Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Honor Magic 6 Lite
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Honor Magic6 Lite 5G : test / mening


Gepubliceerd op: 04-01-2024 / gewijzigd: 04-01-2024
Het merk Honor heeft de afgelopen jaren een beetje een bewogen geschiedenis gehad en ik had eigenlijk niet veel meer over ze gehoord totdat ik de kans kreeg om de Honor 90 Lite eind 2023 te testen. Het was een leuke verrassing en dit nieuwe model had niets te maken met de modellen die ik een paar jaar geleden had getest; Honor moet gezien worden als een nieuw merk ondanks zijn drukke verleden. Deze keer heb ik de kans om de Honor Magic 6 Lite te testen en opnieuw had ik niet veel aandacht besteed aan de nieuwe telefoons van dit merk, dus deze nieuwe smartphone zal voor mij een complete ontdekking zijn

Ik heb de afgelopen jaren meer dan honderd telefoons getest en hoewel de eerste telefoons die ik testte er niet zo uitzagen als die van vandaag, is er een vorm van conformiteit ontstaan en zien telefoons er bijna allemaal hetzelfde uit, soms met overeenkomsten tussen merken en modellen waardoor ze op het eerste gezicht niet meer uit elkaar te houden zijn. Deze Honor Magic 6 Lite onderscheidt zich van de massa met een cameramodule aan de achterkant die een beetje ongewoon is. Andere merken gebruiken ook een ronde fotomodule, maar niet zoals op deze Honor. Deze telefoon gaf me dezelfde indruk als de OnePlus Nord 2T toen ik hem voor het eerst ophaalde, een volledig subjectieve indruk van kwaliteit die ik niet kan vinden op mijn Samsung Galaxy S23, bijvoorbeeld.

Esthetiek is allemaal goed en wel, maar als de telefoon andere kwaliteiten heeft is het natuurlijk nog beter. Op papier zitten er een aantal interessante elementen in deze telefoon, zoals het gebruik van de Samsung HM6 sensor, die ik nog niet in een andere telefoon heb kunnen testen

Introductie-aanbieding

[Voor de eerste 100 bestellingen krijg je een Honor Band 7 cadeau

De Honor Magic6 Lite is verkrijgbaar in 3 kleuren:

Honor Magic6 Lite / Oranje

Honor Magic6 Lite / Zwart (versie getest in dit artikel)

Honor Magic6 Lite / Lichtgroen

Website waar ik de Honor Magic 6 Lite gekocht heb:
https://amzn.to/48j8...

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Honor Magic 6 Lite

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Honor Magic 6 Lite van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

4 januari 2023: levering van de Honor Magic6 Lite 5G, de test kan beginnen

10 januari 2023: officiële lancering van de telefoon, de test is nog niet compleet omdat ik meer dan 10 dagen nodig heb om een volledige test te doen, maar ik zal de ontbrekende informatie de komende dagen publiceren.

Waarom deze telefoon?

Zoals ik in mijn inleiding al schreef, heb ik het gevoel dat er een vorm van conformisme is ontstaan in de wereld van smartphones, en hoewel ik nog steeds graag nieuwe telefoons test, verbaas ik me er steeds minder vaak over. Het moet gezegd worden dat er geen enorme diversiteit aan componenten op de markt is; de meeste Android smartphones zijn uitgerust met Qualcomm of Mediatek chips. Een paar merken zoals Apple en Google slagen erin om op te vallen met hun eigen componenten, maar dit is duidelijk niet representatief voor de meerderheid van de telefoons op de markt.

De Honor Magic6 Lite gaat de smartphone wereld niet revolutioneren met een compleet andere technische aanpak, dus het is in de ervaring die het biedt dat we verschillen zullen moeten vinden. De Honor 90 Lite die ik vorig jaar testte, verraste me op een aantal manieren, niet in het minst door de interface, die een beetje anders was dan wat ik gewend was. Soms zijn het de kleine details die je doen beseffen dat ik niet de zoveelste Xiaomi of Samsung aan het testen ben. Deze Honor moet altijd worden beschouwd als een mid-range telefoon, maar eerder als de bovenkant van dit segment, zoals ook het geval is voor de OnePlus Nord 2T. Het is een telefoon die zich hult in een premium jasje met mid-range specs

Wat mijn aandacht het meest zal trekken is waarschijnlijk de 108-megapixel Samsung-camera, dit is niet de versie die ik al op veel andere telefoons voor deze heb getest, het is een nieuw model dat ook verkrijgbaar is bij Samsung, Xiaomi en Realme. Met alle tests die ik heb kunnen uitvoeren op het vorige model, zal ik binnenkort kunnen zien of Samsung erin geslaagd is om het niveau van de fotokwaliteit te verhogen met deze sensor.

Uitpakken

honor magic 6 lite test avis review recensione bewertung opiniones recensie 1


Ik zeg vaak dat de doos een belangrijke rol speelt in de perceptie van een telefoon omdat het het eerste contact is met de eindgebruiker. De doos van de Honor Magic6 Lite weerspiegelt helaas niet de premium kant van de telefoon, want de doos is een en al neutraliteit met een compacte witte doos zonder enige afbeelding van de smartphone. Dit is natuurlijk geen probleem, het is alleen een beetje verrassend

Met dit formaat bevat de doos het absolute minimum met de telefoon, een USB-kabel, een naald om de SIM-lade te openen, een handleiding en een garantiefolder


Eerste configuratie

De eerste configuratie van de telefoon volgt in grote lijnen de Android setup en is bijna volledig vergelijkbaar met wat ik zag op de Honor 90 Lite, maar er is één ding dat is veranderd en niet noodzakelijkerwijs in de goede richting. Honor probeert je over te halen om een Honor-account aan te maken en hoewel ik hun intentie begrijp, is het ingewikkelder om te voorkomen dat je je aanmeldt. Het aanmaken van een Honor-account is niet nodig om de telefoon te laten werken en aangezien ik een Google-account gebruik voor al mijn gegevens, hoef of wil ik geen extra account aanmaken. Xiaomi deed dit 2 jaar geleden ook al, maar die praktijk hebben ze laten vallen, dus ik denk dat we nog even moeten wachten tot Honor dit voorbeeld volgt


Afwerking

honor magic 6 lite test avis review recensione bewertung opiniones recensie 4


De Honor Magic 6 Lite die ik heb getest, was een telefoon in antracietkleur, met nog twee andere beschikbare versies. De telefoon heeft een langwerpige vorm met een beeldverhouding van 21:9, is slechts 8 mm dik en de zijkanten van het scherm zijn licht gebogen. Ik had dergelijke randen niet meer gezien sinds de test van de TCL 10 Pro. Ondanks de vrij sobere esthetiek van de telefoon, vind ik hem elegant.

honor magic 6 lite test avis review recensione bewertung opiniones recensie 17


Het scherm van 6,78 inch beslaat het grootste deel van de voorkant van de telefoon, met zeer dunne randen. Het scherm wordt alleen onderbroken door een inkeping voor de selfiecamera, in het midden van de bovenrand van het scherm. Het is een AMOLED-scherm, wat meteen opvalt door het diepe zwart dat echt als zwart verschijnt.

honor magic 6 lite test avis review recensione bewertung opiniones recensie 10


De bovenrand van de telefoon is bijna perfect glad, alleen onderbroken door een kleine geluidssensor. De omlijsting van de telefoon bestaat uit twee kleuren: zwart, geassocieerd met de kromming van het scherm, en antracietgrijs dat de rest van de telefoon omhult.

honor magic 6 lite test avis review recensione bewertung opiniones recensie 9


Aan de onderkant van de telefoon bevindt zich de dubbelzijdige SIM-lade voor 2 SIM-kaarten, maar geen geheugenkaartsleuf. Er is ook een USB-C-poort, een geluidssensor en een externe luidspreker. Er zijn geen andere geluidsuitgangen, maar dat betekent niet dat het geluid niet stereo zal zijn; het zal waarschijnlijk uit de hoornluidspreker komen. Ik kom later in deze recensie terug op dit punt.

honor magic 6 lite test avis review recensione bewertung opiniones recensie 15


De achterkant van de telefoon valt op met een grote cirkel met daarin de hoofdsensor, secundaire sensor, dieptesensor en flitser. Deze cirkel is omgeven door een gegroefde gouden oppervlakte, waardoor de indruk wordt gewekt dat de cirkel kan worden gedraaid. De positie van deze cirkel is ideaal voor het evenwicht van de telefoon wanneer deze op zijn rug ligt.

De textuur van de achterkant van de telefoon is een beetje bijzonder, glad zoals bij de meeste telefoons, maar waarschijnlijk behandeld omdat het niet zoveel vingerafdrukken vertoont als andere oppervlakken.

honor magic 6 lite test avis review recensione bewertung opiniones recensie 16


Het merk Honor is vrij discreet, met het CE-keurmerk en het prullenbaklogo groter dan het Honor-logo. Deze aanduidingen zijn ook in reliëf op de telefoon gegraveerd, wat nogal nieuwsgierig is; ik had dit eerder verwacht voor het logo zelf.

honor magic 6 lite test avis review recensione bewertung opiniones recensie 5


Aan de rechterkant vind je de gebruikelijke aan/uit-knop en volumeknoppen. Deze knoppen zijn iets lager geplaatst dan normaal en de ruimte tussen deze knoppen is ook kleiner dan gebruikelijk.Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De Honor Magic6 Lite 5G die ik heb getest had 8 GB RAM en 256 GB opslagruimte. Deze telefoon maakt gebruik van Qualcomm's Snapdragon-architectuur, waar ik in de volgende paragraaf op terugkom. Ik maakte screenshots met alle technische specificaties hieronder en noteerde de volgende punten:

- delen van componenten zoals de wifi-chip en de audiochip met andere telefoons die ik heb getest

- GPS lijkt twee banden te overbruggen

- atypische schermresolutie met 1080x2652 met een verversingssnelheid van 120 Mhz

- Bluetooth 5.1

- Samsung HM6 hoofdsensor en Sony IMX355 voor ultra-groothoekCPU / GPU PrestatieDe Honor Magic6 Lite 5G is gebaseerd op een Snapdragon architectuur met een Snapdragon 6 Gen 1 CPU gegraveerd in 4nm. Dit is een mid-range processor die comfortabele prestaties zou moeten bieden voor de overgrote meerderheid van de gebruikers. Deze processor is nog niet erg gangbaar op de markt - ik zie hem al gebruikt worden in de Motorola G Stylus, de Honor X50 en de Vivo iQOO Z8x. Geen enkel groot merk heeft hem al gebruikt.
Wat de graphics betreft, gebruikt het toestel een Adreno 710, net als de Poco X6, die ik tegelijkertijd met deze telefoon test. Nogmaals, dit is een mid-range chip die comfortabele prestaties zal leveren voor de overgrote meerderheid van de gebruikers.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van 443095 punten met Antutu v8, deze score zet de Honor Magic6 Lite op een vergelijkbaar prestatieniveau als de Redmi Note 12 Pro en dat is meer dan genoeg voor de overgrote meerderheid van de gebruikers. Dit prestatieniveau zorgt voor een perfect vloeiende telefoon voor dagelijks gebruik, waarbij de meeste games en applicaties probleemloos draaien. Degenen die met het maximale detailniveau willen spelen, zullen waarschijnlijk voor een iets krachtigere telefoon moeten gaan, zoals de Poco X6.
De temperatuur van de telefoon steeg met één graad tijdens de duur van de test, wat een goede indicatie is van het vermogen van de telefoon om warmte af te voeren. De belastingstest in combinatie met de batterijtest zal deze eerste indruk ongetwijfeld bevestigen

Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview


De Honor Magic6 Lite is geen gamingtelefoon, maar hij is goed genoeg om je een goede game-ervaring te geven. PUBG Mobile is perfect vloeiend met een goed detailniveau, deze telefoon heeft een gamingmodus zoals op de POCO's, ik weet niet of deze modus de framerate verbetert, maar de ervaring is goed. Het 120Hz-scherm speelt ook een rol, want het spel voelt nooit schokkerig aan als je zijwaarts beweegt. Het luidsprekergeluid is ook dun genoeg zodat je geen koptelefoon hoeft te gebruiken.

Netwerkprestatie

De Honor Magic6 Lite is compatibel met 11 5G-frequenties en een groot aantal 4G-frequenties, dus je kunt deze telefoon overal in Europa gebruiken.

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodehonor magic6 lite signals


Ik voerde 1.580 metingen uit om de mobiele signaalkwaliteit van deze telefoon te beoordelen en kreeg een gemiddeld signaal van -86,53 dBm, wat simpelweg het beste signaal is dat ik heb gehad sinds ik deze test doe. Tegelijkertijd behaalde de netwerksonde een gemiddeld signaal van -92,4 dBm. Dit is de eerste keer dat ik een telefoon heb getest die de resultaten van de probe ver achter zich laat. Ik moet er wel op wijzen dat ik een anomalie in de test heb opgemerkt: de eerste 418 metingen zijn gedaan op het 3G netwerk, ook al was het 4G signaal beschikbaar. Ik heb dit probleem nog nooit met een andere telefoon gehad, maar omdat deze 418 metingen worden overstemd door de rest, is het resultaat nog steeds erg goed.

Ik doe meestal minder metingen, maar deze keer heb ik er meer, simpelweg omdat de autonomie van de telefoon betekende dat ik meer metingen kon doen. Ik leg de telefoon naast de probe met 100% batterij, zet de helderheid op minimum en laat hem lopen tot hij daalt tot 1% batterij. Deze netwerktest geeft dus al een indicatie van het batterijniveau van deze telefoon.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een gemiddeld signaal gemeten van -20 dBm dicht bij de router en ik was nogal verrast door deze meting, want hoewel het geen slecht signaal is, is het ook geen buitengewoon signaal. Ik denk dat het te maken heeft met het aantal wifi-antennes in de telefoon. Op afstand was het signaal echter beter met -62 dBm.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

Ik behaalde een nauwkeurigheidsniveau van 3 meter met de GPS-testapplicatie, wat een vrij gangbaar nauwkeurigheidsniveau is dat in echte omstandigheden getest moet worden. Op de schermafbeelding met de kaart komt mijn positie overeen met het rode kruis en zoals je kunt zien is de echte positie minder dan drie meter van de gedetecteerde positie, dus de nauwkeurigheid is goed. Eventuele onnauwkeurigheden worden sowieso gecorrigeerd door je GPS-applicatie, omdat het verschil te klein is om problemen te veroorzaken.
Deze telefoon gebruikt slechts één frequentie per netwerk, dus het is geen dualband. De signaalkwaliteit (SNR) is goed
Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
honor magic6 lite battery charging charge batterie
[
Oplaadsnelheid

Er zit geen oplader in de doos bij de Honor Magic 6 Lite, maar dat maakt niet uit omdat ik mijn UGREEN 100 Watt oplader toch gebruik voor mijn tests. Om van 1 naar 100% batterij te gaan, had de telefoon 89 minuten nodig. Dat is beter dan de POCO X6 of de Honor 90 Lite die ik onlangs heb getest, maar het is niet de snelste telefoon. Wat wel interessant is, is de lineariteit van de oplaadsnelheid. Het opladen van telefoons gaat vaak langzamer na 80% opladen, maar dat is hier niet het geval, want zelfs als het opladen iets langzamer gaat, is de curve in de grafiek hieronder bijna recht.

Het duurt 17 minuten om 20% te bereiken, 34 minuten om 40% te bereiken, 49 minuten om 60% te bereiken en 67 minuten om 80% te bereiken. De laatste 20 procent wordt na ongeveer 20 minuten bereikt.

honor magic6 lite battery range autonomie batterie


Batterijduur

Bij 100% helderheid had ik 519 minuten batterijduur, en vergeleken met de grootte van de batterij is dat geen uitstekende score, maar het kan worden verklaard door de hoge helderheid van het scherm. Met een helderheid van 50% had ik een batterijlevensduur van 1108 minuten en dat is een goede batterijlevensduur.

honor magic6 lite power consumption


Energie-efficiëntie

Ik testte mijn gebruikelijke volgorde, waarbij ik eerst de CPU op het maximum zette, daarna de GPU en daarna de FPU, om de test af te sluiten door alle componenten tegelijkertijd op het maximum te zetten. De CPU verbruikt iets meer dan 6 Watt bij zelfstandig gebruik, de batterijtemperatuur blijft stabiel en de CPU-temperatuur stijgt net boven de 40°C. De GPU verbruikt iets meer dan 2,3 watt, de batterijtemperatuur blijft stabiel en de CPU-temperatuur wordt weer normaal. De FPU verbruikt iets meer dan 1,7 watt en heeft geen effect op de temperatuur van de telefoon.
Als ik alles op het maximum zet, is het totale verbruik iets meer dan 8 watt en dan stijgen de CPU- en accutemperaturen. Na meer dan 7 minuten testen was de CPU-temperatuur hoger dan 55°C en de batterij 45°C. Ondanks deze hoge waarden heb ik nooit warmteproblemen ondervonden met de telefoon.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De hoofdsensor op deze telefoon is een 108-megapixel Samsung HM6, wat niet dezelfde sensor is als de meeste telefoons met een 108-megapixelsensor. Dit is een nieuw model dat ook te vinden is op de Xiaomi 12T, Realme 10 Pro, OnePlus Nord N30 en Samsung Galaxy M54. Deze sensor maakt standaard 12-megapixel foto's, maar je hebt toegang tot de volledige resolutie modus in de geavanceerde functies van de foto-applicatie. Deze 108-megapixel modus is niet erg handig voor alledaagse foto's, omdat de bestanden vrij groot zijn en je opslaggeheugen sneller vol zal raken. Het nut van zoveel pixels is om een zoom te simuleren en meer detail in de foto te krijgen.

De tweede sensor is een ultragroothoek, maar ik heb geen informatie over het merk en model. De specificaties zijn niet gedetailleerd genoeg om te kunnen raden om welke sensor het gaat.

Deze telefoon werkt met de applicatie GCAM 8.1 waarmee je meer geavanceerde bewerkingen kunt uitvoeren, vooral voor nachtfoto's.

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

Samsung HM6 hoofdsensor

honor magic6 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 2


Hier zie je een foto genomen op volledige resolutie (108 miljoen pixels) met de originele foto eruit gehaald zonder aanpassingen, om te laten zien welk detailniveau kan worden verkregen met 108 miljoen pixels zonder gebruik te maken van een zoom. Het vergrotingsniveau is vrij goed, maar de precisie van de foto is niet langer optimaal, dus je zult waarschijnlijk een manier moeten vinden tussen 12 en 108 miljoen pixels om een vergroting te krijgen die het maximale detail behoudt. De keuze van een onderwerp van dichtbij speelt ook een rol, omdat het verlies aan detail sneller zichtbaar is, wat minder het geval zal zijn voor landschappen.

De kleurweergave is een beetje warm, iets wat me opviel bij het vorige model.

Op de 12 miljoen pixel versie vind ik dat deze foto behoorlijk scherp is waar de focus ligt. Het belichtingsniveau is ook veel beter dan wat ik gewend ben te zien in de studio, waar de meeste telefoons falen door te donkere foto's te produceren.

honor magic6 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 12


Deze fototest wordt gebruikt om de scherpte van details te beoordelen en is behoorlijk succesvol, want de tekst in de Canadese post is perfect leesbaar, zelfs als ik verder inzoom dan 100%. Het detailniveau gaat iets achteruit rond de randen, maar dit is nauwelijks merkbaar, omdat de Israëlische en Hongaarse bankbiljetten vol details zitten.

Secundaire sensor

honor magic6 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 6


De kleurweergave is hier koeler dan bij de hoofdsensor, maar ik ben verrast door de helderheid omdat dit type sensor vaak onderbelichte foto's produceert, maar dat is hier niet echt het geval. De foto zou duidelijk helderder kunnen zijn, maar voor dit type sensor is het een goed resultaat. Vervorming is duidelijk zichtbaar, maar niet al te groot. De scherpte in het midden is acceptabel voor dit type sensor, maar verslechtert aan de randen

honor magic6 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 11


Het verschil in kleurechtheid is hier ook goed merkbaar in vergelijking met de hoofdsensor, die warmere beelden produceert. De waarheid ligt daar ergens tussenin, aangezien de belichting neutraal is in de buurt van 6500k, dus het licht zou noch warm noch koud moeten zijn. Het detailniveau is duidelijk niet zo goed als dat van de Samsung sensor, maar ondanks alles vind ik het midden nog steeds behoorlijk scherp voor een sensor van dit type.Foto: technische test

Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven.

Ik test de volgende elementen:
- centrumscherpte, perifere scherpte
- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren
- mate van chromatische aberratie
- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)
- vervorming

De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.

Nog niet beschikbaar / getest

Buiten fotokwaliteit

Hoofdsensor: Samsung HM6 / 108 megapixels

honor magic6 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 51


Het is niet eenvoudig om de fotokwaliteit van een telefoon te testen als het weer het reizen met de auto bemoeilijkt. Ik was niet in staat om foto's te maken op de gebruikelijke plek, maar dat is niet erg, de landschappen onder de sneeuw bij zonsondergang waren net zo interessant. Ik vind deze foto heel idyllisch met zijn warme sfeer en zachte kleuren. In werkelijkheid is de sfeer niet zo warm, en dan heb ik het niet over de temperatuur. Als je naar de sneeuw kijkt, is deze op sommige plekken bijna paars terwijl hij oranje zou moeten zijn. De zon verschijnt als een gigantische vuurbal, wat erg mooi is, maar in werkelijkheid beslaat de zon maar een klein deel van de lucht. Dit laat zien dat de telefoon niet genoeg dynamisch bereik heeft om alle verschillen in helderheid te dekken. Het gebruik van HDR maakt het mogelijk om dit probleem te ondervangen, en in de fotogalerij hieronder zie je een paar voorbeelden.

Ik heb een foto gemaakt met een Samsung Galaxy S23 op min of meer dezelfde plek, zodat je de fotokwaliteit kunt vergelijken:

20240118_165202


De Samsung produceert een veel realistischer beeld qua kleuren, en biedt ook een breder dynamisch bereik zonder gradatie te vertonen in gebieden met veel licht. De scherpte is goed, net als bij de Honor, de takken van de bomen zijn erg goed uitgesneden, er is wat chromatische aberratie maar je moet echt inzoomen om het te zien

In de foto van de Honor vind ik kenmerken van de andere 108 megapixel Samsung sensoren en de kleurtemperatuur is waarschijnlijk het duidelijkst. De scherpte is goed met 12 miljoen pixels, het is niet per se beter met 108 miljoen pixels omdat een foto van dit type niet 100% bruikbaar is. Het is duidelijk dat als ik deze telefoon vergelijk met een Samsung Galaxy S23, de vergelijking niet erg eerlijk is, aangezien het prijsverschil tussen de twee telefoons aanzienlijk is. De Honor doet het goed voor een middenklasse telefoon, maar de twee belangrijkste zwakke punten zijn het dynamisch bereik en de ietwat warme kleurweergave.Secundaire sensor

honor magic6 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun uwide 4


Ultra groothoeksensoren presteren veel beter in een omgeving als deze en het verschil met studiotests is overduidelijk. Deze sensor produceert geen te warme foto's zoals de hoofdsensor en de kleurbalans is realistischer. Ik was positief verrast door de scherpte in het midden (mits je niet te ver inzoomt), en de grasscheuten zijn goed gedefinieerd. De randen van de foto zijn zachter. De vervorming is veel minder merkbaar voor een landschapsfoto. De zon is niet veranderd in een enorme vuurbal, maar je ziet wel duidelijk een gradatie in de kleuren eromheen

Deze secundaire sensor doet het vrij goed in vergelijking met andere sensoren van dit type, en doet me denken aan het soort foto's dat een Sony IMX 355 kan produceren.

.

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview


Ik heb de 4k 30 fps videostabilisatie getest terwijl ik in de sneeuw liep en zoals je kunt zien is dat niet erg effectief. Dat verbaast me een beetje, want een telefoon in deze klasse zou de videostream effectiever moeten kunnen stabiliseren, maar dat is niet het geval. Om de stabilisatie te verbeteren, moet je de resolutie verlagen. Jammer, want in deze prijsklasse zijn er steeds meer telefoons die schokken goed kunnen opvangen.

Video normale condities
Nog niet beschikbaar / getest

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

youtube previewyoutube preview


Het in-call geluid van de Honor Magic 6 Lite is van goede kwaliteit, het geluid is duidelijk gedempt zonder dat dit ten koste gaat van het volume, dat vrij hoog is van zowel de luisterluidspreker als de hoofdluidspreker. Het geluid van de hoofdluidspreker is ook van goede kwaliteit, maar ik vind het geluid een beetje te hoog, zoals vaak het geval is bij dit type luidspreker.

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
poco x6 honor magic6 lite frequency reponse


Ik test de POCO X6 op hetzelfde moment als deze telefoon, dus ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om ze tegenover elkaar te zetten voor deze audiotest. De Honor Magic6 Lite kan alle frequenties weergeven, maar de weergavekwaliteit is niet zo goed als die van de POCO X6. De grafiek hierboven laat zien dat de curve van de Honor veel meer afwijkt van de norm dan die van de POCO. Het verschil lijkt enorm maar je moet naar de schaal kijken, het verschil in absolute aantallen is niet gigantisch maar het bestaat wel.

Op basis van deze test zou ik moeten zeggen dat de geluidskwaliteit van de Honor iets onderdoet voor die van de POCO, wat gedeeltelijk waar is, maar er is nog een andere factor om rekening mee te houden. Ik test de geluidskwaliteit met het volume van de telefoon op maximaal om te zien of de telefoon in staat is om geluid op maximale capaciteit af te spelen zonder vervorming en dit is precies waar de Honor een beetje terrein verliest ten opzichte van de POCO. De Honor produceert een krachtig maar gemiddeld geluid, maar op maximaal volume is vervorming goed merkbaar.

Om weer een goede geluidskwaliteit te krijgen, moet je het volume 2 of 3 niveaus lager zetten en in dit geval is het verschil in kwaliteit met de POCO niet echt merkbaar. Als je ervan houdt om je oren eruit te blazen, is de POCO een betere kandidaat; voor anderen zal deze Honor waarschijnlijk prima voldoen


Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

honor magic6 lite screen calibration


De Honor Magic6 Lite is uitgerust met een Amoled-paneel met een resolutie van 2652x1200 pixels dat beelden kan weergeven in 60 of 120Hz voor een perfecte vloeiendheid van bewegende beelden. Het scherm kan DolbyVision, HDR10 en HLG content weergeven, zodat je compatibele films en series in goede omstandigheden kunt bekijken.

Ik heb een dE van 3,88 gemeten met behulp van de DCI-P3 kleurruimte. Het menselijk oog neemt verschillen waar vanaf een dE van 3, maar je moet een ervaren gebruiker zijn om dit te beseffen. Deze dE kan worden verbeterd door de kleurtemperatuur te verlagen naar een warmere tint. Hier wijkt wit het meest af van de norm, met een te koud wit. Aan de andere kant is de kleurruimte verouderd en zou deze rond 110% van DCI-P3 moeten liggen. Als je niet geïnteresseerd bent in DCI-P3, kun je het scherm in de 'natuurlijke' modus zetten voor een betere kleurweergave, maar met een beperkter kleurengamma (REC 709).

Contrast

Het Amoled-paneel van deze telefoon biedt een bijna oneindig contrast, met zwart dat echt zwart is en een mooie diepte in de beelden genereert. De dE van de grijstinten is iets boven de norm, maar dit kan worden aangepast met de helderheid van het scherm. Ik kom hier in de volgende paragraaf op terug.Helderheid / Contrast

Fabrikanten gebruiken vaak vergezochte waarden voor schermhelderheid en helaas is de werkelijkheid vaak lager dan de geadverteerde specificaties. Dat is niet het geval met deze telefoon, want door de lichtsensor te overspoelen met sterk licht, behaalde ik een helderheid van meer dan 1200 cd/m², wat simpelweg de hoogste score is die ik ooit heb behaald. Dit scherm is zo helder dat het onder de zon kan worden gebruikt. Deze helderheid verklaart waarschijnlijk ook waarom ik een afwijking had op de grijswaarden in de contrastmeting, ik had het contrast gemeten met de helderheid op maximaal.

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem


youtube previewyoutube preview


Ik heb al een hele tijd geen video's over besturingssystemen gemaakt omdat ze er allemaal hetzelfde uitzien, maar voor deze telefoon heb ik een uitzondering gemaakt omdat ik nog niet veel telefoons met Magic OS heb getest. Dit besturingssysteem draait op Android 13 en hoewel Android 14 beschikbaar is, denk ik niet dat de overgrote meerderheid van de gebruikers geïnteresseerd is in dat soort dingen. Dus ik ga gewoon een kleine video maken die de belangrijkste interfaces van deze telefoon illustreert.

Ik denk dat de grafische interface meer gepolijst is dan de basisinterface van Android, maar dat is een kwestie van smaak. Alles is meer uit elkaar geplaatst dan de basisinterface. De meeste schermen lijken op elkaar, maar de 'Honor'-knop is overal te vinden. De instellingen zijn een beetje anders georganiseerd en sommige menu's hebben een vrij diepe hiërarchie, maar de overgrote meerderheid van de gebruikers zal nooit zo ver gaan.

Gebarennavigatie is standaard geïmplementeerd, maar het is snel te leren. Er zijn verschillende vooraf geïnstalleerde applicaties, net als op de Xiaomi, maar niets dramatisch. Je moet begrijpen dat fabrikanten andere bronnen van inkomsten proberen te vinden en door commerciële applicaties te installeren kunnen ze geld verdienen.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Honor Magic 6 Lite

Vergelijk Honor Magic 6 Lite met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Nog niet beschikbaar / getest

Sterktes

Nog niet beschikbaar / getest

Zwaktes

Nog niet beschikbaar / getest

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getest

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden