Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Thundeal TD98 projector test & beoordeling

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Thundeal TD98
Tijdslijn
Waarom deze projector?
Uitpakken
Besturingssysteem
Afwerking
Projectiekamer
Batterijduur
Stroomverbruik
Werkingsgeluid
Connectiviteit
Beeldkwaliteit
Beeldgrootte en projectieafstand
Audiokwaliteit
Videospellen
Test / beoordeling conclusie
Projectoren Tests Reviews

Thundeal TD98 projector test & beoordeling


Gepubliceerd op: 25-03-2023 / gewijzigd: 25-03-2023
Thundeal is een Chinees projectormerk dat al een paar jaar bestaat en tot nu toe heb ik er nooit aandacht aan besteed, vooral omdat ik het nut er niet van inzag om hun producten te testen. Ik zag Thundeal als een laagwaardig en oninteressant projectormerk zoals duizenden anderen op sites als Aliexpress of Banggood.

Met Chinese projectoren op Aliexpress moet je tussen de regels door kunnen lezen omdat bijna alle verkopers compleet onrealistische argumenten gebruiken om de kwaliteiten van hun projectoren aan te prijzen. Deze Thundeal TD98 projector is geen uitzondering op de regel, alleen al het bekijken van de specificaties geeft je hoofdpijn. Om maar een paar voorbeelden te noemen, ik zie bijvoorbeeld een helderheid van 12000 lumen (onmogelijk en belachelijk), een contrast van 20000:1 (maar...natuurlijk!) en een delta E van minder dan 0,99 (nooit gezien!).

Waarom heb ik ervoor gekozen om deze projector te testen? Er was een promotie op Aliexpress en door een promo code te gebruiken kreeg ik hem voor minder dan 250€. Ik zag een paar video's op YouTube waar ik dacht dat hoewel de specs niet realistisch waren, de beeldkwaliteit er goed uitzag voor een projector in deze prijsklasse.

Ik heb vooral Wanbo en Blitzwolf projectoren getest in deze prijsklasse, deze Thundeal TD98 lijkt een betere beeldkwaliteit te produceren.

Om hier ook van te profiteren, is hier de link naar de officiële winkel op Aliexpress:Thundeal Official Store

Ik plaats hier regelmatig nieuwe coupon codes voor Aliexpress:Aliexpress coupon codes

Deze projector is ook verkrijgbaar bij Banggood:Thundeal TD98

Belangrijke opmerking

Niemand betaalt mij om deze test te doen, ik heb deze projector met mijn eigen geld gekocht. Als je mijn werk leuk vindt, overweeg dan om je producten via mijn links te kopen. Het verandert de uiteindelijke prijs voor u niet, maar het stelt mij in staat om andere producten te kopen om te testen.

Website waar ik de Thundeal TD98 gekocht/ontvangen heb: https://s.click.alie...

Prijs Thundeal TD98

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Thundeal TD98 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

24 maart 2023: aankoop van de Thundeal TD98 op Aliexpress (officiële winkel)
15 april 2023: het pakket is geblokkeerd bij de douane
27 april 2023: het pakket is eindelijk bij mij thuis aangekomen, maar door de vertraging in de levering en mijn drukke agenda zal ik de projector niet voor half mei kunnen testen...met dank aan de douane en hun legendarische snelheid.

Waarom deze projector?

Als ik een instapprojector test, weet ik dat ik nooit een beeldkwaliteit zal krijgen die gelijk is aan die van een projector uit het middensegment. Dat wil niet zeggen dat deze projectoren geen bestaansrecht hebben, het is gewoon een kwestie van een evenwicht vinden in de prijs/kwaliteitsverhouding.

Deze Thundeal TD98 wordt verkocht voor een prijs die vergelijkbaar is met de Wanbo T6 Max, dus ik zal die projector gebruiken als benchmark om de Thundeal te evalueren. Ik verwacht gelijkaardige gebreken aan te treffen zoals verlies van randscherpte, werkingsruis, gebrek aan afstellingen, ... Het is op colorimetrie en contrast dat de Thundeal zich hopelijk zal kunnen onderscheiden. De door de fabrikant voorgestelde beelden zijn zoals in de meeste gevallen fout, maar de enkele beelden die ik op YouTube kon zien, geven me enkele positieve indicaties.

Mijn test geeft u een objectief overzicht van wat u van deze projector kunt verwachten. De tests op YouTube zijn vaak slechts productdemonstraties waarbij het onmogelijk is om een echt beeld te krijgen van de kwaliteiten van de projector. Mijn artikel geeft u objectieve cijfers

Uitpakken

thundeal td98 test review avis erfahrung recensione opiniones recensie 13

De Thundeal TD98 wordt geleverd in een grote doos die het product illustreert. Ik had hem graag kunnen fotograferen zoals alle dozen, maar ik moet de douane hartelijk bedanken dat ze mijn doos verkeerd hebben geopend, waardoor vervoer met het handvat volledig onmogelijk is. De doos illustreert goed de inhoud van de doos en ziet er niet uit als een gesmokkeld artikel of een vervalsing, ik had geen logische redenering mogen verwachten van iemand die niet begrijpt hoe je een doos moet openen door de opening ervan! En bovenop het feit dat de doos beschadigd was, moest ik een BTW betalen die ik al bij de aankoop had betaald en natuurlijk geen mogelijkheid om iets te betwisten, de rechten zijn er alleen voor degenen die de regels bepalen.

Hoe dan ook, ik zal er niet te veel op ingaan, maar als je deze projector koopt, vraag de verkoper dan om een factuur MET de BTW in de doos te doen om problemen te voorkomen.

De doos bevat de projector, een afstandsbediening zonder de batterijen (je hebt 2 AAA-batterijen nodig), een HDMI-kabel, een stroomkabel en een gebruikershandleiding. Er zat dus niets in om het openen van de doos te rechtvaardigen.

Besturingssysteem


De Thundeal TD98 projector draait op een "exotische" versie van Android. In theorie heb je dus geen Android (of Apple) box nodig om de projector te gebruiken maar ik raad je toch aan om dat wel te doen om 2 redenen:
- de afstandsbediening van de projector is een infrarood afstandsbediening en om die te gebruiken moet je hem op de projector richten die vaak achter je staat, dat is niet praktisch en wie gewend is mij te lezen weet hoezeer ik infrarood afstandsbedieningen haat. Dus plugde ik mijn Google TV Chromecast in de HDMI-poort om de Google-afstandsbediening te gebruiken.
- de geïnstalleerde apps zijn geen officiële apps en ze worden na verloop van tijd niet onderhouden. Dit gebeurt vaak met Chinese projectoren, ze knutselen iets in elkaar en plakken er dan een "slim" label op om er mooi uit te zien, maar het houdt geen stand. Deze exotische versies van Android overleven zelden na verloop van tijd (geen updates meer) en de toepassingen werken niet altijd zoals het hoort. YouTube is bijvoorbeeld beperkt tot 1080p.

Dus ja, de projector heeft een werkend besturingssysteem, maar nee, ik raad het gebruik ervan niet aan.
youtube previewyoutube preview
Hier is een kleine videodemonstratie:

U zult bijvoorbeeld merken dat de applicaties geen officiële applicaties zijn. YouTube, bijvoorbeeld, werkt maar je wordt beperkt in beeldkwaliteit en dit is het soort beperking dat je moet verwachten in sommige van de applicaties die beschikbaar zijn in de winkel voor deze projector.

Afwerking

thundeal td98 test review avis erfahrung recensione opiniones recensie 1

Toen ik de projector op Aliexpress kocht, heb ik niet veel aandacht besteed aan de afmetingen van de projector, dus ik was nogal verrast door het enorme formaat. Op puur esthetisch niveau onderscheidt deze projector zich duidelijk van de meeste Chinese instapprojectoren die ik heb getest. Deze projector gebruikt codes die zijn geleend van andere merken zoals XGIMI met zijn metalen honingraatraster dat rond de projector loopt. Dit raster geeft de projector een meer premium uitstraling.

thundeal td98 test review avis erfahrung recensione opiniones recensie 2

Het frontpaneel wordt gedomineerd door het enorme optische blok en in tegenstelling tot andere projectoren van dit type (bijvoorbeeld die van Blitzwolf), gaat het optische blok niet gepaard met een knop om de scherpte in te stellen. De scherpte wordt automatisch ingesteld en kan via de afstandsbediening worden aangepast. Dit is duidelijk een positieve eigenschap voor een projector in deze prijsklasse. De lensunit ziet er echter uit als alle andere in deze prijsklasse en zonder de projector te hebben aangezet, weet ik dat hij lawaai zal maken omdat hij deze enorme hoeveelheid licht moet kunnen afkoelen.

thundeal td98 test review avis erfahrung recensione opiniones recensie 8

Aan de achterkant vinden we de aansluitingen en ook enorme ventilatieopeningen die bevestigen wat ik in de vorige paragraaf heb gezegd, deze projector moet warmte afvoeren en dat zal hij op een luidruchtige manier doen.

thundeal td98 test review avis erfahrung recensione opiniones recensie 10

Aan de bovenkant van de projector vinden we een reeks knoppen die de essentiële functies van de afstandsbediening voor hun rekening nemen. Dit is waarschijnlijk erg handig als je de projector voor je neus gebruikt, maar ik betwijfel of dit veel voorkomt. De bovenkant van de projector is bekleed met een soort stof die ook de premium look versterkt, zoals het rooster met metallic effect.

thundeal td98 test review avis erfahrung recensione opiniones recensie 12

Aan de onderkant van de projector zitten de vier poten, waarvan er geen enkele verstelbaar is. Wel is er een wieltje waarmee de voorkant van de projector omhoog kan. De basis van het beeld is de onderkant van de projector, dus je moet de projector in de onderste stand zetten. Ik zal hem later in de opwaartse stand testen om te zien of hij in staat is het beeld om te draaien voor plaatsing aan het plafond.

thundeal td98 test review avis erfahrung recensione opiniones recensie 5

Aan de zijkant zitten roosters voor warmteafvoer, maar die ook geluid kunnen verspreiden. De voedingskabel wordt in de zijkant gestoken, hij is niet erg lang dus je zult de projector dicht bij een stopcontact moeten plaatsen of een verlengkabel moeten vinden.

Mijn eerste indruk van de Thundeal TD98 is vrij positief, want ook al weet ik dat het een instapprojector is, Thundeal heeft enige moeite gedaan om een apparaat te produceren dat je niet zult willen verstoppen.


Projectiekamer

Mijn projectiekamer is rechthoekig, 4,6m bij 2,9m (hoogte 2,2m). Ik heb twee projectiewanden, een witte muur van 2,9 m breed met alleen witte verf met een mogelijke terugslag van 4 meter. Ik heb dan een 133 inch ALR scherm op een andere muur met een mogelijke setback van 2.8m. Ik gebruik hoofdzakelijk het ALR-scherm, behalve wanneer de opstelling of het type projector niet geschikt is voor deze situatie.

Batterijduur

Deze projector is niet uitgerust met een batterij.

Stroomverbruik

20230522_195317

De Thundeal TD98 projector is een energievretende projector, ik heb een stroomverbruik gemeten van 180W en dit verbruiksniveau wordt vaak veroorzaakt door de hoge helderheid die de projector kan produceren, maar daar kom ik later in het artikel op terug.

Werkingsgeluid

20230522_195226

Deze projector is vrij luidruchtig, wat vaak het geval is in deze prijsklasse. Hij doet het beter dan sommige van de Blitzwolf projectoren die de 60dB overschreden, maar met 50dB op korte afstand en 40dB op één meter afstand is deze projector niet bepaald een stille projector en zal hij achter in de kamer moeten worden geplaatst, ver weg van uw oren.

Connectiviteit

thundeal td98 test review avis erfahrung recensione opiniones recensie 9

De Thundeal TD98-projector heeft een vrij uitgebreide set aansluitingen met 2 USB-poorten (waarschijnlijk 2.0), 2 HDMI-poorten, een RJ45-poort en een infraroodpoort voor afstandsbediening. Hij is ook compatibel met 2,4 en 5 Ghz wifi-frequenties. Er is ook een audio-uitgang voor koptelefoons en een video-ingang.

Beeld instellingen
Deze projector is een instapprojector, dus het verbaast me niet dat hij niet de mogelijkheid heeft om de beeldkwaliteit tot in detail aan te passen. De projector biedt configuraties die je kunt veranderen. Ik heb alle configuraties getest met mijn sonde en ik heb een paar goede verrassingen die je in een van de volgende paragrafen zult vinden

Beeldkwaliteit

youtube previewyoutube preview

Om de mogelijkheden van deze projector te illustreren heb ik 4 videoclips en enkele geluidsfragmenten gebruikt. Ik projecteerde het beeld op een scherm van 130 inch met een versterking van 1,4, maar met een projectieafstand van 3 meter beslaat het werkelijke beeld slechts de helft van het scherm.

Uit de technische evaluatie van deze projector blijkt dat hij tekortkomingen vertoont op het gebied van kleurdekking en contrast. Als u deze video's bekijkt zonder ze te vergelijken met een betere projector, zult u waarschijnlijk denken dat het beeld goed is en u hebt gelijk. Ik spreek mezelf misschien tegen door dit te schrijven, maar ik beoordeel projectoren ook op basis van hun prijs. Technisch gezien blinkt deze projector niet uit door zijn technische mogelijkheden, maar het beeld is goed voor een projector in deze prijsklasse. Als ik deze projector vergelijk met andere merken in deze prijsklasse (bv. Wanbo, Blitzwolf,...), produceert deze Thundeal een kwalitatief beter beeld.

Contrast blijft een zwak punt en dat zie je in donkere scènes zoals de Batman trailer. Ik heb dezelfde trailer opgenomen met andere projectoren zodat je kunt vergelijken. Gezichten in donkere scènes zijn veel minder zichtbaar dan op een projector met een beter contrast.

Ik heb een Google TV Chromecast gebruikt om deze videoclips af te spelen omdat de versie van YouTube die op de projector is geïnstalleerd een beperkte versie is en de uitzendkwaliteit niet zo goed is.

Colorimetrie

thundeal td98 color delta e calibration

Ik heb de colorimetrie gemeten op alle beschikbare configuraties en kreeg vrij gevarieerde resultaten tussen een dE van 7,5 die kan oplopen tot meer dan 14. Om het beste compromis te krijgen koos ik de "user" mode door een helderheid van 35 en een contrast van 56 toe te passen. Deze laatste twee parameters hebben geen invloed op de colorimetrie, maar zijn wel nuttig om een beter contrast te verkrijgen.

Met de "user" configuratie krijg ik een delta E van 7.93, wat niet buitengewoon is, behalve als je bedenkt dat deze projector minder dan 300€ kost. Met projectoren van dit type heb ik bijna altijd een slechte colorimetrie boven de 10 verkregen. De afwijking is bij deze projector dus beter onder controle, maar een geoefend oog zal merken dat het beeld een te koude kleuring heeft, het blauw is erg dominant. Ik heb een witte temperatuur gemeten van 8081K. In deze prijsklasse is dit niet verrassend en ik zou zelfs durven zeggen dat dit een vrij goed resultaat is voor dit type projector.

Als u naar de CIE grafiek aan het begin van deze paragraaf kijkt, zal u waarschijnlijk iets vreemds opvallen aan de driehoek die de kleurdekking weergeeft en u hebt gelijk. Deze projector slaagt er niet in om alle kleuren van de REC709 weer te geven, dus u kunt HDR helemaal vergeten. Door de verminderde kleurdekking zullen beelden minder kleurrijk zijn en er doffer uitzien. Ik heb video's op YouTube gezien waar sommige beïnvloeders lovend waren over de kleurkwaliteit, maar vergeet het maar, deze projector is duidelijk geen kleurenreferentie en dit is niet mijn subjectieve mening, het is een volledig objectieve meting verkregen met een sonde. Ik begrijp niet hoe je een projector serieus kunt testen zonder dit soort tests te doen.

Helderheid

Helderheid is vaak het argument dat Chinese projectoren naar voren brengen, waarbij ze compleet idiote cijfers gebruiken om je te laten geloven dat hun projectoren zo helder zijn als een luchtafweerbatterij uit de Tweede Wereldoorlog. Dit is wederom het geval met deze Thundeal TD98, waar ik een werkelijke helderheid van tussen de 500 en 600 lumen heb gemeten (na kalibratie). Dit is genoeg om in het donker een film te kijken en is redelijk vergelijkbaar met instap-LED projectoren, maar gebruik bij daglicht is uitgesloten. De door de fabrikant geclaimde 12.000 lumen zijn dan ook complete onzin.

Er is nog iets op te merken over de helderheid: die is niet gelijkmatig. Als ik een volledig wit beeld weergeef, zie ik duidelijk een kleurverandering aan de randen waar het wit gelig wordt. Dit is vaak het geval bij instapprojectoren, dus het is niet verrassend.

Scherpte

De scherpte van deze projector is goed in het midden, maar verslechtert een beetje aan de randen, wat vrij gebruikelijk is bij projectoren van dit type. In principe zijn films zo ontworpen dat je niet constant naar de randen van het scherm hoeft te kijken, dus je zou niet al te veel last moeten hebben van dit probleem.Contrast

Toen ik mijn eerste contrastmetingen deed, kreeg ik vrij standaardwaarden voor een instapprojector met een contrast tussen 400:1 en 500:1. Ik heb toen met de instellingen gespeeld om te proberen de situatie te verbeteren en tot mijn verbazing kan het contrast sterk worden verbeterd. Door de helderheid iets te verlagen en het contrast te verhogen, bereikte ik een contrast van 2855:1. Dit lijkt misschien buitengewoon voor een projector van deze prijs, maar je moet een stapje terug doen. Dit contrastniveau is een ON/OFF contrastniveau dat het verschil in helderheid meet tussen wit en zwart. Dit geeft meestal een goede indicatie van het werkelijke contrast, maar niet altijd. Om zeker te zijn moet u ook het ANSI-contrastniveau controleren en ik heb een ANSI-contrast van minder dan 50:1 gemeten, wat erop wijst dat het contrast dat u in de beelden zult waarnemen in feite veel slechter is dan het ON/OFF-cijfer u vertelt.

Uiteindelijk heeft deze projector een contrast dat vergelijkbaar is met andere projectoren van minder dan €500, hij is in geen geval te vergelijken met een laserprojector van €2000 die een veel hoger contrast biedt.

Bewegingscompensatie

Nog niet beschikbaar / getest

Beeldgrootte en projectieafstand

De Thundeal TD98 projector heeft een vrij lage projectie ratio, dus hij moet vrij ver van het scherm geplaatst worden om een groot beeld te krijgen. Hij moet ook ongeveer 1,5 meter naar achteren staan om een scherp beeld te kunnen weergeven; onder deze afstand wordt het beeld wazig. Op een afstand van 1,50 m krijg ik een beeld van 75 cm breed. Dit betekent dat je voor elke meter afstand tot het scherm de basis van het beeld met 50 cm vergroot. Voor een beeld van 2 meter heb je dus een afstand van 4 meter nodig. Vergeet niet dat de helderheid afneemt met het kwadraat van de afstand, dus tussen een afstand van 2 meter en 4 meter wordt de helderheid gedeeld door 4, en daar moet je rekening mee houden om te voorkomen dat je een te donker beeld krijgt.

Audiokwaliteit

Ik heb verschillende muzieknummers opgenomen met Spotify en die kun je vinden in de demonstratievideo eerder in dit artikel. De geluidskwaliteit is goed voor een projector van dit type, zelfs beter dan andere instapprojectoren die ik heb getest. Alleen de Blitzwolf V2 doet het beter. Het geluid is echter niet perfect en mist finesse in de hoge tonen en diepte in de lage frequenties. Het volume is voldoende om het geluid van de ventilator te doen vergeten.

Videospellen

youtube previewyoutube preview

Ik heb het spel ShadowRunner met deze projector getest met behulp van een Nvidia Shield, aangezien de projector niet in staat is om dit soort spellen natively te draaien. Ik heb ook de input lag gemeten om te zien of deze projector in staat is om snel genoeg te reageren op de commando's van een gamepad. Ik kreeg een input lag van 183ms, wat veel te veel is om deze projector te kunnen gebruiken voor snelle games. Dit zal niet zo'n probleem zijn voor games waarbij de reactietijd niet belangrijk is, maar FPS zoals in deze demo kun je vergeten. Het is misschien niet te zien op de video, maar de vertraging veroorzaakt door de input lag bemoeilijkt echt de in-game ervaring voor dit soort games.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

ALR/CLR Projectiescherm

Ben je op zoek naar een goed CLR/ALR-scherm voor je projector? Ik heb misschien wat je nodig hebt:
ALR/CLR NothingProjector scherm

Test / beoordeling conclusie

Ik heb een aantal instapprojectoren getest die LCD gebruiken om beelden weer te geven. Deze projectoren hebben allemaal dezelfde zwakke punten (contrast, ruis, kleuren, enz.) en je kunt je afvragen waarom ik mijn tijd 'verspil' door dit soort producten te blijven testen. Er zijn in feite 2 redenen die mij motiveren om dit type projector te testen. De eerste is dat niet iedereen de middelen of de neiging heeft om €2000 uit te geven aan een projector, dus vind ik het normaal om ook deze categorie projectoren te evalueren. De tweede reden is dat, ondanks de zwakke punten van deze projectoren, sommige het beter doen dan andere, en dit is het geval met de Thundeal TD98.
De Thundeal TD98 zou uw ideale projector kunnen zijn voor minder dan €300, op voorwaarde dat u zich bewust bent van een aantal zaken. Ten eerste betekent zijn lage projectieratio dat je hem vrij ver van het scherm moet plaatsen om een geweldig beeld te krijgen. Hij is ook nogal luidruchtig, dus dat is nog een reden om hem achter in de kamer te zetten. Door zijn helderheid kan hij niet bij daglicht worden gebruikt en door zijn lage contrast is hij niet ideaal voor het bekijken van donkere films. Ook is deze projector niet ontworpen voor gamers.

Dus wat blijft er over van deze projector? Waarom zou je hem kopen? Eerst en vooral is er de prijs. Ik kon hem in de aanbieding krijgen voor minder dan 250 pond, en voor die prijs vind je gewoon niets beters. Ik durf zelfs te stellen dat zolang de prijs onder de €300 blijft, deze conclusie overeind blijft. Hij blinkt misschien niet uit in termen van technische specificaties, maar hij is in staat om een perfect kijkbaar beeld te leveren met goed genoeg geluid om een thuisbioscoopervaring te creëren zonder de bank te breken. Dit is geen projector voor puristen, het is een recreatieve projector die bijna vergeleken moet worden met fastfood.

Ik heb andere zeer positieve reviews van deze projector gezien op YouTube, maar laat je niet te snel verleiden door de conclusies, want de meeste van deze reviews zijn uitsluitend gebaseerd op een subjectieve mening die de neiging heeft om de zeer reële zwakke punten van dit product te bagatelliseren. Ik heb een andere aanpak, die ongetwijfeld sommige kopers zal afschrikken, maar ik ben liever transparant, zodat u dit product met kennis van zaken kunt kopen.

Sterktes

Prijs
Beeldkwaliteit (ten opzichte van de prijs)
Geluidskwaliteit (ten opzichte van de prijs)
Scherpte (midden)
Connectiviteit
Helderheid
Autofocus

Zwaktes

Kleurruimte
Contrast
Ruis
Energieverbruik
Beelduniformiteit
Randscherpte

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Philips Screeneo U5 laserprojector: recensies
Philips introduceert UST 4k-laserprojectoren met deze Screeneo U5 via crowdfunding. Het ruikt naar een goede deal!
Philips Screeneo UL5 videoprojector: test / review
Philips is niet de bekendste speler in de wereld van videoprojectoren, maar ze innoveren wel met de Screeneo UL5...een draagbare triple UST-laser!
Formovie Theater: test / mening / kalibratie
Volledige Formovie Theater test en gelijkwaardige vergelijking met zijn meest directe concurrent
XGIMI Mogo 2 Pro test / volledige review
Ik had de eerste Mogo getest en was verbaasd over de capaciteit van deze kleine batterij projector, 2 jaar later is hier zijn opvolger. Zal het beter kunnen?
Viewsonic X2 4k projector: test / review
Op papier heeft de Viewsonic X2 4k projector alle kwaliteiten die je je maar kunt wensen: hij is helder, heeft een goed contrast en is geweldig om mee te gamen. Wat ontbreekt er aan?
XGIMI Halo+ test en beoordeling
De XGIMI Halo+ lijkt op een in tweeën geknipte XGIMI Horizon, maar gelukkig is de kwaliteit en functionaliteit niet in tweeën gesplitst.
Dangbei Atom : test/mening
Draagbare projectoren zijn een rage, maar succesverhalen zijn schaars. De Formovie S5 effende het pad voor succes en deze Dangbei Atom zou wel eens in zijn voetsporen kunnen treden.
JMGO N1 Ultra : test / review
JMGO slaat hard toe (in theorie) met zijn nieuwe N1 Ultra projector. Iets meer dan 1000€ voor een racebeest, het lijkt onwerkelijk.
Optoma UHD38x 4k projector: test / beoordeling
Contrast, licht, kleur... de Optoma UHD38x heeft alle kwaliteiten die nodig zijn om uw volgende videoprojector te worden. Ontdek zijn sterke en zwakke punten.
Thundeal TDA6 : test / recensie
De Thundeal TDA6 is een LCD-projector die ik kocht voor minder dan €200. Kan hij concurreren met de middenklasse DLP?
Xgimi Horizon: test / review (+ vs Horizon Pro)
Ik begon mijn avontuur in de wereld van projectoren met Xgimi met de H1, ik zal nu mijn 4e Xgimi projector testen met de Horizon (en de vergelijking met de Pro)
XGIMI Horizon Ultra : test / review
De XGIMI Horizon-serie bestaat al 2 jaar en de concurrentie heeft de tijd gehad om te reageren, maar deze nieuwe XGIMI Horizon Ultra zal de zaken rechtzetten.
NothingProjector ALR scherm Black Series : test / review
Vraag je je af of je iets hebt aan een ALR-scherm? Ik heb de NothingProjector Black Series getest met een reeks metingen om het nut aan te tonen.
Formovie S5: test / recensie
De Formovie S5 schudt de draagbare projectormarkt door elkaar met een laserbron, uitstekend geluid en belachelijk stroomverbruik.
Anker Nebula Cosmos Laser 4k: test / review
Ik vond de eerste Nebula projector die ik kocht erg goed, dus ik kon het niet laten om er nog een te testen met een 4k laser.
Wanbo T2R Max: test / beoordeling
Dit is de derde Wanbo projector die ik heb getest en het merk wordt met elk model beter en biedt steeds meer voor een lagere prijs.
Fengmi V10 (VX):  review/recensie en beoordeling
Ik werd verleid door deze Fengmi omdat hij op papier een unieke ervaring biedt in deze prijsklasse met 4k, prachtig geluid en een 240hz frequentie.
Optoma Cinemax D2 Smart: test / review
Een projector van dit merk had ik nog niet getest en voor deze eerste keer ga ik meteen naar de top van het assortiment kijken. Kan het concurreren met de Xiaomi Laser Cinema 2?
Wemax Nova laser 4k: test / review
Ik had nog niet de kans gehad om een ​​projector van het merk Wemax te testen, maar ik heb dit gat opgevuld met de Wemax Nova 4k
Xiaomi Mi Smart Compact Projector : test / review
Xiaomi verkoopt niet alleen telefoons, ze maken ook goede projectoren en deze Mi Smart Compact is waarschijnlijk een van de beste instap 1080p projectoren.
Blitzwolf BW-VP13 : test / review
Blitzwolf slaagt erin goedkope projectoren te produceren die in staat zijn tot goede beeldkwaliteit, maar je moet andere gebreken kunnen accepteren, zal deze VP13 het beter doen dan de vorige Blitzwolf die ik heb getest?
JMGO U2 4k laser : test / review
Ik heb al lang geen laserprojector meer getest en deze JMGO U2 heeft op papier alles in zich om alles te overtreffen wat ik tot nu toe getest heb... in theorie dan!
Wanbo T6 Max : test / review
Na de instapmodel Wanbo T6 Max te hebben getest, is het nu de beurt aan de Wanbo T6 Max die 1080p levert in een ultra draagbaar formaat.
Thundeal TD98 projector test & beoordeling
Dit is de eerste keer dat ik een projector test van dit merk dat al geruime tijd bestaat. Leuke ontdekking of complete flop?
Xiaomi Laser Cinema 2 : test / review
Ik test meestal entry of mid-range projectoren, maar deze keer brak ik mijn spaarvarken om de top van de top te testen met deze Xiaomi Laser Cinema 2
XGIMI Elfin: recensie
De XGIMI Elfin is een draagbare 1080p projector die in theorie alle kwaliteiten van een normale projector combineert, zal deze Elfin opnieuw een succes worden?
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro: test / review
Xiaomi maakt allerlei producten en na de telefoons heeft Xiaomi ook een aantal goede projectors uitgebracht met dezelfde strategie om een goed product aan te bieden voor een prijs die lager ligt dan die van de concurrentie.
BenQ TH575 projector : test / beoordeling / prijs
Deze BenQ-projector is een 1080p-projector met een lamp die is ontworpen voor gamers en wordt verkocht voor een betaalbare prijs, het is ook de eerste BenQ-projector die ik heb getest.
Blitzwolf VT2 : test / review
De Blitzwolf VT 2 is een echte draagbare projector, hij is piepklein en werkt op een batterij, de ideale kandidaat om je films en series mee op vakantie te nemen.
Blitzwolf BW V2: test / beoordeling
Blitzwolf produceert instapprojectoren met een soms militair design, deze BW V2 lijkt een verandering in te zetten naar een hoger gamma.
Wanbo X1 : test / review
Ik test meestal projectoren uit het middensegment, maar ik maak soms een uitzondering voor het instapniveau als het product de moeite waard lijkt. Met de Wanbo X1 hoef je de bank niet te breken, maar is het beeld goed?
Blitzwolf BW VP9: test / review
Blitzwolf is een Chinees merk dat allerlei producten verkoopt, waaronder goedkope projectoren. Ik koos hun nieuwste model om te zien wat het waard is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden