Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
POCO X6 5G : Test / Beoordeling

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Poco X6 5G
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

POCO X6 5G : Test / Beoordeling


Gepubliceerd op: 27-12-2023 / gewijzigd: 11-01-2024
Xiaomi en zijn verschillende merken (POCO, Redmi, Xiaomi, Black Shark, enz.) veroveren de Europese markt nu al een paar jaar met de lancering van talloze modellen voor alle prijsklassen, smaken en kleuren. Er waren zoveel modellen om uit te kiezen dat je gemakkelijk verdwaalde. Dit commerciële enthousiasme heeft nu plaatsgemaakt voor een fase van volwassenheid, met een reeks telefoons die gemakkelijker te begrijpen zijn en nieuwe productlanceringen die voorspelbaarder zijn. Zoals elk jaar het geval is, zal de X-reeks van POCO aan het begin van het jaar worden uitgebracht en ongetwijfeld worden gevolgd door de Redmi-reeks, waaronder de Redmi Note 13 en Redmi Note 13 Pro, die ik zeker zal testen.

De X-reeks van POCO vertegenwoordigt het middensegment en oorspronkelijk waren deze telefoons gericht op gamers die op zoek waren naar prestaties voor een lage prijs. Dingen veranderden na de POCO X4, met de X reeks die toegankelijker werd voor een breder publiek, en deze trend zal zich voortzetten met de nieuwe POCO X6. Prestaties zijn nog steeds een belangrijke factor, maar deze nieuwe smartphone zal zich ook in andere niches begeven die door vorige generaties enigszins zijn verwaarloosd.
Op papier is het grote nieuws de technische architectuur waarop deze nieuwe POCO zal draaien. Xiaomi en haar verschillende merken hebben de neiging om hun recepten zoveel mogelijk te recyclen, en uiteindelijk zal deze POCO X6, met weinig nieuwe functies, de basis overnemen van een model dat is ontworpen voor de Chinese markt, maar zal het de eerste in zijn soort zijn in de POCO-reeks voor de Europese markt.

Laten we eens een kijkje nemen

Lancering aanbodZoals gewoonlijk lanceert POCO dit nieuwe model en de PRO-versie tegen een voordelige prijs via zijn officiële website:

De POCO X6 is verkrijgbaar voor € 289,9 en je kunt Mi punten sparen voor toekomstige aankopen:

POCO X6 / Officiële website

De POCO X6 Pro is verkrijgbaar voor € 349,9:

POCO X6 Pro / Officiële website

Website waar ik de Poco X6 5G gekocht heb:
https://s.zbanx.com/...

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Poco X6 5G

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Poco X6 5G van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

December 2023: POCO X6 geleverd voor commerciële lancering

Januari 2024: POCO X6 gelanceerd en test gepubliceerd

Waarom deze telefoon?

Ik heb bijna elk POCO-model getest dat de afgelopen 4 jaar in Europa is uitgebracht en het is bijna een traditie geworden om het nieuwe jaar in te luiden met een test van een nieuwe POCO uit de X-serie. Deze reeks smartphones heeft een lange weg afgelegd sinds de POCO X3 (eerste generatie van de X-reeks), die een behoorlijk lelijke telefoon was en een grote zwakte had op het gebied van netwerkgevoeligheid. Gelukkig heeft POCO dit goedgemaakt door elegantere en betaalbare telefoons uit te brengen. Prestaties zijn misschien alleen interessant voor gamers, maar als het betekent dat je een supersnelle telefoon hebt voor al je dagelijkse toepassingen, zal deze telefoon een breder publiek aanspreken

Wat nieuw is aan de POCO X6 is de architectuur die het gebruikt. Met zijn Snapdragon 7s Gen2 CPU (sm7435) legt de POCO uit het middensegment de lat wat hoger op het gebied van prestaties en vloeiendheid. Er is natuurlijk een hele reeks krachtigere telefoons, maar die zijn duurder en ook energieverslindender.

De schermeigenschappen veranderen niet veel, de POCO X6 is uitgerust met een 120hz Amoled-scherm, maar de verandering komt meer van de esthetische kant met werk aan de randen om ze dunner te maken. Dit resulteert in een hoger percentage van de voorkant van de telefoon, wat nog steeds vrij zeldzaam is in deze prijsklasse.
Wat fotografie betreft, is er hier niets nieuws. De POCO X6 maakt gebruik van een OV64B40-sensor van Omnivision, die al werd gebruikt op de POCO M4 Pro, POCO F4 en POCO F5. Dit type camera blinkt niet uit door zijn prestaties en ik vond het niet erg logisch om hem in het topsegment te vinden zoals de F4 of F5, maar hij kan ongetwijfeld zijn plaats vinden in het middensegment. De PRO-versie van de X6 is uitgerust met dezelfde sensor, dus in dat opzicht hoef je geen verschil te verwachten.

Uitpakken

poco x6 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 11


De identiteit van POCO is al een paar jaar niet veranderd, dus de dozen zijn allemaal hetzelfde, met gele letters op een zwarte achtergrond. POCO heeft ook de inhoud van de doos gestandaardiseerd met de telefoon, een zacht siliconen beschermend omhulsel, een naald om de SIM-lade te openen, een oplader van 67 watt, een USB-kabel en een handleiding


Eerste configuratie

De POCO X6 wordt op de markt gebracht met MIUI 14, een Android 13 overlay, wat ook het geval is voor alle smartphones die onlangs door de Xiaomi-groep zijn gelanceerd (Redmi, Mi, POCO, enz.). Er zijn geen verrassingen als het gaat om de eerste configuratie, want de schermen zijn hetzelfde als op het vorige model. Als je geen anonieme gegevens wilt delen met POCO, activeer dan niet de achtergronden aan het einde van de configuratie, want hun doel is om gegevens te verzamelen om je beter te kunnen targeten met reclame. Hier is niets gevaarlijks aan, maar omdat sommige mensen hier gevoelig voor zijn, vermeld ik het liever

.

Afwerking

Voordat ik de POCO X6 ga beschrijven, doe ik eerst een stap terug in de tijd door je de POCO X3 te laten zien:

poco x3 pro test avis review recensione bewertung analisis opinion 11


En daarna door je de POCO X6 te laten zien:

poco x6 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 5


Ik testte de POCO X3 in februari 2021, 3 jaar scheiden deze twee toestellen en de evolutie naar iets serieuzers is vrij duidelijk. De POCO X3 was interessant toen hij voor het eerst uitkwam, maar de POCO X6 is volwassener geworden met een betere integratie van het camerablok, een meer gepolijste afwerking en een dunnere, lichtere telefoon

poco x6 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 8


Het 6,67-inch scherm domineert de voorkant van de telefoon, de randen zijn erg dun voor een telefoon in deze prijsklasse, deze functie was voorheen alleen beschikbaar op het topsegment. Het scherm wordt alleen onderbroken door de selfiesensor ter grootte van een punt in het midden van de bovenrand van het scherm. De sensor is niet de dunste op de markt, maar is klein genoeg om niet te storen bij het lezen.

poco x6 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 7


Aan de onderkant van de telefoon vind je de gebruikelijke USB Type C-poort, een externe luidspreker en een simlade aan de voor- en achterkant voor 2 simkaarten.

poco x6 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 2


Aan de rechterkant vind je de gebruikelijke volume- en homeknoppen. Deze knoppen zitten op de gebruikelijke plaats en zijn gemaakt van plastic in dezelfde kleur als de omtrek van de telefoon. De homeknop is uitgerust met een vingerafdruksensor. De linkerkant is perfect glad en ononderbroken

poco x6 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 1


Aan de bovenkant van de telefoon zit een geluidssensor, een uitgang voor een tweede luidspreker en een infraroodpoort

Het fotoblok is geïntegreerd in een reflecterend zwart vierkant dat net als de meeste recente POCO's uit twee lagen bestaat. De eerste laag met het POCO-merk en het aantal pixels sluit aan op de achterkant van de telefoon, maar de twee sensoren springen er vrij prominent uit, waardoor er een onbalans ontstaat wanneer de telefoon op zijn achterkant wordt gelegd. De fotosensoren zijn veel kleiner dan de cirkels waarin ze zijn geplaatst, maar ik kan me voorstellen dat deze keuze vooral esthetisch is of misschien om de indruk te wekken dat er een superlens op de achterkant van de telefoon zit. Deze configuratie doet me een beetje denken aan de OnePlus Nord 2T. De flitser en dieptesensor maken de camera compleet

poco x6 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 5


De achterkant is voornamelijk gemaakt van plastic dat de reflecterende kant van glas imiteert, wat de telefoon een meer premium gevoel geeft, het is best geslaagd maar vingerafdrukfreaks zullen veel tijd besteden aan het schoonmaken ervan

Deze POCO X6 bevestigt de groeiende volwassenheid van het middensegment met een meer klassieke maar succesvolle esthetiek, POCO heeft geen risico's genomen door een elegante telefoon op de markt te brengen, zonder fancy functies en met een goed afwerkingsniveau

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Zoals ik in de inleiding van deze test al zei, draait de POCO X6 op een nieuwe Snapdragon-architectuur die invloed heeft op de CPU, GPU, GPS, Bluetooth, wifi en modem. Alle telefoons die dezelfde architectuur gebruiken, zullen daarom dezelfde soort prestaties bieden als deze POCO X6

Bij het doorspitten van de specificaties van de telefoon zag ik de volgende punten:

- het scherm is een FocalTech-scherm, ik denk niet dat ik een scherm van dit type op een andere telefoon heb getest

- de audiochip is een AW882xx-chip, ook deze chip heb ik niet getest, maar hij maakt deel uit van de Snapdragon-architectuur,
- de codenaam van de telefoon is "Tiramisu"

- het scherm heeft een ongebruikelijke resolutie van 1220x2712 en ondersteunt frequenties van 60, 90 en 120hz

- het scherm is compatibel met Dolby Vision, HDR10 en HLG

Ik kon geen informatie vinden over het type geheugen, maar gezien de reactiesnelheid van de telefoon zou ik denken dat het UFS 3 isCPU / GPU PrestatieDe POCO X6 5G is gebaseerd op een Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 CPU (SM7435), terwijl de POCO X5 een Snapdragon 695 gebruikte, dus de prestatiewinst zou goed zichtbaar moeten zijn in de Antutu testresultaten. Voor graphics wordt een Adreno 710 gebruikt. Ik heb deze GPU nog niet kunnen testen, maar de prestaties zullen iets onder die van een POCO F5 liggen

Alle telefoons die deze architectuur gebruiken, zullen min of meer hetzelfde resultaat behalen in de tests die in dit artikel worden gebruikt. Dus als je moet kiezen tussen deze telefoon en een andere die dezelfde architectuur gebruikt, zullen de verschillen bijna onbestaande zijn (tenzij er externe beperkingen zijn die bijvoorbeeld te maken hebben met het formaat van de telefoon).

Benchmark Antutu/3DMark

Ik behaalde een Antutu v9 score van 502407 voor deze telefoon, waar ik net boven de 400.000 punten zat voor het vorige model. De prestatiewinst is dus echt. Ik ben een beetje verrast door de GPU-score, ik zit op hetzelfde niveau als een Redmi Note 12 Pro met zijn Mali G610, dus we zijn vrij ver van een POCO F5, in tegenstelling tot wat ik dacht. Op het gebied van geheugen doet deze POCO het echter veel beter dan de Redmi, hij komt in de buurt van de OnePlus Nord 2T en de POCO X4 GT

Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview


Met een score van meer dan 500.000 punten op Antutu zou de POCO X6 geen moeite moeten hebben met een game als PUBG Mobile en zoals je kunt zien is de ervaring erg goed. Met de ingebouwde boostmodus van MIUI 14 kun je de framerate opvoeren tot 60 fps voor maximale vloeiendheid. Hoewel het ongetwijfeld mogelijk is om een hoger niveau van graphics te halen uit een high-end smartphone, is de game-ervaring met de POCO X6 echt goed en overtreft het de concurrentie in deze prijsklasse

Netwerkprestatie

De POCO X6 is compatibel met alle 3G/4G-frequenties in Europa en biedt een ruime keuze aan frequenties voor 5G, maar op het moment van schrijven heb ik de volledige lijst met frequenties nog niet ontvangen.

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodepoco x6 4G signal


Ik heb iets minder dan 600 metingen gedaan om de netwerkgevoeligheid van deze telefoon te beoordelen en ik kreeg een gemiddeld signaal van bijna -95 dBm, terwijl ik tegelijkertijd een gemiddeld signaal van -91 dBm kreeg met de probe. Het signaal van de POCO bleef gedurende de hele meting stabiel, terwijl de probe veel fluctuaties vertoonde, maar het signaal van de probe was gedurende de hele meting van betere kwaliteit. Met een gemiddeld signaal van -95 dBm behoort de POCO X6 niet tot de beste of de slechtste, maar ergens in het midden van de metingen.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een minimaal signaal gemeten van -15 dBm dicht bij de router en -61 dBm op afstand. De POCO X6 heeft een goede wifi-gevoeligheid en het signaal blijft redelijk stabiel, want van de 206 metingen die ik heb gedaan, week het signaal nooit meer dan 1 dBm af!Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

Deze telefoon is uitgerust met een Qualcomm GPS-chip, wat vaak resulteert in een lager nauwkeurigheidsniveau dan Mediatek-chips. Dit geldt ook voor deze POCO X6, waar ik een nauwkeurigheidsniveau van 3 meter heb gemeten. De GPS-testapplicaties geven een nauwkeurigheidsniveau van 3 meter aan, wat ook wordt geverifieerd wanneer ik Google Maps gebruik door de positie op de kaart te vergelijken met mijn daadwerkelijke positie. Dit is een zeer gemiddelde score en het verschil in nauwkeurigheid kan eenvoudig worden gecorrigeerd door je GPS applicatie. Ik denk niet dat deze telefoon twee frequenties gebruikt, want ondanks de verschillende tests die ik heb uitgevoerd, heb ik maar één frequentie per netwerk gezien. Aan de andere kant was het aantal gedetecteerde en gebruikte satellieten veel hoger dan ik gewend ben en de signaalkwaliteit was erg goed (

Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.

De batterij opladen

poco x6 battery test charging


De POCO X6 wordt verkocht met een 67-watt lader, maar ik heb hem getest met een 100-watt UGREEN lader, net als alle andere telefoons die ik test. Het duurde 92 minuten om de batterij van 2 tot 100% op te laden. De oplaadsnelheid voor de eerste 40 procent is snel, want de 40 procent-markering wordt na 23 minuten bereikt. De oplaadsnelheid neemt af, maar blijft constant tussen 40 en 80 procent. Zoals bij alle telefoons zijn de laatste 20 procent langzamer en duurt het bijna 40 minuten om van 80 naar 100% te gaan.

Batterijduur

poco x6 battery test range


Ik heb een batterijduur van 673 minuten bereikt met helderheid op 100% en 1170 minuten met helderheid op 50%, wat een goede score is die aangeeft dat de telefoon niet te gretig is en dat het scherm een lineair verbruik heeft (helderheid op 100% = de helft van de batterijduur). Voor de test met helderheid op 100% kan ik zien dat de telefoon zelf de beslissing heeft genomen om in de batterijbesparende modus te gaan, omdat de curve afvlakt over de laatste 20 procent

Energie-efficiëntie

Om de telefoon in extreme omstandigheden te testen, duw ik hem enkele minuten naar maximale capaciteit en meet ik de impact op de batterij en het stroomverbruik van elk onderdeel.

Hier zijn de resultaten van de stroomverbruiktest:

poco x6 power watts test 1


Als ik de processor naar het maximum duw, krijg ik een verbruik van iets meer dan 6 watt. Als ik de GPU helemaal openduw, heb ik een verbruik van iets meer dan 3 watt. Als ik de CPU, GPU en FPU combineer, krijg ik een stroomverbruik van iets meer dan 8 watt. Op basis daarvan kun je de maximale duur in extreme omstandigheden extrapoleren.

Hier zijn de resultaten van de temperatuurtest:

poco x6 power temp test


De temperatuur is direct gekoppeld aan de belasting en we kunnen zien dat de CPU merkbaar boven de 40°C komt (tot bijna 50°C) na 7 minuten, maar op geen enkel moment voelde ik enige vorm van verwarming op de telefoon, de warmte wordt goed afgevoerd. De batterij stijgt ook, maar gematigder, tot ongeveer 35°C na meer dan 7 minuten opladen

De POCO X6 biedt dus een goed prestatieniveau zonder een probleem te vormen op het gebied van warmte en batterijduur. De minder efficiënte Redmi Note 12 Pro verbruikt meer stroom en geeft meer warmte af.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De POCO X6 gebruikt een Omnivision OV64B40 sensor als hoofdsensor, dezelfde sensor als op de POCO F4, POCO F5 en POCO M4 Pro. Het is een sensor uit het middensegment die niet echt thuishoort in het F-assortiment van POCO, maar voor een M- of X-assortiment is de keuze geschikter. Het X-assortiment van POCO heeft nooit uitgeblonken op het gebied van de kwaliteit van de fotosensor en dit is nooit het verkoopargument geweest voor dit type smartphone. Dit betekent niet per se dat de sensor slecht is, het is gewoon niet de beste in deze prijsklasse.
De secundaire sensor is een Sony IMX 355, wat waarschijnlijk de meest gebruikte ultra-groothoeksensor is in veel telefoons in deze prijsklasse. Dit type sensor produceert foto's van mindere kwaliteit, vooral in slechte lichtomstandigheden, maar de Sony IMX 355 onderscheidt zich nog steeds door een goede kleurgetrouwheid.

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

Omnivision OB64 hoofdsensor

poco x6 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 1


Zoals veel telefoons die ik in de studio test, zijn foto's bij kunstlicht te donker en te koud. Ik wist wat ik zou krijgen met deze sensor omdat ik hem al heb getest op andere smartphones onder dezelfde omstandigheden. Dit betekent niet dat hij buiten hetzelfde probleem zal hebben, maar het is wel een indicatie voor foto's bij kunstlicht. De scherpte is echter vrij goed en de details van het Vrijheidsbeeld worden correct weergegeven, zoals ook te zien is in de volgende foto:

poco x6 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 13


Deze foto laat zien dat het scherpteniveau van deze sensor vrij goed is en de tekst op het Canadese bankbiljet is perfect leesbaar, zelfs voorbij 100% zoom. De scherpte aan de randen gaat behoorlijk achteruit als ik bijvoorbeeld naar de randen van het Engelse bankbiljet kijk, maar het algehele beeld is nog steeds goed leesbaar.

Sony IMX 355 secundaire sensor

poco x6 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 10


Ik heb deze sensor in veel andere telefoons getest en de conclusies zijn altijd hetzelfde. Deze sensor is vrij verrassend voor een ultragroothoeksensor omdat hij erin slaagt bijna net zoveel licht op te vangen als de hoofdsensor en kleuren natuurgetrouwer weergeeft. Natuurlijk is er een aanzienlijke mate van vervorming, maar deze sensor is niet ontworpen voor het maken van close-up foto's van kleine objecten. De scherpte is niet zo goed als die van de hoofdsensor, maar nog steeds behoorlijk voor dit type sensor.

poco x6 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 14


Bij dit soort foto's valt het gebrek aan scherpte al snel op: de tekst op het Canadese bankbiljet is onscherp en rond de randen is het nog ergerDeze studioresultaten zijn voor mij geen verrassing, aangezien ik deze sensoren al in andere telefoons heb getest en foto's die in het middensegment zijn gemaakt, bijna altijd hetzelfde type resultaat opleveren. Buiten zijn de dingen anders, zoals je in de volgende paragraaf zult zien.

Foto: technische test

Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven.

Ik test de volgende elementen:
- centrumscherpte, perifere scherpte
- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren
- mate van chromatische aberratie
- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)
- vervorming

De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.

Nog niet beschikbaar / getest

Buiten fotokwaliteit

Omnivision OB64 hoofdsensor

poco x6 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 7


Een telefoon testen midden in de winter is niet ideaal omdat het licht dan minder goed is, maar in het dagelijks leven heb je de lichtomstandigheden ook niet in de hand. Ik nam deze foto's eind december op een tamelijk bewolkte middag, het licht was niet erg goed en vanuit dat oogpunt legde de telefoon de sfeer goed vast. Ik vond dezelfde neiging tot onderbelichting die ik in de studio had opgemerkt, maar het was minder uitgesproken. Het dynamisch bereik is interessant, want ondanks de slechte omstandigheden zie ik geen volledig uitgebrande luchten of volledig geblokkeerde gebieden onder de horizon. De scherpte is gemiddeld, je moet er alleen voor zorgen dat je scherpstelt op het juiste onderwerp, in dit geval koos de camera ervoor om scherp te stellen op een bewegende tak op de voorgrond.
De OB64-sensor van Omnivision, en de meeste sensoren van Omnivision wat dat betreft, valt niet echt op door zijn optische kwaliteit. Ik kan niet zeggen dat hij slecht is, want dat is hij niet, maar het is niet de benchmark sensor voor het middensegment. Xiaomi reserveert de beste sensoren meestal voor het Redmi merk waar ik de Sony IMX 766 in de Redmi Note 12 Pro heb kunnen testen, deze sensor presteert veel beter dan de Omnivision sensorSony IMX 355 secundaire sensor

poco x6 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 8


De kleine ultra-groothoeksensor doet het vrij goed met deze donkere foto's, produceert beter belichte foto's dan de hoofdsensor en geeft kleuren veel beter weer. Over het algemeen zijn de foto's beter belicht, zijn de kleuren natuurgetrouwer en is het dynamisch bereik goed. Er is duidelijk veel onscherpte rond de randen en ik zie ook wat chromatische aberratie, maar dat is allemaal heel gebruikelijk bij dit soort sensoren

.

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview


De Poco X6 kan filmen in 4k en 30 fps of 1080p en 60 fps. In 4k slaagt deze telefoon erin om video relatief goed te stabiliseren, het is nog steeds niet perfect want we zien nog steeds een paar schokken, maar voor een smartphone uit het middensegment is het een goed resultaat (vooral in 4k). Video is nog stabieler in 1080p.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview


De omstandigheden waren niet ideaal om de videokwaliteit van deze telefoon te testen, maar ik vond de videokwaliteit goed en het onderbelichtingsprobleem dat zichtbaar is op de foto is veel minder merkbaar in de video. Deze video is gefilmd in 4k 30 fps, dus snelle bewegingen zullen niet zo vloeiend zijn als in 1080p 30 fps, maar de video is niet schokkerig bij elke beweging. De rekenkracht van de telefoon betekent ook dat pixels snel kunnen worden herberekend, en dit werk is nauwelijks zichtbaar. Scherpstellen gaat snel, dynamisch bereik is goed, kleurweergave is een beetje koud zoals in fotografie, maar de sfeer van slecht weer is redelijk goed vastgelegd.

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

Nog niet beschikbaar / getest

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
poco x6 honor magic6 lite frequency reponse


Ik test de Honor Magic6 Lite tegelijkertijd met deze telefoon, dus ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om ze tegenover elkaar te zetten voor deze audiotest. De Honor Magic6 Lite is in staat om alle frequenties weer te geven, maar de weergavekwaliteit is niet zo goed als die van de POCO X6. De grafiek hierboven laat zien dat de curve van de Honor veel meer afwijkt van de norm dan die van de POCO. Het verschil lijkt enorm maar je moet naar de schaal kijken, het verschil in absolute aantallen is niet gigantisch maar het bestaat wel.

Op basis van deze test zou ik moeten zeggen dat de geluidskwaliteit van de Honor iets onderdoet voor die van de POCO, wat gedeeltelijk waar is, maar er is nog een andere factor om rekening mee te houden. Ik test de geluidskwaliteit met het volume van de telefoon op maximaal om te zien of de telefoon in staat is om geluid op maximale capaciteit af te spelen zonder vervorming en dit is precies waar de Honor een beetje terrein verliest ten opzichte van de POCO. De Honor produceert een krachtig maar gemiddeld geluid, maar op maximaal volume is vervorming goed merkbaar. De POCO produceert daarentegen een krachtiger geluid, maar met een veel beter gecontroleerde vervorming. De POCO X4 Pro produceerde een nog krachtiger geluid maar met een hoog vervormingsniveau, dus de X6 corrigeert de zaken een beetje met een geluid dat iets minder krachtig is maar nog steeds ruim boven het gemiddelde zonder de vervorming van de X4 Pro

Qua geluid is deze POCO X6 dus best interessant, want hij combineert de sterke punten van de vorige modellen (vooral qua kracht) zonder last te hebben van dezelfde problemen met vervorming


Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

poco x6 screen calibration


De Poco X6 is uitgerust met een 6,67-inch Amoled-paneel met een resolutie van 2712 x 1220. Dit scherm maakt gebruik van 3 frequenties (120hz, 90Hz, 60Hz) en je kunt de telefoon automatisch de meest geschikte frequentie laten kiezen of zelf de te gebruiken frequentie kiezen. De Poco X6 is compatibel met DolbyVision, HDR10 en HLG. Dankzij compatibiliteit met deze formaten kun je films afspelen met een groter dynamisch bereik en een bredere kleurruimte.

Ik heb de colorimetrie van dit scherm gemeten tegen de DCI-P3 kleurruimte en kwam uit op een gemiddelde delta E van 3,1 voor kleuren en 4,55. Dit zijn niet de beste waarden die ik ooit heb gezien. Dit zijn niet de beste waarden die ik ooit op een telefoon heb behaald, maar het kleurverschil is niet significant genoeg om de ervaring te verslechteren. Alleen een getraind oog zal merken dat het wit een beetje te koud is. Wat interessant is om op te merken is dat de belofte van DCI-P3 kleurruimte dekking goed is nagekomen, ik krijg bijna 100% van de DCI-P3 ruimte.

Als je een betere kleurweergave wilt, moet je het scherm in de standaardmodus zetten, maar dit heeft gevolgen voor de kleurruimte, die dan beperkt is tot REC709, dat een kleiner kleurenpalet biedt.

Contrast

Zoals de meeste Amoled-schermen is het contrast oneindig, dus zwart is echt zwart. De visuele ervaring van dit scherm is daarom uitstekend, hoewel dit nog geen regel is voor alle telefoons in deze prijsklasse.Helderheid / Contrast

Ik heb een helderheid van ongeveer 520 cd/m² gemeten zonder de zonnemodus te gebruiken. Als ik de zonnemodus inschakel en de sensor overspoel met licht, overschrijdt de helderheid de 1000 cd/m², wat absoluut enorm is. Het lukt me niet vaak om met deze methode boven de 1000 cd/m² uit te komen, maar het betekent duidelijk dat dit scherm helder genoeg is om in alle omstandigheden te worden gebruikt.

Biometrie

De vingerafdruksensor bevindt zich op het scherm, iets wat ik al lang niet meer had gezien bij POCO. Deze sensor werkt goed, hij is snel en ik ben tijdens deze test niet veel missers tegengekomen. Gezichtsherkenning is ook beschikbaar en ook dit werkt goed, maar alleen in 2D.

Besturingssysteem


De Xiaomi groep werkt al jaren aan een Android overlay genaamd MIUI. Op deze telefoon draait MIUI 14, dat is gebaseerd op Android 13. Omdat ik al jaren Xiaomi-telefoons test, ben ik gewend aan deze interface en zijn specifieke functies. Ik heb ook gemerkt dat Xiaomi zijn beloftes nakomt als het gaat om updates, want ik heb een paar oudere modellen gehouden en deze telefoons krijgen nog steeds regelmatig updates. MIUI 14 is een zeer geavanceerd systeem dat zeer vergelijkbaar is met wat Samsung doet voor zijn telefoons, de mogelijkheden voor aanpassingen en instellingen zijn talrijk.

Wat veel mensen bekritiseren aan telefoons die MIUI gebruiken, is de reclame die deel uitmaakt van het ecosysteem. Het is belangrijk om te begrijpen dat dit deel uitmaakt van het Xiaomi-ecosysteem en zijn beloningsmodel. Reclame maakt het mogelijk om telefoons tegen een lagere prijs op de markt te brengen dan de concurrentie, dus je kunt niet alles hebben. Persoonlijk word ik bijna nooit geconfronteerd met reclame, ik vind reclame op YouTube veel irritanter dan die op de telefoons die ik heb getest

De POCO's worden ook automatisch geleverd met een hele reeks apps, ik weet dat dit sommige mensen irriteert, maar het maakt ook deel uit van het ecosysteem omdat ze het mogelijk maken reclame-inkomsten te delen met uitgevers. Als je deze applicaties niet nodig hebt, stop ze dan gewoon weg in een map en je hebt er geen last meer van.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Poco X6 5G

Vergelijk Poco X6 5G met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Het merk POCO heeft een niche gevonden in prestaties en blijft de prijs-prestatieverhouding verbeteren met elke nieuwe generatie. De ruwe prestaties van deze nieuwe POCO X6 overtreffen die van de POCO X5 ruimschoots, en de nieuwe architectuur die is gebruikt zorgt ook voor een beter temperatuurbeheer wanneer de telefoon tot het uiterste wordt gedreven. Dit prestatieniveau zal ongetwijfeld de fantasie van gamers prikkelen, ook al zijn er krachtigere telefoons op de markt, maar het is het prijskaartje dat toegang geeft tot dit prestatieniveau zonder de bank te breken. Gamers zullen ook niet de enigen zijn, want de prestaties vertalen zich ook in een vloeiende ervaring voor alle dagelijkse bewegingen, met een goede reactiesnelheid van applicaties zoals de camera, die niet achterblijft bij het scherpstellen of activeren van de foto.
Het scherm is ook een sterk punt van POCO geworden in de afgelopen 2 generaties, met het gebruik van een Amoled-paneel dat een enorm voordeel biedt op het gebied van contrast, maar daar houden de positieve punten niet op. Het scherm maakt gebruik van een dynamische frequentie die kan oplopen tot 120Hz voor een voorbeeldige beeldvloeiendheid. De kleurweergave zou ongetwijfeld beter kunnen, maar dit wordt gecompenseerd door een zeer brede kleurruimte, wat betekent dat je films en tv-series in HDR of Dolby Vision in uitstekende omstandigheden kunt bekijken.

Mijn ervaring met het geluid van de vorige generaties van de POCO X-reeks was een beetje gemengd, maar deze X6 corrigeert een paar belangrijke punten zonder de goede dingen van de vorige generaties op te offeren. De POCO X6 levert een krachtig geluid dat je oren omver blaast, met een gecontroleerd vervormingsniveau dat veel lager is dan bij de vorige generatie. De geluidskwaliteit via de hoofdtelefoon is een stuk beter dan die van de X4, en de geluidskwaliteit via de luidsprekers is ook beter.

Wat betreft connectiviteit zijn mijn resultaten redelijk verspreid. Ik heb een goed wifi-signaal en een uitstekende downloadsnelheid, terwijl het mobiele signaal iets onder het gemiddelde ligt en de GPS-nauwkeurigheid ongeveer gemiddeld is voor de meeste telefoons. Het GPS-signaal heeft echter een goede SNR

Waar ik nog steeds op wacht voor POCO is op het gebied van foto's, dat is echt wat het mist om de concurrentie serieus op te schudden, maar daar is een reden voor. Als de POCO-reeks zou zijn uitgerust met betere sensoren, zou het de Redmi-reeks overschaduwen en ik neem aan dat dat niet is waar Xiaomi op mikt. De POCO X6 biedt niets nieuws op het gebied van fotografie, want het is dezelfde sensor als de POCO F4 en F5. Deze sensor is gemiddeld, hij is niet slecht, maar het is niet degene die zal worden herinnerd als een benchmark in deze prijsklasse. Ik heb echter wel een verbetering opgemerkt in de videostabilisatie, wat ongetwijfeld te maken heeft met de toegenomen prestaties van de telefoon.
Met deze nieuwe POCO X6 drukt het merk POCO opnieuw zijn stempel op het gebied dat het heeft besloten te veroveren, soms ten koste van bepaalde elementen, maar zonder te vervallen in middelmatigheid.

Sterktes

Prestaties

Schermkwaliteit

Geluidskwaliteit

Wifi-snelheid

GPS-signaal

Videostabilisatie

Batterijduur

Zwaktes

Fotokwaliteit bij weinig licht

Kleurmeting in DCI P3

GPS-nauwkeurigheid slechts gemiddeld

Mobiel signaal neemt af

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getest

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden