Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Kospet T3 Ultra test en review / smartwatch

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Kospet Tank T3 Ultra
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Connectiviteit
Batterijduur
Schermkwaliteit
Features
Besturingssysteem
App
Compatibiliteit
Metingen
Test / beoordeling conclusie
Smartwatch Test Reviews Nl

Kospet T3 Ultra test en review / smartwatch


Gepubliceerd op: 02-04-2024 / gewijzigd: 02-04-2024
Kospet verkoopt robuuste connected horloges die tegen een stootje kunnen. Of je nu sportief bent, onhandig of een baan hebt waarbij horloges op de proef worden gesteld, bij Kospet vind je vast iets dat bij je past. Ik was nog maar net klaar met het testen van de Kospet Tank T2 toen er een nieuw model beschikbaar kwam. Deze nieuwe Kospet Tank T3 Ultra lijkt een beetje op het vorige model, maar het is eigenlijk een heel ander horloge. De T3 Ultra behoudt het ronde formaat met een metallic uitziende kast, maar is uitgerust met een autonome GPS-chip die de deur opent naar een heleboel andere functies.

De Kospet Tank T3 Ultra is te koop voor iets meer dan £100 op de officiële website:

Kospet Tank T3 Ultra

Krijg £14 korting door de code KOLNPUT te gebruiken in je winkelmandje

Dit horloge is vergelijkbaar met de Amazfit T-Rex die ongeveer honderd euro meer kost.

Als je alle nieuwe producten van Kospet wilt ontdekken, nodig ik je uit om de onderstaande pagina te bezoeken:

Kospet Tank T3 Ultra

Prijs Kospet Tank T3 Ultra

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Kospet Tank T3 Ultra van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

29 maart 2024: de Kospet Tank T3 Ultra arriveert en de test kan beginnen. Een horlogetest duurt meestal enkele weken omdat ik niet alleen het horloge presenteer, maar ook de verschillende sportmodi en de batterijduur test. Kospet horloges hebben over het algemeen een goede batterijduur, dus ik heb misschien een paar weken nodig om te zien of dit nieuwe model ook een goede batterijduur heeft.

Waarom deze telefoon?

3 of 4 jaar geleden testte ik mijn eerste Kospet-horloge. Niemand kende dit merk toen en als ik er een om mijn pols droeg, kreeg ik vaak de vraag of het een speelgoedhorloge of een kinderhorloge was. Vandaag de dag vragen mensen het me nog steeds, maar niet meer met dezelfde reactie. De horloges van Kospet zijn volwassener geworden en hebben niets meer te maken met de horloges van 3 of 4 jaar geleden.

De Kospet T2 die ik eerder dit jaar testte, wist zijn identiteit als robuust horloge te behouden en tegelijkertijd de esthetiek van een traditioneler horloge te benaderen. De T3 Ultra bouwt voort op dezelfde fundamenten en voegt een paar nieuwe functies toe zonder de prijs op te blazen. En dat is waar de kracht van Kospet ligt, in het toepassen van een strategie zoals Xiaomi, de laagste prijs voor kwaliteit gelijk aan de concurrentie.

Ik denk dat ik een dozijn horloges van dit merk heb getest, dus ik heb veel afstand om elk nieuw model te evalueren.

Structure van mijn test

Ik test producten volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zo veel mogelijk informatie te geven. Helaas kost dit veel tijd. In tegenstelling tot sommige sites waar producten op één dag worden getest, gebruik ik de producten die ik test minimum enkele weken en soms zelfs enkele maanden. Als de test niet compleet is op het moment van je bezoek, nodig ik je uit om later terug te komen of je vraag te stellen in de commentaren.

Uitpakken

kospet tank t3 ultra test avis review recensione bewertung opiniones 1


De horloges van Kospet hebben de afgelopen jaren een lange weg afgelegd en dat geldt ook voor de verpakking. Het eerste horloge dat ik testte was verpakt in een volledig anonieme witte kartonnen doos, dus het ziet eruit als een alledaags consumentenproduct dat je in elke elektronicawinkel zou vinden

De doos bevat het horloge, een zacht siliconen horlogebandje, een oplaadstation (hetzelfde als de vorige generatie), een handleiding, een beschermend scherm en iets om het scherm schoon te maken voordat je het beschermend scherm omdoet


Eerste configuratie

Om het horloge te gebruiken, moet je het via Bluetooth aan een smartphone koppelen. Hiervoor moet je de applicatie Kospet Fit downloaden uit de Play Store of Apple Store. De applicatie detecteert het horloge vrij snel en vanaf daar is alles slechts een paar klikken verwijderd. Met de applicatie kun je het horloge naar eigen smaak configureren, zoals het kiezen van de wijzerplaat, het kiezen van de autorisaties voor meldingen en het configureren van het gedrag van het horloge.

Kospet heeft dus een eigen applicatie en dat is maar goed ook, want tot vorig jaar moest je andere applicaties gebruiken om het horloge te bedienen en de compatibiliteit was niet altijd optimaal.

Afwerking

kospet tank t3 ultra test avis review recensione bewertung opiniones 12


Kospet horloges zijn verkrijgbaar in 2 formaten: rechthoekig (M serie) en rond (T serie). De Kospet T3 Ultra moet daarom worden geclassificeerd als een rond horloge. Het heeft ook enkele van dezelfde kenmerken als de Kospet T2, met een bezel met metallic-effect en grote knoppen aan de zijkanten.

De Kospet T2 werd geleverd met een metalen bandje met een latje, wat een beetje aanpassing vereiste voordat het gebruikt kon worden (elementen toevoegen of verwijderen) en ook betekende dat het niet werd aangeraden om het te strak aan te trekken. De Kospet T3 Ultra wordt niet geleverd met een metalen band, wat volgens mij een goede zaak is als je een sporter bent. Het metalen bandje is ongetwijfeld esthetischer maar minder praktisch dan een siliconen bandje dat je maximaal kunt aanspannen, het voorkomt ook dat er een gat zit tussen de sensor op de achterkant van het horloge en je pols.

kospet tank t3 ultra test avis review recensione bewertung opiniones 10


Op de achterkant vinden we de gebruikelijke sensor voor het meten van de hartslag of bloeddruk, ik denk dat het dezelfde sensor is als bij de Kospet T2 want de metingen die ik deed komen aardig overeen.

kospet tank t3 ultra test avis review recensione bewertung opiniones 7


Het horloge heeft 4 knoppen in plaats van 2 op het vorige model. Met de knoppen aan de rechterkant kun je het horloge aan/uit zetten of achteruit gaan, terwijl je met de knoppen aan de linkerkant omhoog en omlaag kunt navigeren zonder het scherm aan te raken. Ik had dit nog niet eerder gezien bij Kospet, maar afgezien van het esthetische aspect dat het horloge massiever maakt, vond ik het niet super praktisch. Ik ben rechtshandig en het manipuleren van de knoppen aan de linkerkant betekent dat een deel van mijn hand het scherm bedekt als ik niet oppas, dus ik gebruik veel liever het scherm om door de menu's van het horloge te navigeren.

kospet tank t3 ultra test avis review recensione bewertung opiniones 17


Als ik de laatste modellen die ik heb getest met elkaar vergelijk, kun je duidelijk de evolutie van het merk zien. Van links naar rechts de Kospet Tank S1, de Kospet Tank M2, de Kospet T3 Ultra en de Kospet T2


Connectiviteit

Het horloge maakt via Bluetooth verbinding met je telefoon, waardoor het kan communiceren met je telefoon om bijvoorbeeld oproepen of meldingen te ontvangen.

Batterijduur

Het zal ongetwijfeld een paar weken duren voordat we de prestaties kunnen beoordelen. Na iets meer dan een week gebruik is de batterij van 75% naar 56% gegaan bij regelmatig gebruik, inclusief 2,5 tot 3 uur sporten. Ik laat het horloge niet automatisch inschakelen, omdat dit de levensduur van de batterij aanzienlijk verlengt.

Schermkwaliteit

kospet tank t3 ultra test avis review recensione bewertung opiniones 16


De Kospet Tank T3 Ultra is uitgerust met een 1,43-inch Amoled-scherm met een resolutie van 466x466 pixels. Al een generatie of twee rust Kospet zijn horloges uit met Amoled-schermen met een goede resolutie en dit is duidelijk een van de sterke punten van het merk. Xiaomi deed hetzelfde met zijn smartphones en was de eerste die betaalbare amoled-schermen aanbood. Het scherm van de Kospet Tank T3 Ultra is van goede kwaliteit en biedt een uitstekende leesbaarheid en voldoende helderheid voor gebruik op een heldere dag. In direct zonlicht zal de leesbaarheid iets minder goed zijn, maar dan moet je je pols gewoon iets anders oriënteren

De scherminstellingen hebben ook een vrij grote invloed op de levensduur van de batterij. Als je het horloge inschakelt door je pols te bewegen en de helderheid op maximaal zet, wordt de levensduur van de batterij gemakkelijk gehalveerd. Je kunt ook je gebruikelijke slaaptijden instellen om te voorkomen dat het horloge midden in de nacht wordt ingeschakeld. Het is bijna een reflex geworden wanneer ik een horloge test, want dit type horloge is helder genoeg om me 's nachts wakker te maken als ik mijn pols beweeg.

Het scherm reageert perfect als je het beschermende scherm dat in de doos zit niet aanbrengt. Als je het scherm wilt beschermen met dit plastic folie, zal het iets van zijn reactiesnelheid verliezen.

Features

De Kospet Tank T3 Ultra biedt een breed scala aan mogelijkheden. Hij maakt gebruik van dezelfde basisfuncties als andere Kospet horloges en voegt daar een GPS-chip aan toe om hem volledig autonoom te maken voor je buitensportactiviteiten.[Lijst met functies:

- gesprekken voeren en ontvangen (in sync met telefoon)

- sporten (veel sporten beschikbaar)

- hartslagmeting

- slaapkwaliteitsmeting

- bloedzuurstofmeting

- stressniveaumeting

- muziekspeler (in sync met telefoon)

- spraakassistent (in sync met telefoon)

- weer (gegevens gedownload van telefoon)

- Kompas

- hoogtemeter / barometer

- ademhalingsoefeningen

- meldingen (in te stellen in de app)

- stopwatch

- alarm

- timer

- rekenmachine

- camerabediening op de telefoon

- zaklamp

- locatie op de telefoon

- gezondheid van vrouwen

Dit horloge is dus behoorlijk uitgebreid, maar het maakt gebruik van een eigen besturingssysteem, Dit betekent dat je geen andere applicaties kunt installeren en dat je het horloge met je telefoon moet synchroniseren om er alles uit te halen. Wat GPS betreft, is het perfect autonoom, maar het moet eerst satellietupdates downloaden voordat het het GPS-signaal kan lokaliseren. Dit betekent dat je dit moet doen voordat je het horloge buitenshuis gebruikt zonder je telefoon.

Besturingssysteem


Hartslag

Ik heb verschillende soorten hartslagmetingen gedaan en de resultaten vergeleken met mijn Polar H10 band. Ik wandelde, rende en fietste. Ik ontdekte dat voor alle sporten die ik probeerde, de hartslagmeting onbetrouwbaar was. Dit was ook het geval bij eerdere modellen. [Voorbeelden

Indoor cycling

1u04 sessie

Polar H10: 119 gemiddeld, 134 max

Kospet: 95 gemiddeld, 119 max

Outdoor cycling

46 min sessie

Polar H10: 144 gemiddeld, 158 max

Kospet: 89 gemiddeld, 106 max

Hardlopen

12 min sessie

Polar: 131 gemiddeld, 151 max

Kospet: 103 gemiddeld, 119 max

De metingen zijn dus onbetrouwbaar, zelfs over langere afstanden en in situaties waarin de pols weinig beweegt

Slaapmeting

Het horloge detecteert wakkere periodes beter dan het vorige model. Als je echter na 22.00 uur televisie kijkt, gaat het horloge ervan uit dat je bent gaan slapen. Dit is het geval bij de meeste horloges, maar bij het vorige model werd deze wakkere tijd niet meegeteld als onderdeel van de nachtrust. [Afgezien van deze perioden van wakker zijn aan het begin van de avond/nacht, meet het horloge de totale slaaptijd vrij goed. De lengte van de cycli komt aardig overeen met wat ik met andere horloges heb gemeten. Het is mogelijk om het horloge zo te configureren dat slaap alleen wordt geteld vanaf de tijd van je keuze, waardoor het mogelijk is om het begrip van perioden van wakker zijn aan het begin van de slaap te corrigeren.

GPS nauwkeurigheid

Om de GPS goed te laten werken, moet je de satellieten updaten vanuit de Kospet Fit applicatie. De GPS-tracering werkt heel goed en ik heb zelfs gemerkt dat het horloge me op een weg die breed genoeg was, kon vertellen aan welke kant van de weg ik me bevond. De positionering is dus behoorlijk goed voor een horloge. De route op de kaart in de Kospit Fit applicatie is ook redelijk nauwkeurig, maar ik heb het horloge alleen onder een heldere hemel getest, dus ik weet niet of de nauwkeurigheid net zo goed zal zijn in een bos.

De snelheid wordt gemeten aan de hand van GPS-gegevens, en gezien de nauwkeurigheid van de metingen dacht ik dat de snelheid ook goed zou zijn, maar dat is niet het geval. Ik haalde een gemiddelde snelheid van 43 km/u op mijn fietsparcours en hoewel het theoretisch mogelijk is, ben ik niet goed genoeg om met die snelheid over een afstand van 20 km te rijden. Mijn gemeten topsnelheid was 97 km/u en dat is natuurlijk ook niet mogelijk.Barometer en hoogtemeter

De weergegeven luchtdruk ligt redelijk dicht bij de waarden van het dichtstbijzijnde weerstation bij mij in de buurt (ongeveer 15km). Op het moment van schrijven heb ik een luchtdruk van 997 hPA, terwijl het weerstation 1003 hPA meet, dus dat is vrij goed.

De hoogte daarentegen is nogal fantasievol, want waar ik woon is tussen de 50 en 75m boven zeeniveau, maar de hoogte die het horloge weergaf was meer dan 100m, wat onmogelijk is.

Zuurstof in het bloed

Ik heb altijd waarden tussen de 98 en 100% gekregen, dus ik neem aan dat deze waarden correct zijn.

App

Ik heb de Kospet Fit applicatie al verschillende keren getest en ik heb geen nieuwe functies opgemerkt met dit horloge, maar ik vind wel dat het bijhouden van sportactiviteiten een stuk verbeterd is. In de vorige versie was het niet eenvoudig om de geschiedenis van sportsessies te vinden en het was niet eenvoudig om details van metingen te krijgen. Deze keer staan alle geregistreerde sessies op dezelfde plek en omdat het horloge meer informatie verzamelt (met name van de GPS), zijn de schermen ook veel gedetailleerder.
Er zijn behoorlijk wat downloadbare schermen, met voor elk wat wils. Je kunt ook machtigingen voor meldingen instellen, je contacten synchroniseren en het gedrag van het horloge configureren

De Kospet Fit app is behoorlijk uitgebreid en afgezien van een paar vertaalfouten werkt hij over het algemeen vrij goed


Compatibiliteit

De Kospet Fit app werkt op Android en iOS.

Metingen

Het besturingssysteem op de Kospet Tank M3 Ultra is vergelijkbaar met wat ik heb gezien op andere horloges van dit merk, maar er zijn een paar opmerkelijke verschillen.
Het hoofdscherm is altijd configureerbaar, wat hetzelfde is op alle modellen die ik heb getest. Het scherm aan de linkerkant geeft toegang tot de meldingen, die meestal onderaan het beginscherm staan. Hier kun je je meldingen lezen, maar er niet op reageren.

Het scherm onder het beginscherm is een nieuw type scherm, dat het concept van widgets overneemt door de informatie te tonen die beschikbaar is in elk van de functies van het horloge. Op deze manier kun je je hartslag, slaaptijd of de laatste informatie van de applicaties die je hebt gebruikt bekijken. Dit scherm kan worden aangepast en je kunt de volgorde waarin de widgets worden weergegeven en hun aanwezigheid kiezen.

Op het rechterscherm heb je toegang tot alle applicaties, die op verschillende manieren kunnen worden weergegeven. Deze lijst is niet aanpasbaar; hij toont gewoon alle beschikbare functies en de instellingen voor het configureren van het horloge.

Op het bovenste scherm vind je de gebruikelijke snelkoppelingen voor het configureren van het horloge of het verbinden met je telefoon. Dit scherm is gedeeltelijk aanpasbaar

De weinige wijzigingen die Kospet heeft aangebracht zijn vrij positief, vooral omdat je door de aanpassingen de meest gebruikte functies kunt oproepen zonder dat je door alle menu's hoeft te gaan om ze te bereikenBugs

Nog niet beschikbaar / getest

Vergelijk Kospet Tank T3 Ultra met de anderen

Test / beoordeling conclusie

Nog niet beschikbaar / getest

Sterktes

Batterijduur

Schermkwaliteit

Gebruiksgemak

GPS-nauwkeurigheid

Aanpassing

Robuustheid

Breed scala aan functies

Zwaktes

Hartslag meten

Reissnelheid meten

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Kospet T3 Ultra test en review / smartwatch
Met zo'n naam verwacht je iets sterks. De Kospet Tank T3 Ultra is een goed uitziende, robuuste smartwatch met heel veel functies.
Kospet Tank T2 : test / mening
Kospet heeft een lange weg afgelegd sinds ik begon met het testen van horloges van dit merk, en deze keer is het op het gebied van afwerking dat Kospet een sprong voorwaarts maakt.
Kospet Tank M2 : test / recensie
Of je nu heel onhandig bent of iets doet waarbij je je horloge kunt beschadigen, Kospet heeft een oplossing met de tweede versie van zijn Tank horloge.
Mibro Watch X1 : test / review
Kospet Tank M1 : test / review
Na het testen van een eerste robuust horloge (Kospet Rock), test ik nu de Kospet Tank M1 die zijn robuuste identiteit volledig aanneemt.
Kospet Tank S1: test / recensie
Het Tank-assortiment bij Kospet was gericht op robuustheid en niet op esthetiek. De Kospet Tank S1 keert het idee een beetje om door te streven naar esthetiek boven robuustheid.
Xiaomi Smart Band 7: test / recensie
De Mi Band is terug met deze 7e versie die zich duidelijk onderscheidt van eerdere generaties zonder de prijs te zien stijgen.
Xiaomi Mi Watch Lite : test / review
Na de lancering van de Mi Band armbanden brengt Xiaomi nu ook horloges op de markt met het merk Mi Watch. Zal Xiaomi erin slagen om de markt te veroveren zoals het deed met zijn smartphones?
Amazfit Bip U : review / test
De Amazfit Bip U is de derde Amazfit smartwatch die ik dit jaar heb getest, het is ook de goedkoopste. Ik zal echter hetzelfde testprotocol toepassen om te zien wat het waard is in vergelijking met andere smartwatches.
Samsung Galaxy Watch 3 test / review
Na het testen van goedkope smartwatches wilde ik het high-end segment testen met de nieuwe Galaxy Watch 3. Is die smartwatch de prijs waard?
Amazfit GTS review / test
Huami is een van de grootste fabrikanten van smartwatches, ik heb de Amazfit GTS getest, die veel mogelijkheden biedt voor sportliefhebbers zonder het spaarvarken te hoeven breken.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden