Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Redmi Note 13 Pro : test / recensie

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Redmi Note 13 Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Redmi Note 13 Pro : test / recensie


Gepubliceerd op: 01-03-2024 / gewijzigd: 01-03-2024
Ik test al Redmi Note smartphones sinds de vijfde generatie en vandaag is het de beurt aan de 13e generatie om mijn testprotocol te ondergaan. Met de ervaring die ik heb opgedaan met het merk en de evolutie ervan, heb ik een behoorlijke afstand om elke nieuwe generatie te evalueren. Tot nu toe zijn de resultaten redelijk positief, en ik heb nog steeds de Redmi Note 5, die onberispelijk werkt. De Redmi Note 13 Pro is heel anders dan het eerste model dat ik heb getest. Het merk heeft verschillende veranderingen ondergaan, soms met twijfelachtige keuzes, maar Redmi is altijd koersvast gebleven door zich te vestigen als de benchmark voor instap- en middenklasse smartphones tegen betaalbare prijzen. Hoewel Samsung sommige modellen misschien overtreft, doet het dat nooit in dezelfde prijsklasse

Er was een tijd dat Xiaomi/Redmi bijna als een bezetene generaties uitbracht, soms wel twee per jaar, waarbij elke iteratie nieuwe functies met zich meebracht. Deze razernij is nu afgenomen tot één generatie per jaar, met minder opvallende innovaties. Gelukkig wordt Redmi af en toe wakker en introduceert een telefoon met een echte innovatie, zoals de Redmi Note 12 Pro met zijn uitstekende fotosensor (de Sony IMX 766). Ik heb de indruk dat ze dit succes willen herhalen met de nieuwe Redmi Note 13 Pro, uitgerust met een gloednieuwe fotosensor. Na een kort intermezzo met Sony zijn ze terug met de 200 megapixel Samsung ISOCELL HP3, die ik nog niet heb kunnen testen op een andere telefoon.

Pixelgericht marketingeffect of echt succes? Dat is wat ik wil dat je uitzoekt in deze nieuwste test.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Redmi Note 13 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi Note 13 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

25 februari 2024: bestel de Redmi Note 13 Pro bij Proximus

27 februari 2024: ontvangst van de telefoon, de test kan beginnen

Waarom deze telefoon?

Ik kan het me niet veroorloven om elke nieuwe telefoon die uitkomt te testen, daar heb ik de tijd en het geld niet voor. Ik moet dus weloverwogen keuzes maken om producten te vinden die interessant genoeg zijn voor mijn bezoekers. Soms besteed ik veel tijd aan het zoeken naar een model om te testen, andere keren duurt het maar vijf seconden om mijn beslissing te nemen. Met de smartphones uit de Redmi-reeks zitten we meer in de categorie bliksemkeuzes. Ik kan niet eens meer doen alsof ik een rationele keuze maak, want zodra er een nieuwe generatie uitkomt, koop ik die. Ik heb de kans gehad om negen generaties Redmi te testen, waarbij ik systematisch de standaardversie en de Pro-versie heb getest, en soms ook varianten heb verkend als die me bijzonder interesseerden

Waarom volharden in deze aanpak? Ook al hebben sommige modellen me soms teleurgesteld, Redmi is er altijd in geslaagd de norm te stellen in zijn prijsklasse, ondanks prijsstijgingen in de afgelopen drie jaar. Geen enkel ander merk is erin geslaagd om alle benodigde functies in een telefoon in deze prijsklasse te stoppen. Ik was positief verrast door de Redmi Note 12 Pro, met zijn opmerkelijke Sony IMX 766 camerasensor. Toen ik hoorde dat de Redmi Note 13 Pro zou worden uitgerust met een nieuwe Samsung-sensor die ik nog niet had getest, was dat alles wat nodig was om hem te kopen.

Naast de fotosensor zijn er nog een aantal andere dingen die in het voordeel van deze telefoon spreken. Ik denk dan met name aan het AMOLED-scherm, de prestaties, de royale opslag (256 GB!), de batterijduur, etc. Kortom, op papier is het weer een veelbelovende combinatie!

Uitpakken

redmi note 13 pro test review avis recensione bewertung opinione 2


Ik ben gewend aan de ultra-standaard verpakkingen van Xiaomi/Redmi/POCO/... en er is niets veranderd aan deze nieuwe generatie. Ik had alleen een beetje stress toen ik de foto van de telefoon op de doos zag omdat de kleur niet overeenkwam met wat ik had gekocht, maar eerlijk gezegd komt de kleur van de afgebeelde telefoon niet noodzakelijk overeen met de kleur van de telefoon in de doos. Eerlijk gezegd komt de kleur van de afgebeelde telefoon niet noodzakelijk overeen met de kleur van de telefoon in de doos. Het is gewoon zo dat ik voor eerdere modellen de kleur had gekocht die bij de doos paste. Ik testte de antracietgrijze versie met 8 GB RAM en 256 GB opslagruimte.

De doos bevat de telefoon, een oplader van 65 watt, een oplaadkabel, een zachte siliconenhoes, een naald om de simlade te openen en het gebruikelijke papierwerk dat ik eigenlijk nooit gelezen heb.

De beschermhoes is vaak nutteloos omdat de telefoon goed beschermd is, maar voor dit model heeft het een ander doel. De fotosensoren aan de achterkant van de telefoon zijn vrij dik en veroorzaken een onbalans als de telefoon op zijn achterkant wordt gelegd, dus het hoesje helpt om de ruimte tussen de optische eenheid en de achterkant van de telefoon te verkleinen


Eerste configuratie

De configuratie van de Redmi Note 13 Pro is vergelijkbaar met andere telefoons met MIUI 14, ik heb geen veranderingen opgemerkt in vergelijking met de andere geteste modellen. Als je niet gevolgd wilt worden door advertenties, vergeet dan niet om de dynamische achtergronden uit te schakelen.

Afwerking

redmi note 13 pro test review avis recensione bewertung opinione 8


De Redmi Note 13 Pro heeft een zeer lange vormfactor van 16,1 cm bij 7,4 cm en is 0,8 cm hoog. De achterkant van de telefoon is bedekt met een plastic oppervlak met spiegeleffect dat snel plaats zal maken voor vingerafdrukken. De foto-eenheid is geïntegreerd in een vierkant formaat op de bovenste hoek van de telefoon, waarbij het type optische eenheid bijna elke generatie verandert. De Redmi Note 12 Pro had een verticale lens en een iets andere sensorindeling.

redmi note 13 pro test review avis recensione bewertung opinione 32


Het meest opvallende aan dit nieuwe model is de grootte van de sensoren. De twee grote zwarte cirkels steken vrij sterk af tegen de telefoon en brengen de telefoon in een situatie van permanente onbalans als je hem op de achterkant legt. Als je een van die mensen bent die zich hieraan ergert, moet je een beschermhoesje aanschaffen om het hoogteverschil te compenseren, en gelukkig zit er eentje in de originele doos. Het is eigenlijk de 200 megapixel sensor die meer ruimte nodig heeft, maar om te voorkomen dat er verschillen ontstaan tussen de sensoren, is de tweede sensor geïntegreerd in een cirkel van dezelfde grootte.

redmi note 13 pro test review avis recensione bewertung opinione 16


Aan de bovenkant van de telefoon vind je een audio-uitgang, een hoofdtelefoonuitgang, een infraroodpoort en een geluidssensor.

redmi note 13 pro test review avis recensione bewertung opinione 9


Aan de onderkant vind je de gebruikelijke USB Type C-poort, een tweede audio-uitgang, de simlade en nog een geluidssensor.

redmi note 13 pro test review avis recensione bewertung opinione 20


In de simlade passen twee simkaarten in duplexmodus, dus het is niet mogelijk om een geheugenkaart te plaatsen.

redmi note 13 pro test review avis recensione bewertung opinione 21


Redmi rust zijn telefoons al een paar jaar uit met amoled-schermen en deze zijn met elke generatie zodanig verbeterd dat ze telefoons uit een hoger segment beginnen te overschaduwen. De randen worden dunner en de schermen zijn van betere kwaliteit. Ik kom hier later in mijn review op terug, maar ik heb het scherm van deze Redmi Note 13 Pro vergeleken met dat van een Samsung Galaxy S24 Ultra en eerlijk gezegd was de Redmi verre van belachelijk, integendeel!

redmi note 13 pro test review avis recensione bewertung opinione 30


De randen van de telefoon zijn gelijkmatig en gemaakt van plastic. De volume- en aan/uit-knoppen zitten op hun gebruikelijke plek, maar dit keer zit de vingerafdruksensor op het scherm in plaats van op de aan/uit-knop.

De Redmi-reeks is nooit een benchmark geweest op het gebied van afwerking, maar dat betekent niet dat deze telefoons je voor schut zullen zetten. Het afwerkingsniveau is heel behoorlijk, de keuzes voor het integreren van de optische unit zijn soms twijfelachtig, maar als dat de prijs is die je moet betalen voor een camera van goede kwaliteit, waarom nietSpecificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Ik heb de Redmi Note 13 Pro getest in de 5G versie, met 8Gb RAM en 256Gb opslag. Deze smartphone draait op de architectuur van Qualcomm, dus alle componenten die aan deze architectuur zijn gekoppeld, zoals de CPU, GPU, Bluetooth, modem, GPS en geluidchipset, zullen gemeenschappelijk zijn voor alle telefoons die dezelfde hardware gebruiken. Ik denk bijvoorbeeld aan de POCO X6, die precies dezelfde hardware gebruikt. Het zijn vooral de camera en het scherm die deze twee telefoons in verschillende richtingen zullen sturen.

Voor het scherm en de camera ga ik wat dieper in op de hoofdstukken die in mijn test aan deze onderwerpen zijn gewijdCPU / GPU PrestatieDe Redmi Note 13 Pro is gebaseerd op een Qualcomm Snapdragon 7s Gen2 CPU (SM7435), die ook in de POCO X6 zit. De Redmi en de POCO behoren tot de eersten die deze CPU gebruiken. Dit type CPU is een mid-range CPU, maar biedt zeer goede prestaties voor deze prijsklasse. Het merk POCO is altijd gebruikt om de beste prijs/prestatieverhouding te bieden, maar dit principe geldt per definitie ook voor de Redmi Note 13 Pro, omdat deze precies dezelfde hardware gebruikt. Dit prestatieniveau zet de Redmi en de POCO op een iets hoger niveau dan de Samsung Galaxy A34

Wat betreft graphics is de Redmi Note 13 Pro uitgerust met een Adreno 710 GPU, die ook te vinden is in de POCO X6 en de Honor Magic 6 Lite, die ik ook heb getest. Met deze middenklasse GPU kun je vrijwel elke toepassing zonder al te veel problemen uitvoeren. De meeste games zullen toegankelijk zijn met een goed grafisch niveau.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik heb een Antutu-score van 454267 punten behaald met Antutu v8. De score die ik behaalde met de POCO X6 was iets hoger omdat ik Antutu v8 niet kon draaien en Antutu v9 moest gebruiken, wat over het algemeen hogere scores oplevert. Met dit prestatieniveau wint de Redmi Note 13 Pro ongeveer 10% aan prestaties ten opzichte van het vorige model. Dit prestatieniveau is meer dan voldoende voor de overgrote meerderheid van de gebruikers. Alleen hardcore gamers hebben misschien meer vermogen nodig, maar voor alle anderen is het voldoende.

Ik was bang dat het gebruik van een 200-megapixelsensor de prestaties van de telefoon zou verminderen, maar dat is niet het geval, de Redmi reageert snel en maakt foto's vrijwel direct

Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview


De Redmi Note 13 Pro is geen telefoon die ontworpen is voor gamers, maar hij biedt genoeg kracht om games te spelen in goede omstandigheden. Ik was in staat om PUBG Mobile in HD te spelen in zeer goede omstandigheden met een framerate van 60 fps. Ik heb geen schokken of onderbrekingen ervaren tijdens het spel.

Netwerkprestatie

De Redmi Note 13 Pro is een wereldwijde telefoon, wat betekent dat hij geschikt is voor een reeks 3G-, 4G- en 5G-frequenties, zodat je hem in de meeste landen kunt gebruiken.

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeIk heb 1.366 metingen gedaan om de 4G-signaalkwaliteit van de Redmi Note 13 te beoordelen en ik kreeg zeer vergelijkbare resultaten als met de POCO X6. Dat was te verwachten, het zijn in alle opzichten bijna identieke telefoons. Ik kreeg een gemiddeld signaal van -96,74 dBm met de telefoon en -92,02 met de probe op hetzelfde moment. Ik krijg hier een verschil van meer dan 4 dBm, wat aangeeft dat de telefoon wat zwakte heeft in zijn mobiele signaal. Het is verre van het slechtste in de ranglijst, maar als je in een gebied woont waar het signaal niet erg goed is, zal deze telefoon waarschijnlijk sneller dan gemiddeld het signaal oppikken.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een gemiddeld signaal gemeten van -16 dBm dicht bij de router en -62 dBm op afstand, wat gemiddelde waarden zijn en bijna precies hetzelfde als de POCO X6. De Redmi Note 13 Pro heeft dus een goede wifi-gevoeligheid zonder bovenaan te staan.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

Ik heb het GPS-signaal gemeten om de nauwkeurigheid in te schatten door mijn werkelijke positie te vergelijken met de positie die door de telefoon wordt gedetecteerd. De GPS-testapplicatie schat de nauwkeurigheid op ongeveer 3 meter, maar als ik het in het echt controleer, krijg ik een nauwkeurigheid van ongeveer 4 tot 5 meter in de open lucht. Dit niveau van nauwkeurigheid kan worden gecorrigeerd door je GPS-applicatie als je onderweg bent, maar in de open lucht en zonder herkenningspunten zal de nauwkeurigheid waarschijnlijk niet goed genoeg zijn.

Ik denk niet dat deze telefoon in staat is om twee frequenties te gebruiken, want ik heb geen extra frequenties gedetecteerd tijdens mijn test. Dit plaatst de Redmi Note 13 Pro in de lage middenklasse, iets onder de POCO X6.


Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.

Laadtijd batterij

redmi note 13 pro battery range charging


Ik heb de gemiddelde laadtijd gemeten met mijn UGREEN 100 watt lader en het kostte me 80 minuten om de telefoon van 1% tot 100% op te laden. De oplaadsnelheid bestaat uit drie fasen. De eerste fase duurde 22 minuten om 40% te bereiken. Een andere langzamere fase waarin het ongeveer 40 minuten duurde om 40% van de batterij op te laden en tot slot meer dan 20 minuten voor de laatste 20 procent.

Batterijduur

redmi note 13 pro battery range discharging


Ik heb een batterijduur gemeten van 665 minuten met het scherm op 50% helderheid en 1186 minuten met 100% helderheid. Deze waarden lijken erg op de waarden die ik met de POCO X6 heb verkregen, maar je zult in de volgende paragraaf zien dat wanneer ik de Redmi tot het uiterste drijf, hij meer energie verbruikt dan de POCO.

Energieprestaties

redmi note 13 pro perf energy


Wanneer ik de CPU en GPU tot het uiterste drijf, eerst afzonderlijk en daarna samen, krijg ik andere resultaten dan die van de POCO X6, ook al is de hardware precies hetzelfde. De Redmi heeft een lagere energie-efficiëntie, wat betekent dat wanneer hij tot het uiterste wordt gedreven, hij minder prestaties levert en meer energie verbruikt. Hij gaat ook minder goed om met warmteafvoer, want de batterij bereikte 35°C aan het einde van de test, terwijl de POCO 28°C bereikte onder dezelfde omstandigheden. 35°C is nog steeds een behoorlijke temperatuur, maar voor identieke hardware zou je niet zo'n verschil moeten hebben

Het energieverlies wanneer alle componenten verzadigd zijn, is ook hoger op de Redmi. In theorie zijn de twee telefoons hetzelfde, maar in werkelijkheid is de Redmi iets minder krachtig en minder efficiënt

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Het grote nieuws waar ik op heb gewacht bij deze telefoon is de belangrijkste fotosensor. Redmi heeft opnieuw Sony gedumpt ten gunste van Samsung en dit keer gekozen voor de 200-megapixel ISOCELL HP3-sensor van Samsung. Ik zeg vaak dat het aantal pixels geen garantie is voor kwaliteit, maar soms is de inherente sensor in staat om uitstekende foto's te produceren. Deze sensor maakt deel uit van dezelfde familie als de sensor die wordt gebruikt op de Samsung Galaxy S24 Ultra, met een paar verschillen:

Samsung ISOCELL HP3 (Redmi)

Resolutie: 16320x12288

Pixelgrootte: 0,56 micron

Optisch formaat: 1/1.4 inch

Video: 30fps 8k, 120fps 4k, 480fps 1080p

Samsung ISOCELL HP2 (S24)

Resolutie: 16320x12288

Pixelgrootte: 0,6 micron

Optisch formaat: 1/1,3 inch

Video: 30fps 8k, 120fps 4k, 480fps 1080p

Het verschil zit in de grootte van de pixels en de grootte van de sensor. De secundaire sensor is een Sony IMX 355, zonder twijfel de meest gebruikte ultragroothoeksensor op de markt - ik heb hem al tientallen keren getest.

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

Samsung HP3 hoofdsensor

redmi note 13 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 2


Zoals de meeste foto's die ik in mijn studio maak, zijn de foto's die de Samsung HP3 maakt onderbelicht en zijn de kleuren te koud. Dit betekent niet dat dit ook het geval zal zijn voor foto's die buiten worden gemaakt. Deze foto's zijn vooral nuttig om het gedrag van de camera bij kunstlicht te observeren en om het detailniveau in vergelijkbare omstandigheden te bekijken.

Ik heb de foto's die met 200 miljoen pixels zijn gemaakt moeten verkleinen omdat de bestanden meer dan 50Mb per foto wogen. Het volstaat te zeggen dat je met deze modus het geheugen van je telefoon snel vol hebt, evenals de opslagruimte in de cloud als je die hebt.

Laten we inzoomen tot 100 om het detailniveau te zien:

redmi note 13 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio compare


Smartphones kunnen nog niet inzoomen door middel van een fysieke zoom, maar met de digitale zoom van deze telefoon kun je heel dicht bij het beeld komen. Er is wat verlies van detail, maar dit zou het mogelijk maken om een verafgelegen bord te lezen. De N in New York is 17 pixels op de basisfoto. Die op de zoom is 143 pixels, dus het verschil is absoluut enorm

redmi note 13 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 12


De foto met de bankbiljetten laat het detailniveau zien dat de sensor kan reproduceren, en het is een succes. Het detailniveau is uitstekend en alle bankbiljetten zijn leesbaar tot ver voorbij 100% zoomSecundaire sensor: Sony IMX 355

redmi note 13 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio uwide 3


Ik voel me vaak een papegaai bij het testen van studiofotografie omdat ik vaak dezelfde sensoren test die in een groot aantal telefoons zitten. Dit is duidelijk het geval bij deze Sony IMX 355, maar omdat je mijn vorige tests waarschijnlijk niet hebt gelezen, ga ik dezelfde conclusies herhalen, sorry voor degenen die mijn tests regelmatig lezen. Deze ultra-groothoeksensor is tot een aantal zeer interessante dingen in staat. Hij is veel kleurgetrouwer, de belichting is iets beter en het detailniveau voor een sensor van dit type is bovengemiddeld. Er zijn duidelijk wat vervormingen, maar dat is normaal voor dit type sensor, vooral voor foto's die zo dicht bij het onderwerp zijn genomen.

redmi note 13 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio uwide 2


De scherpte in het midden is bovengemiddeld voor een sensor van dit type, maar haalt niet het niveau van de hoofdsensor van Samsung, en dat is geen probleem, want dat is niet het hoofddoel van dit type sensor. Ook hier zijn de kleuren natuurlijker dan die van de Samsung sensor. De buitentest zal ongetwijfeld de kleurbalans tussen deze twee camera's herstellenFoto: technische test

Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven.

Ik test de volgende elementen:
- centrumscherpte, perifere scherpte
- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren
- mate van chromatische aberratie
- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)
- vervorming

De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.

Nog niet beschikbaar / getest

Buiten fotokwaliteit

Samsung ISOCELL HP3

De lucht was bewolkt met een paar onderbrekingen toen ik foto's ging maken met deze telefoon. Dit zijn vrij ideale omstandigheden om te beoordelen of de camera goede foto's kan maken. Omdat ik tegelijkertijd de Redmi Note 13 test, kan ik de twee telefoons met elkaar vergelijken, maar ik had ook mijn Samsung Galaxy S24 op zak om te zien of er een groot verschil in kwaliteit was.

Laten we beginnen met een foto waarop de zon scheen.

Redmi Note 13 Pro

redmi note 13 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun wide 5


Redmi Note 13

redmi note 13 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun wide 5 1


Het eerste wat me opvalt is het verschil in toon. De toon van de Redmi Note 13 is te warm, de hele foto lijkt te baden in een bruinachtige sfeer, terwijl de kleuren van de Redmi Note 13 Pro helderder en nauwkeuriger zijn. Het belichtingsniveau is ook anders. De sluitertijd van de Redmi Note 13 was 1/640 en die van de Pro 1/800 en toch is deze versie beter belicht dan de andere.

Als ik de moeilijkheidsgraad verhoog met een foto die zonder zonlicht is gemaakt..

Redmi Note 13 Pro

redmi note 13 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun wide 2


Redmi Note 13

redmi note 13 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun wide 22


Samsung Galaxy S23

samsung galaxy s23 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 6


Als de lichtomstandigheden minder goed zijn, is de toon weer anders en hier is het duidelijk de Samsung die als beste uit de bus komt. De lucht heeft weer een iets mauve tint voor de Redmi Note 13 Pro, terwijl de tint weer bruin is voor de normale versie. De Samsung produceert een beter belichte foto, met een minimum aan kleur in de lucht en het gebladerte, terwijl de andere twee aan realisme inboeten. Het detailniveau lijkt redelijk vergelijkbaar op de 3 telefoons, maar als ik inzoom zie ik vrij duidelijke verschillen. De Redmi Note 13 heeft een te agressieve verscherping waardoor er witte contouren rond de takken verschijnen. De Redmi Note 13 Pro is minder agressief, maar ik zie wel wat ruis rond de armen. Ook hier komt Samsung als beste uit de bus

Laatste vergelijking in dezelfde volgorde

redmi note 13 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun wide 11


redmi note 13 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun wide 15 1


samsung galaxy s23 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 9


In deze laatste vergelijking vind ik dezelfde elementen terug. De Redmi Note 13 produceert foto's die te warm zijn; het ziet er waarschijnlijk beter uit tegen een achtergrond zoals die in deze derde foto, maar de tonaliteit is niet goed. De Redmi Note 13 Pro produceert een meer verzadigde foto met een beter dynamisch bereik, maar is iets te donker. De Samsung behaalt het beste resultaat met betere verzadiging, belichting en dynamisch bereik

Als ik naar de specificaties van de Redmi Note 13 Pro kijk, verwachtte ik een verbetering ten opzichte van de vorige generatie, maar ik werd een beetje teleurgesteld. De Redmi Note 12 Pro was in het hogere middensegment gestapt met de Sony IMX 766 sensor, maar hier vind ik het terug naar een meer centrale middensegment positie. Hij is in staat om goede foto's te maken als de lichtomstandigheden goed zijn, maar hij mist één of twee belichtingsstops als het licht afneemt en kleuren hadden iets meer verzadigd kunnen zijn.Sony IMX 355

redmi note 13 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun uwide 8


Deze kleine sensor weet me altijd weer te verrassen. Het is niet de eerste keer dat ik hem test en elke keer is het de kleurweergave die me verrast. Als ik de foto's die met deze Sony sensor zijn gemaakt vergelijk met de foto's die met de hoofdsensor zijn gemaakt, dan vind ik dat deze sensor een betere kleurweergave en een betere belichting biedt. De scherpte is duidelijk minder goed en er is sprake van vervorming, maar hij levert goed werk afTest foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview


De Redmi Note 13 Pro heeft stabilisatie die in staat is om bijna alle trillingen veroorzaakt door mijn voetstappen uit te wissen. De correctie is zichtbaar en de trillingen zijn nog steeds een beetje zichtbaar, maar het resultaat is acceptabel voor een telefoon in deze prijsklasse. Als je overschakelt naar 1080p, zijn die paar trillingen niet meer zichtbaar.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview


De Redmi Note 13 Pro kan zowel in 1080p en 60 fps als in 4k 30 fps filmen. Deze video is gefilmd in 4k en 30 fps. De kwaliteit van de video is goed en de kleurweergave is beter dan die van de foto, wat aangeeft dat het vooral een kwestie van verwerking is. Scherpstellen gaat snel en de sensor beweegt niet te veel heen en weer als de takken bewegen. Belichtingsveranderingen zijn enigszins zichtbaar, maar progressief genoeg om geen onderbreking in de belichtingsverandering te creëren.

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

Audiokwaliteit / oproepen

youtube previewyoutube preview


De geluidskwaliteit voor oproepen is goed, met het geluid iets te hoog, maar perfect hoorbaar. Het gespreksvolume is gemiddeld, maar zodra de externe luidspreker wordt gebruikt, stijgt het volume tot boven het gemiddelde. De kracht van de externe luidspreker wordt ook duidelijk in de volgende audiotest:

Audiokwaliteit / muziek op luidspreker

youtube previewyoutube preview


De externe luidsprekers zijn in staat om krachtig geluid te leveren met een bovengemiddeld volume. De geluidskwaliteit is goed, maar de lage tonen missen een beetje diepte en de hoge tonen zijn een beetje te uitgesproken, zoals het geval is bij de meeste externe luidsprekers, dus echt uitzonderlijk is dit niet.

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
redmi note 13 frequency response


De Redmi Note 13 Pro is in staat om de meeste frequenties redelijk natuurgetrouw weer te geven, ik zie een kloof op lage tonen die overeenkomt met dezelfde kloof als de Redmi Note 13, deze kloof is iets groter op hoge tonen maar zonder alarmerend te zijn. De Redmi Note 13 Pro is in staat om bovengemiddeld geluid te produceren zonder merkbare vervorming. Het geluid van de Redmi Note 13 Pro lijkt erg op dat van de POCO X6, wat te verwachten is aangezien ze dezelfde hardware gebruiken. Vergeleken met de niet-pro versie heeft de pro versie een krachtiger geluid.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

Voordat ik tot de kern van de zaak kom met mijn gebruikelijke metingen, begin ik deze test met een persoonlijke anekdote. Mijn beste vriend kwam bij mij thuis eten en hij bracht zijn Samsung S24 Ultra en zijn oude iPhone 13 mini mee om mij zijn indrukken van de twee telefoons te geven. Ik had de S24 nog nooit in mijn handen gehad, maar ik dacht dat het in een aantal opzichten de benchmark moest zijn. Om de twee te vergelijken hebben we dezelfde YouTube-video's afgespeeld en toen, omdat de Redmi Note 13 Pro op mijn bureau lag, dacht ik dat het misschien leuk zou zijn om een telefoon van €250 te testen tegen topklasse telefoons... uiteindelijk was het niet zo leuk, want van de 3 schermen kwam de Redmi als beste uit de bus! Om er zeker van te zijn dat ik niet onder invloed van alcohol was, heb ik de schermen aan verschillende andere mensen laten zien die allemaal dezelfde mening waren toegedaan...de Redmi was de beste!

Hoe is dat mogelijk? De S24 is slecht afgesteld en mijn Redmi was gekalibreerd, wat het verschil maakt

Ik heb de kleurmeting van de Redmi in de "Intense" modus gedaan en ik kreeg een dE van 3.56 met een wit van 7.3 en een temperatuur van 7496k. Het basisbeeld is dus veel te koud. Ik veranderde de instellingen om het scherm correct te kalibreren en de totale dE daalde naar 1,91 en het wit daalde naar 2,3... en nu is het beeld perfect. Ik heb een screenshot gemaakt zodat je ook je voordeel kunt doen met deze instellingen en een beeld van zeer goede kwaliteit krijgt.

redmi note 13 pro dcip3 calibration


In de "natuurlijke" modus is de dE ook erg laag, maar je verliest het voordeel van een uitgebreide kleurruimte, de telefoon schakelt over van DCI P3 naar REC 709. Dit zal je waarschijnlijk als Chinees in de oren klinken, maar je moet weten dat DCI P3 een bredere kleurdekking biedt

Eenmaal gekalibreerd kan de Redmi Note 13 Pro het opnemen tegen high-end telefoons! Ik vind alleen de scherpteverwerking een beetje te geforceerd, maar ik kon geen instellingen vinden om het te verzachten

[galerij ids="25994,25995,25996,25997"]Helderheid / Contrast

De Redmi Note 13 Pro is theoretisch in staat om meer dan 1000 cd/m² te halen, maar het is me nooit gelukt om zoveel helderheid te halen. Ik haalde een niveau in de buurt van 500 cd/m², wat in de meeste gevallen voldoende zou moeten zijn, maar te weinig kan zijn bij blootstelling aan fel licht.

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem


Nog niet beschikbaar / getest

Bugs

MIUI is een Android fork, wat betekent dat de software gebaseerd is op Android, maar Xiaomi heeft er een overlay aan toegevoegd die nu versie 14 (MIUI 14) heeft bereikt. Wat MIUI onderscheidt van Android is de grafische interface en een aantal extra aanpassingsmogelijkheden. MIUI heeft de afgelopen jaren een lange weg afgelegd en hoewel ik denk dat Xiaomi nog steeds worstelt met het formaat van zijn telefoons, is MIUI een sterk identiteitselement geworden. De interface is geïnspireerd op alles wat de anderen doen, en het is niet moeilijk om ermee overweg te kunnen

Over het algemeen is MIUI een goed ontworpen besturingssysteem, maar de kritiek die erop kan worden geleverd is de aanwezigheid van ongewenste applicaties en reclame. Met ongewenste applicaties bedoel ik niet dat deze gevaarlijk zijn, maar dat Xiaomi allerlei applicaties heeft voorgeïnstalleerd, zoals spelletjes, booking.com, facebook.com... Het is een businessmodel waarbij Xiaomi geld krijgt voor het installeren van deze apps, maar als je graag een volledig lege telefoon hebt bij het opstarten, dan mis je wat. Reclame maakt ook deel uit van Xiaomi's eco-systeem, ik heb nooit echt te maken gehad met advertenties, maar ze zijn er wel in verschillende vormen op de telefoon. Het is ook onderdeel van Xiaomi's businessmodel, het is de prijs die je betaalt om een telefoon met alle functies te krijgen voor een lagere prijs dan de concurrentie.

Accessoires Redmi Note 13 Pro

Vergelijk Redmi Note 13 Pro met de anderen

Test / beoordeling conclusie


De Redmi Note 13 Pro is een bijna identieke kopie van de POCO X6, dus mijn conclusie zal deels elementen herhalen die ik al heb genoemd in mijn test van de POCO, maar ik ga mijn conclusie beginnen met het belangrijkste verschil. Wat de POCO X6 onderscheidt van de Redmi Note 13 Pro is het fotogedeelte. De fotokwaliteit was duidelijk een zwak punt van de POCO X6 en wetende dat de Redmi een betere sensor zou hebben, verwachtte ik een verbetering op dit gebied. Is dit het geval? Ja, zonder twijfel, maar helaas kan deze nieuwe sensor niet tippen aan die van de Redmi Note 12 Pro.

Het merk POCO wordt vooral geassocieerd met prestaties, maar door dezelfde hardware te gebruiken in de Redmi, wordt dit argument automatisch ook overgedragen op de Redmi-reeks. De Redmi Note 13 Pro biedt een zeer goed prestatieniveau voor een telefoon in deze prijsklasse, het biedt vloeiend gebruik voor alle dagelijkse taken en zal je in staat stellen om elke game te spelen in goede omstandigheden. Het zal niet in staat zijn om telefoons te overschaduwen die ontworpen zijn voor gamers, die sowieso duurder zijn, maar het biedt meer dan genoeg prestaties voor de overgrote meerderheid van de gebruikers. Ik heb een lichte daling in prestaties gemeten in vergelijking met de POCO X6, maar niets dat de aankoop van de POCO X6 zou rechtvaardigen

Het scherm was een sterk punt van de POCO X6, en dit is ook het geval voor de Redmi Note 13 Pro. Dit scherm kan duidelijk concurreren met de top van het assortiment, vooral na een paar aanpassingen zoals beschreven in dit artikel. De kleurdekking is groot, de helderheid is goed, het contrast is goed en het kan tot 120 hz gaan

Onder de andere kwaliteiten van de Redmi (en dat is ook zo op de POCO) zijn er de kwaliteit van het koptelefoongeluid (krachtig en geen vervorming), de kwaliteit van het wifi-signaal en de downloadsnelheid, de bijna perfecte videostabilisatie en de batterijduur

De zwakke punten zijn ook identiek aan die van de POCO, met name de gevoeligheid voor het mobiele netwerk, waarbij zowel de POCO als de Redmi onder het gemiddelde scoren. Ik heb ook het gevoel dat de GPS-nauwkeurigheid beter zou kunnen.

Mijn conclusies kunnen soms wat negatief overkomen, maar dat komt vooral omdat ik een algemeen overzicht probeer te geven van de mogelijkheden van een telefoon, dus je moet deze elementen beoordelen op basis van wat voor jou belangrijk is.

Sterktes

Prestaties

Schermkwaliteit

Geluidskwaliteit

Wifi-snelheid

Videostabilisatie

Batterijlevensduur

Fotodetails

Fotokwaliteit in zonlicht

Zwaktes

GPS-nauwkeurigheid slechts gemiddeld

Slecht mobiel signaal

Lager maximaal belvolume

Alternatieven voor dit product

Het meest voor de hand liggende alternatief is de POCO X6, maar omdat ik beide heb getest, zie ik niet in waarom je de POCO zou moeten kopen, tenzij het prijsverschil het rechtvaardigt.

Het dichtstbijzijnde alternatief van Samsung is de Galaxy A54, die een betere camera gebruikt.
Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden