af van je verwachtingsniveau, maar ik wil dit punt verduidelijken omdat dit type projector niet vergeleken mag worden met bijvoorbeeld de XGIMI Horizon of de Xiaomi Mi Smart 2 Pro.

Uitpakken

mogo 2 pro test avis review recensione erfahrung opiniones recensie 2

De XGIMI Mogo 2 Pro wordt geleverd in een vrij standaard doos, hij wordt beschermd door een dikke laag schuim en in de doos vindt u de afstandsbediening en zijn 2 AAA-batterijen, een grote gebruikershandleiding en een klein boekje om uit te leggen hoe u Netflix kunt gebruiken, aangezien deze projector Netflix niet natief ondersteunt.


Besturingssysteem


Deze projector draait op een officiële versie van Android TV, dus je kunt de Play Store gebruiken met alle compatibele apps voor dit type apparaat. Er is echter één beperking, opnieuw is het Netflix, je moet de Desktop Manager-app gebruiken om het te gebruiken.

Afwerking

mogo 2 pro test avis review recensione erfahrung opiniones recensie 14

De Mogo 2 Pro is een mooi uitziende projector, je herkent meteen de XGIMI identiteit met de metalen grill en het optische blok aan de bovenkant.

mogo 2 pro test avis review recensione erfahrung opiniones recensie 11

Hij lijkt behoorlijk op het vorige model, het is dezelfde DLP-chip achter het optische blok. Het is een DMD 0.23, die in veel projectoren in deze prijscategorie te vinden is.

Deze DLP chip genereert een native resolutie van 960 bij 540, dus het is geen echte 1080p, maar XGIMI gebruikt net als andere fabrikanten interpolatie om verschillende beelden heel snel te combineren en zo te eindigen met een 1080p beeld. U zult dus geen verschil zien, behalve bij zeer grote schermformaten

Naast het optische blok zitten twee sensoren die automatisch de vorm van het beeld bepalen met de keystone correctie. Ik kom hier later in het artikel op terug, dit automatische aanpassingssysteem werkt echt goed.

Er is ook een sensor die de aanwezigheid van iemand in het projectieveld detecteert, de projector verlaagt automatisch de helderheid om de ogen te beschermen. Dit is een vrij gebruikelijke functie, maar misschien wilt u deze uitschakelen omdat de detectie zo gevoelig is. De geringste passage voor de projector, zelfs een snelle, zorgt ervoor dat de projector in heldere stand-by modus gaat.

mogo 2 pro test avis review recensione erfahrung opiniones recensie 24

De Mogo 2 Pro is verpakt in dit rooster dat al enkele jaren deel uitmaakt van de identiteit van XGIMI producten. De kleur van dit rooster is anders, XGIMI gebruikt meestal grijs zoals de Halo+, deze keer is het een gouden glans.

Deze grille verbergt de twee 8 watt speakers. XGIMI gebruikt meestal Harman Kardon speakers, maar dat lijkt hier niet het geval te zijn.

mogo 2 pro test avis review recensione erfahrung opiniones recensie 18

Aan de achterkant zit een warmteafvoerrooster en een beperkt aantal aansluitingen: een USB type C poort voor stroom, een HDMI poort, een USB type A poort en een hoofdtelefoon uitgang.

Achter het glas zie je het speakermembraan trillen als het geluid wordt afgespeeld. Het is origineel maar niet per se nuttig omdat je deze projector toch in het donker moet gebruiken, je zult dit membraan nooit zien.

Laten we snel teruggaan naar de USB type C poort omdat deze belangrijk is.

De eerste Mogo was een volledig zelfstandige projector omdat hij een interne batterij had. Dat is bij dit nieuwe model niet meer het geval en dat is waarschijnlijk een van de grootste verschillen met het vorige model.

Door het gebruik van een USB-poort voor de stroomvoorziening kun je een externe accu op de projector aansluiten. Je kunt hem op zichzelf laten staan met een batterij naar keuze. Ik vind het jammer dat deze projector niet meer standalone is, maar aan de andere kant kan een externe batterij voordelen hebben zoals een betere autonomie of een hogere oplaadsnelheid.

Ik heb deze projector getest met een externe bron en hoewel het werkt, gaat de projector automatisch in spaarstand zodra hij de officiële voeding niet herkent. In de spaarstand is de helderheid erg laag. U kunt de spaarstand natuurlijk uitschakelen, maar dat moet u dan elke keer als u opstart doen en dat vind ik nogal vervelend.

mogo 2 pro test avis review recensione erfahrung opiniones recensie 17

Bovenop zit gewoon een aan/uit-knop met het XGIMI-logo.

mogo 2 pro test avis review recensione erfahrung opiniones recensie 19

Aan de onderkant zit een standaard schroefdraad waarmee deze projector op een statief gemonteerd kan worden. De projector weegt 1,1 kg en past dus op de meeste camerastatieven.mogo 2 pro test avis review recensione erfahrung opiniones recensie 20

De afstandsbediening lijkt erg op die van de andere XGIMI producten, hij is volledig van plastic, werkt op twee AAA-batterijen en u kunt er gemakkelijk mee door de Android TV menu's navigeren of de beeldeigenschappen aanpassen. Je kunt hem ook gebruiken om de Google Assistant te starten, hij heeft een microfoon om spraakopdrachten te ontvangen.

De knop voor handmatige scherpstelling zit niet aan de onderkant zoals bij de XGIMI Elfin, hij zit aan de bovenkant van de afstandsbediening, zodat je de scherpte op elk moment kunt finetunen.

mogo 2 pro test avis review recensione erfahrung opiniones recensie 23

Ik heb twee andere XGIMI-projectoren thuis, dus ik zal ze kunnen vergelijken met deze projector om je te helpen de juiste keuze te maken.

Ten eerste is er de Elfin die dezelfde DLP-chip gebruikt maar helderder is. Dan is er de Halo+ die aanzienlijk groter is, meer helderheid heeft, meer geluid en een 0,33 DLP DMD-chip.Projectiekamer

Mijn projectiekamer is rechthoekig, 4,6m bij 2,9m (hoogte 2,2m). Ik heb twee projectiewanden, een witte muur van 2,9 m breed met alleen witte verf met een mogelijke terugslag van 4 meter. Ik heb dan een 133 inch ALR scherm op een andere muur met een mogelijke setback van 2.8m. Ik gebruik hoofdzakelijk het ALR-scherm, behalve wanneer de opstelling of het type projector niet geschikt is voor deze situatie.

Batterijduur

In tegenstelling tot het vorige model heeft dit nieuwe model geen interne batterij. Om hem autonoom te maken, moet je hem aansluiten op een usb type c batterij.

Stroomverbruik

20230401_155007

Ik heb een stroomverbruik gemeten tussen 45 en 50 watt per aansluiting bij gebruik van deze projector in verschillende omstandigheden en configuraties. Deze projector is dus niet erg energieverslindend, wat niet verwonderlijk is met dit helderheidsniveau.

Werkingsgeluid

20230401_154830

De Mogo 2 Pro is een vrij stille projector, hij maakt een licht ventilatiegeluid dat hoorbaar is als je dicht bij de projector staat. Ik heb ongeveer 45 decibel gemeten dicht bij de projector, maar als ik 50 cm verder ga, detecteert mijn decibelmeter niets.

De projector is veel luidruchtiger met de prestatiemodus voor helderheid, maar de beeldkwaliteit is zo slecht met deze configuratie dat ik niet zie wat je zou motiveren om deze configuratie te gebruiken.

20230401_154852

Connectiviteit

mogo 2 pro test avis review recensione erfahrung opiniones recensie 8

De connectiviteit aan de achterkant is vrij beperkt, maar dat geldt voor de meeste projectoren van dit type. Er is een USB type C-poort, een USB type A-poort, een HDMI-poort en een hoofdtelefoonuitgang.

Beeld instellingen
De XGIMI Mogo 2 Pro heeft 2 niveaus van beeldconfiguratie instellingen. Ten eerste is er het helderheidstype waarbij u kunt kiezen tussen verschillende mogelijkheden (Bright, Cinema, Clear, ...), deze instelling vindt u in de algemene instellingen van de projector. Vervolgens is er een tweede niveau dat de kleur, de scherpte of de verzadiging wijzigt. Om dit tweede niveau te wijzigen moet u op de instellingenknop van de afstandsbediening drukken en vervolgens de beeldmodus kiezen. Ik zal later in detail uitleggen welke modus u moet kiezen om een betere beeldkwaliteit te verkrijgen.

Beeldkwaliteit

youtube previewyoutube preview

Hier zijn drie video's ter illustratie van de beeldkwaliteit met de Cinema/Film modus (betere colorimetrie):

De projector is meer dan 2 meter van het scherm geplaatst en het scherm biedt een versterking van 1,2.

Ik heb ook de videokwaliteit van de Mogo 2 Pro vergeleken met de XGIMI Elfin:
youtube previewyoutube preview

De XGIMI Elfin gebruikt precies dezelfde DLP-chip als de Mogo 2 Pro, dus er is bijna geen verschil tussen deze twee projectoren. De Elfin is helderder, maar dit is niet te merken in het beeld. De colorimetrie is een beetje anders, maar de twee beelden zijn gelijk. Het geluid van de Elfin is fijner en subtieler dan dat van de Mogo 2 Pro, maar ik vind dat de Mogo 2 Pro een krachtiger en impactvoller geluid heeft.

Ik heb de Mogo 2 Pro ook vergeleken met de XGIMI Halo+

Deze projectoren zitten helemaal niet in dezelfde prijsklasse, en ook niet met dezelfde hardware, en hier overtreft de Halo+ de Mogo 2 Pro echter in alle opzichten. Het beeld is scherper, de kleuren zijn beter, het geluid is ook beter,

Keystone correctie

XGIMI gebruikt een technologie waarmee je het beeld zonder onderbreking kunt aanpassen (ISA 2.0) en dat werkt heel goed. U kunt de projector schudden, op zijn kop zetten of een obstakel voor zijn projectiegebied plaatsen, en hij past altijd binnen enkele seconden de grootte en vorm van het beeld aan.
youtube previewyoutube preview

Deze projector heeft de volgende beeldaanpassingsfuncties: autofocus, keystone-correctie, oogbescherming, automatische schermuitlijning, obstakeldetectie.

Colorimetrie

Ik heb de colorimetrie getest met een sonde om een volledig objectieve meting te krijgen van het vermogen van deze projector om kleuren correct weer te geven. De meting van de colorimetrie wordt uitgedrukt met een meeteenheid die delta E wordt genoemd. Idealiter zou een delta E van minder dan 3 moeten worden verkregen, zodat het menselijk oog geen verschil met de werkelijkheid waarneemt.

Met de colorimetrietest kan ook de omvang van de kleuren en het contrastniveau worden bepaald.

Wel, dat is voor de technische uitleg. Concreet heb ik alle mogelijke beeldconfiguraties getest om de beste te vinden. Ik kreeg het beste compromis met de modus bioscoophelderheid en de modus filmbeeld.

Hier is een samenvattende tabel met de resultaten voor elke test die ik deed. Het basisbeeld van de projector is veel te koud, het heeft een blauwachtige uitstraling, maar u kunt dit probleem verzachten door de juiste instelling te kiezen.LightImagedE overalldE whiteT° White
VividFilm9.511.28862
VividDesktop7.347.87270
VividGame9.137.88969
CinemaFilm6.455.35835
CinemaDesktop6.535.37069
CinemaGame6.545.47071


Met Cinema en Film mode krijg je een delta E van 6.45 met waarden die aardig in de buurt komen voor Office en Game mode. De modi Film en Spel geven een iets te koud beeld, de modus Kantoor geeft een iets te warm beeld. Het is mogelijk om iets onder de 6 te gaan met aangepaste instellingen, maar die zijn afhankelijk van uw schermtype. Er is geen toverformule, maar ik kan u wel een indicatie geven van wat u moet doen. Je moet het aandeel blauw verlagen tot tussen 30 en 40, je moet het groen iets verlagen tot maximaal 45 en je kunt het rood verhogen tot 60 of zelfs nog iets meer als het beeld nog steeds te koud is. Met dit soort instellingen kreeg ik een delta E van ongeveer 5.

Hier is de CIE grafiek van de REC709 kleurruimte:
xgimi mogo 2 pro calibration


En hier is die van de DCI-P3 kleurruimte:
xgimi mogo 2 pro calibration

Ik zou zeggen dat de ruimte minder dan 90% is met deze configuratie.

Deze grafiek toont de kleurdekking van deze projector. De centrale driehoek vertegenwoordigt de REC709 kleurruimte. Deze ruimte dekt 2,5 miljoen kleuren en is in de eerste plaats ontworpen voor televisie. De andere driehoek vertegenwoordigt de gemeten kleurruimte voor deze projector. U kunt duidelijk zien dat de kleurruimte van deze projector groter is, hij benadert de DCI P3-norm die nog meer kleuren omvat.

Deze projector kan theoretisch 90% van de DCI P3 ruimte bereiken, de software die ik gebruik laat niet toe het percentage te berekenen, maar u kunt duidelijk uit deze grafiek opmaken dat deze projector veel verder gaat dan de REC709 ruimte.

Helderheid

De Mogo 2 Pro heeft een theoretische helderheid van 400 ANSI lumen. Wat betekent dit? Dit is een vrij lage waarde. Het betekent dat u de projector in totale duisternis moet gebruiken en dat u de schermgrootte moet beperken. Ik heb de helderheid gemeten voor de verschillende beschikbare configuraties en kreeg 357 lumen voor de heldere modus, 331 voor de bioscoopmodus, 361 voor de desktopmodus en 383 lumen voor de prestatiemodus. We zitten dus niet ver van de geadverteerde 400 lumen. De prestatiestand is absoluut onbruikbaar, het beeld is groenig en de projector begint te ventileren als een haardroger. De projector heeft een projectieverhouding van 1,2, wat betekent dat je een beeld krijgt dat ongeveer 80 cm breed is met een grijze rand rondom. Op 2 meter krijg je een beeld dat ongeveer 160 cm breed is. Dit is een goede projectorverhouding, maar met zo'n lage helderheid zou ik u adviseren de projector op maximaal 1,75m van het scherm te plaatsen, want voorbij deze afstand wordt het beeld te donker.

Ik heb mijn projector meer dan 2 meter van het scherm geplaatst, maar ik heb een scherm met een versterking van 1,2 om het verschil te compenseren, maar de helderheid is nog steeds een beetje te laag.

Vergeet dus niet met deze factor rekening te houden bij uw aankoopbeslissing, want het is een cruciaal element!

Afbeelding met verlichting:
20230402_134823


Afbeelding zonder verlichting:
20230402_134837


Scherpte

XGIMI projectoren zijn over het algemeen erg goed in helderheid en dat geldt ook weer voor deze Mogo 2 Pro. Zoals je in deze beelden kunt zien, zijn de verschillende lijnen en de ruimte tussen de lijnen erg scherp. Ik zag wel een klein beetje chromatische aberratie maar niets dramatisch

Hier zie je ook de beperkingen van de DMD chip want de enkele pixel gescheiden lijnen zijn niet meer zichtbaar maar dit zal de beeldkwaliteit in film niet beïnvloedenContrast

Contrast is vaak het zwakke punt van projectoren in deze prijsklasse en dat is ook bij deze projector het geval. Ik heb een contrast gemeten dat varieert tussen 300 en 380 tot 1, zoals je in deze tabel kunt zien.

Een laag contrast betekent dat je in donkere scènes geen gedetailleerde gebieden kunt onderscheiden. Een laag contrast is een zwak punt van deze projector, maar dat geldt ook voor de overgrote meerderheid van de projectoren in deze prijsklasse.

Lichtmodus: Helder
Film 365:1
Office 308:1
Game 380:1
Custom 332:1

Helderheidsmodus: Bioscoop
Film 323:1
Office 303:1
Game 351:1

Andere instellingen resulteren niet in een beter contrast.

Bewegingscompensatie

Nog niet beschikbaar / getest

Beeldgrootte en projectieafstand

Deze projector heeft een projectieverhouding van 1,2 waardoor je op elke meter afstand een beeld krijgt dat ongeveer 80 cm breed is. Er is een vrij grote grijze rand rond het beeld en dit effect kan nog meer opvallen als u de trapeziumcorrectie gebruikt. Deze projector heeft een goede throw ratio, maar zoals uitgelegd in de paragraaf over helderheid, moet u hem maximaal 1,70m van het scherm plaatsen om een te donker beeld te voorkomen. Als uw scherm meer helderheid biedt, kunt u de projector verder weg plaatsen. Mijn scherm biedt een versterking van 1,2 en de projector werd voor deze test op meer dan 2 meter afstand geplaatst.

Audiokwaliteit

youtube previewyoutube preview

Om de video te zien op YouTube: YouTube

Ik heb enkele nummers op Spotify gebruikt om de audiokwaliteit van deze projector te testen en zoals gewoonlijk zal deze video waarschijnlijk door Google worden geblokkeerd wegens copyright. Het geluid dat deze kleine projector produceert is echt interessant, het kan niet concurreren met een XGIMI Halo of Horizon, maar ik vind het geluid beter dan op een XGIMI Elfin. De geluidskwaliteit is goed tot ongeveer 80% van het maximale volume, daarna is de vervorming voelbaar.

Videospellen

youtube previewyoutube preview

Bekijk de video op YouTube

De Mogo 2 Pro heeft een gamingmodus die je kunt activeren met een externe HDMI-bron. De gaming modus is niet beschikbaar voor games die je op de projector gaat draaien.

Ik heb een Nvidia Shield gebruikt om te laten zien hoe de projector presteert in gaming modus en je zult zien dat hij het heel goed doet. Besteed niet te veel aandacht aan mijn gaming vaardigheden want ik ben niet gewend om een controller te gebruiken, ik gebruik liever een muis en toetsenbord. Je ziet het niet op de video, maar ik zat in een vrij ongemakkelijke positie om te spelen, omdat ik mijn controller moest opladen om te spelen en de draad was erg kort, zodat ik naar de zijkant moest leunen om te spelen. Ik ben niet op zoek naar een excuus om mijn slechte spelvaardigheden te verklaren, maar misschien helpt dit je te begrijpen waarom ik zo slecht speelde.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

ALR/CLR Projectiescherm

Ben je op zoek naar een goed CLR/ALR-scherm voor je projector? Ik heb misschien wat je nodig hebt:
ALR/CLR NothingProjector scherm

Test / beoordeling conclusie

De XGIMI Mogo 2 Pro is een projector die volgens mij twee soorten publiek zal aanspreken. [Ten eerste is er een publiek dat op zoek is naar een draagbare projector om overal mee naar toe te nemen en ten tweede is er een publiek dat op zoek is naar een eerste projector tegen een betaalbare prijs. Op papier zijn dit twee verschillende doelgroepen, maar in werkelijkheid zullen ze de projector waarschijnlijk op dezelfde manier gebruiken.

Vorig jaar werd ik tijdens een enquête geïnterviewd door iemand die bij XGIMI werkt en ik maakte van de gelegenheid gebruik om enkele vragen te stellen. Ze legde me uit dat mensen die dit type product kopen het vooral thuis gebruiken, maar in verschillende kamers. Het is dus een hybride gebruik waarbij je het equivalent van je televisie naar een andere kamer verplaatst, afhankelijk van het publiek en je wensen.

Juist in dit soort scenario's zal deze projector zijn plaats vinden.

Om het meeste uit deze projector te halen, moet u hem kunnen gebruiken in een donkere omgeving en met een kleiner beeldformaat dan een traditionele projector. Als aan deze twee voorwaarden is voldaan, krijgt u een beeld van goede kwaliteit van een projector die vrijwel overal geplaatst kan worden.

De Mogo 2 Pro is in staat om een mooi, scherp en helder beeld te produceren als u de projector binnen 1m70 van het scherm en in totale duisternis plaatst. Het contrast is vrij laag, maar dat geldt ook voor de overgrote meerderheid van de LED-projectoren in deze prijsklasse.

De geluidskwaliteit is ook vrij goed voor een projector van dit type, ik vind de geluidsweergave beter dan de XGIMI Elfin die een hoger geluid produceert.

U kunt de projector gemakkelijk voor gaming gebruiken door hem via HDMI op een gameconsole aan te sluiten, de gamingmodus vermindert de inputlag tot minder dan 30ms en stelt u in staat om in goede omstandigheden rapids te spelen.

Sterktes

Als ik zijn sterke punten snel moet samenvatten, zou ik noemen:
- de colorimetrie, deze is goed voor een projector van dit prijsniveau
- klein formaat, laag gewicht
- scherpte als je het beeld onder de 1m70 houdt
- zeer lage input lag waardoor je met een console in HDMI kunt spelen
- geluidskwaliteit tot 80% van het volume
- hij is stil
- het afwerkingsniveau, het is een prachtig object
- het gebruik van een officiële versie van Android TV
- de automatische aanpassing van het beeld
- de mogelijkheid om een usb type c poort te gebruiken voor de stroomvoorziening
- het lage verbruik

Zwaktes

Deze projector is natuurlijk niet perfect, er zijn een paar zwakke punten waar u op moet letten
- lage helderheid, u moet de projector in totale duisternis gebruiken
- laag contrast
- gebrek aan native Netflix compatibiliteit
- eco-modus die standaard op een externe batterij werkt
- gebrek aan bewegingscompensatie

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Philips Screeneo U5 laserprojector: recensies
Philips introduceert UST 4k-laserprojectoren met deze Screeneo U5 via crowdfunding. Het ruikt naar een goede deal!
Philips Screeneo UL5 videoprojector: test / review
Philips is niet de bekendste speler in de wereld van videoprojectoren, maar ze innoveren wel met de Screeneo UL5...een draagbare triple UST-laser!
Formovie Theater: test / mening / kalibratie
Volledige Formovie Theater test en gelijkwaardige vergelijking met zijn meest directe concurrent
XGIMI Mogo 2 Pro test / volledige review
Ik had de eerste Mogo getest en was verbaasd over de capaciteit van deze kleine batterij projector, 2 jaar later is hier zijn opvolger. Zal het beter kunnen?
Viewsonic X2 4k projector: test / review
Op papier heeft de Viewsonic X2 4k projector alle kwaliteiten die je je maar kunt wensen: hij is helder, heeft een goed contrast en is geweldig om mee te gamen. Wat ontbreekt er aan?
XGIMI Halo+ test en beoordeling
De XGIMI Halo+ lijkt op een in tweeën geknipte XGIMI Horizon, maar gelukkig is de kwaliteit en functionaliteit niet in tweeën gesplitst.
Dangbei Atom : test/mening
Draagbare projectoren zijn een rage, maar succesverhalen zijn schaars. De Formovie S5 effende het pad voor succes en deze Dangbei Atom zou wel eens in zijn voetsporen kunnen treden.
JMGO N1 Ultra : test / review
JMGO slaat hard toe (in theorie) met zijn nieuwe N1 Ultra projector. Iets meer dan 1000€ voor een racebeest, het lijkt onwerkelijk.
Optoma UHD38x 4k projector: test / beoordeling
Contrast, licht, kleur... de Optoma UHD38x heeft alle kwaliteiten die nodig zijn om uw volgende videoprojector te worden. Ontdek zijn sterke en zwakke punten.
Thundeal TDA6 : test / recensie
De Thundeal TDA6 is een LCD-projector die ik kocht voor minder dan €200. Kan hij concurreren met de middenklasse DLP?
Xgimi Horizon: test / review (+ vs Horizon Pro)
Ik begon mijn avontuur in de wereld van projectoren met Xgimi met de H1, ik zal nu mijn 4e Xgimi projector testen met de Horizon (en de vergelijking met de Pro)
XGIMI Horizon Ultra : test / review
De XGIMI Horizon-serie bestaat al 2 jaar en de concurrentie heeft de tijd gehad om te reageren, maar deze nieuwe XGIMI Horizon Ultra zal de zaken rechtzetten.
NothingProjector ALR scherm Black Series : test / review
Vraag je je af of je iets hebt aan een ALR-scherm? Ik heb de NothingProjector Black Series getest met een reeks metingen om het nut aan te tonen.
Formovie S5: test / recensie
De Formovie S5 schudt de draagbare projectormarkt door elkaar met een laserbron, uitstekend geluid en belachelijk stroomverbruik.
Anker Nebula Cosmos Laser 4k: test / review
Ik vond de eerste Nebula projector die ik kocht erg goed, dus ik kon het niet laten om er nog een te testen met een 4k laser.
Wanbo T2R Max: test / beoordeling
Dit is de derde Wanbo projector die ik heb getest en het merk wordt met elk model beter en biedt steeds meer voor een lagere prijs.
Fengmi V10 (VX):  review/recensie en beoordeling
Ik werd verleid door deze Fengmi omdat hij op papier een unieke ervaring biedt in deze prijsklasse met 4k, prachtig geluid en een 240hz frequentie.
Optoma Cinemax D2 Smart: test / review
Een projector van dit merk had ik nog niet getest en voor deze eerste keer ga ik meteen naar de top van het assortiment kijken. Kan het concurreren met de Xiaomi Laser Cinema 2?
Wemax Nova laser 4k: test / review
Ik had nog niet de kans gehad om een ​​projector van het merk Wemax te testen, maar ik heb dit gat opgevuld met de Wemax Nova 4k
Xiaomi Mi Smart Compact Projector : test / review
Xiaomi verkoopt niet alleen telefoons, ze maken ook goede projectoren en deze Mi Smart Compact is waarschijnlijk een van de beste instap 1080p projectoren.
Blitzwolf BW-VP13 : test / review
Blitzwolf slaagt erin goedkope projectoren te produceren die in staat zijn tot goede beeldkwaliteit, maar je moet andere gebreken kunnen accepteren, zal deze VP13 het beter doen dan de vorige Blitzwolf die ik heb getest?
JMGO U2 4k laser : test / review
Ik heb al lang geen laserprojector meer getest en deze JMGO U2 heeft op papier alles in zich om alles te overtreffen wat ik tot nu toe getest heb... in theorie dan!
Wanbo T6 Max : test / review
Na de instapmodel Wanbo T6 Max te hebben getest, is het nu de beurt aan de Wanbo T6 Max die 1080p levert in een ultra draagbaar formaat.
Thundeal TD98 projector test & beoordeling
Dit is de eerste keer dat ik een projector test van dit merk dat al geruime tijd bestaat. Leuke ontdekking of complete flop?
Xiaomi Laser Cinema 2 : test / review
Ik test meestal entry of mid-range projectoren, maar deze keer brak ik mijn spaarvarken om de top van de top te testen met deze Xiaomi Laser Cinema 2
XGIMI Elfin: recensie
De XGIMI Elfin is een draagbare 1080p projector die in theorie alle kwaliteiten van een normale projector combineert, zal deze Elfin opnieuw een succes worden?
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro: test / review
Xiaomi maakt allerlei producten en na de telefoons heeft Xiaomi ook een aantal goede projectors uitgebracht met dezelfde strategie om een goed product aan te bieden voor een prijs die lager ligt dan die van de concurrentie.
BenQ TH575 projector : test / beoordeling / prijs
Deze BenQ-projector is een 1080p-projector met een lamp die is ontworpen voor gamers en wordt verkocht voor een betaalbare prijs, het is ook de eerste BenQ-projector die ik heb getest.
Blitzwolf VT2 : test / review
De Blitzwolf VT 2 is een echte draagbare projector, hij is piepklein en werkt op een batterij, de ideale kandidaat om je films en series mee op vakantie te nemen.
Blitzwolf BW V2: test / beoordeling
Blitzwolf produceert instapprojectoren met een soms militair design, deze BW V2 lijkt een verandering in te zetten naar een hoger gamma.
Wanbo X1 : test / review
Ik test meestal projectoren uit het middensegment, maar ik maak soms een uitzondering voor het instapniveau als het product de moeite waard lijkt. Met de Wanbo X1 hoef je de bank niet te breken, maar is het beeld goed?
Blitzwolf BW VP9: test / review
Blitzwolf is een Chinees merk dat allerlei producten verkoopt, waaronder goedkope projectoren. Ik koos hun nieuwste model om te zien wat het waard is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden