Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
POCO F7 Pro: test / beoordeling

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Introductie-aanbieding
Video test
Prijs POCO F7 Pro
Uitpakken
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Bruto prestaties
Gevoeligheid van mobiel netwerk
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

POCO F7 Pro: test / beoordeling


Gepubliceerd op: 29-03-2025 / gewijzigd: 29-03-2025
Het POCO-assortiment was oorspronkelijk vrij eenvoudig, met slechts één of twee modellen. Het assortiment werd geleidelijk uitgebreid om alle marktsegmenten te dekken, waarbij het F-gamma meer overeenkwam met de top van het assortiment. Technisch gezien kon het F-gamma gemakkelijk concurreren met de topmodellen van andere merken. Qua afwerking was dit echter niet het geval tot de komst van de POCO F6 Pro vorig jaar. Met de POCO F7 Pro heeft het merk letterlijk de spijker op zijn kop geslagen. Vanuit technisch oogpunt tilt het de prestaties naar een nieuw niveau, om nog maar te zwijgen over de afwerking, die ook naar een nieuw niveau tilt. Deze nieuwe POCO lijkt niet op de vorige generatie of een andere POCO, maar dat maakt niet uit - het resultaat is behoorlijk goed.
Wordt deze nieuwe POCO F7 Pro de nieuwe koning van de prijs/prestatieverhouding? Dat is wat ik je wil laten ontdekken in deze review!

Introductie-aanbieding



-10% voor de snelste: POCO F7 Pro lanceringsaanbieding / officiële website

+ loyaliteitspunten en voordelen afhankelijk van je land

Video test



youtube previewyoutube preview


Audio: Frans (ondertitels beschikbaar):

Bekijk op YouTube: POCO F7 Pro / Video test

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs POCO F7 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het POCO F7 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

Maart 2025: POCO F7 Pro geleverd voor lancering. Lanceringsdatum gepland voor eind maart.

Uitpakken

poco f7 pro test avis review bewertung recensione opiniones 30


De nieuwste Xiaomi-telefoons die ik heb getest, waren de eerste zonder oplader. POCO heeft deze keuze nog niet gemaakt, althans niet voor de F-reeks. De doos bevat een beschermend omhulsel, een oplaadkabel en een oplader van 90 watt.


Afwerking

poco f7 pro test avis review bewertung recensione opiniones 225


De POCO F6 Pro die ik vorig jaar testte, had al een grote stap gezet in de richting van een meer gepolijste afwerking. POCO had dit aspect altijd verwaarloosd. Met de F7 Pro zijn ze nog een stapje verder gegaan met een vrij klassiek ontwerp dat nog steeds elegant en sober is

poco f7 pro test avis review bewertung recensione opiniones 224


Dit keer is het achterste camerablok cirkelvormig. POCO verandert zijn ontwerp min of meer elke generatie. Het afwerkingsniveau is hier veel beter en de verschillende sensoren zijn minder zichtbaar. Ze worden allemaal beschermd door de metalen ring, wat bij het vorige model niet het geval was.

De flitser is apart en mooi geïntegreerd in de achterkant van de telefoon.

poco f7 pro test avis review bewertung recensione opiniones 7


De achterkant is gemaakt van een mix van aluminium, polycarbonaat en waarschijnlijk glas. Ik heb deze informatie niet gekregen toen ik deze telefoon testte, dus ik kan het mis hebben. In ieder geval is het uiterlijk erg aantrekkelijk. Het is heel anders dan de vorige generaties POCO-telefoons

poco f7 pro test avis review bewertung recensione opiniones 23


De randen zijn waarschijnlijk van aluminium. Deze metallic textuur geeft het toestel een meer premium look, en het voelt koeler aan dan het gebruikelijke plastic.

De aan/uit- en volumeknoppen zitten op de gebruikelijke plaatsen, met minimaal reliëf

poco f7 pro test avis review bewertung recensione opiniones 223


Aan de bovenkant zit helemaal niets, geen infraroodzender, geen luidspreker, geen microfoon of hoofdtelefoonaansluiting.

poco f7 pro test avis review bewertung recensione opiniones 24


Aan de onderkant zit één audio-uitgang, dus ik neem aan dat de tweede uitgang bij de luidspreker zit. Daar is ook de usb c-poort en de simlade. Deze telefoon is geschikt voor 2 simkaarten in duplexmodus. Het is niet mogelijk om een geheugenkaart te gebruiken.

Deze versie van de telefoon heeft 12 Gb ram en 512 opslagruimte. Ik neem aan dat er ook andere versies beschikbaar zullen zijn, maar op het moment van schrijven heb ik daar geen informatie over.

poco f7 pro test avis review bewertung recensione opiniones 15


Het 6,67-inch scherm neemt ongeveer 90% van de voorkant van de telefoon in beslag. De randen zijn erg dun en het scherm wordt beschermd door een plastic folie. De selfiesensor is vrij discreet, nauwelijks zichtbaar aan de bovenkant van het scherm

poco f7 pro test avis review bewertung recensione opiniones 19


De POCO F6 Pro heeft goede vooruitgang geboekt op het gebied van afwerking. La 7ème génération fait encore mieux et pas uniquement sur la gamme F. Le POCO X7 a également fait de beaux progrès mais c'est clairement le POCO F7 Pro qui fait le plus grand bond en avant comme vous pouvez le voir si je compare les 3 téléphones les uns à côté des autres

poco f7 pro test avis review bewertung recensione opiniones compare

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Ik heb de 5G-versie getest met 12 Gb RAM en 512 Gb opslag.

Deze telefoon draait op de architectuur van Qualcomm, wat betekent dat alle onderdelen zoals de CPU, GPU, FPU, GPS, Bluetooth of 5G-modem zijn gekoppeld aan de architectuur van Qualcomm.

Deze configuratie is niet nieuw, de POCO F6 gebruikte al dezelfde CPU maar de POCO F7 Pro is uitgerust met een betere GPU.

Het geheugen is UFS 4, dus het is ultra-high-performance en zal je in staat stellen om van de ene applicatie naar de andere te schakelen zonder te hoeven wachten.



CPU / GPU Prestatie



De POCO F7 Pro maakt gebruik van een Snapdragon 8 Gen 3 CPU, dus het is duidelijk een toptoestel dat uitstekende prestaties levert. Hetzelfde geldt voor de GPU, die een Adreno 750 GPU is

Geen enkele applicatie of game is bestand tegen dit krachtniveau, waardoor je je afvraagt waarom fabrikanten hun telefoons tot zulke hoge prestatieniveaus blijven pushen

Benchmark Antutu/3DMark

Ik heb een score van 1.409.028 punten gehaald met Antutu v9, het is me niet gelukt om Antutu v8 te draaien op deze telefoon. Dat is niet erg, want het was hetzelfde met de vorige generatie, dus ik kan de F6 Pro vergelijken met de F7 Pro onder dezelfde omstandigheden

Ik meet een toename van 16% in prestaties. Dat klinkt misschien niet als veel, maar je moet niet vergeten dat we het hier al over een zeer hoog prestatieniveau hebben. Het is de krachtigste telefoon die ik tot nu toe heb getest. Er zijn natuurlijk altijd betere op de markt, maar in deze prijsklasse is dit zonder twijfel de telefoon met de beste prestatie/prijsverhouding.
De temperatuur steeg aan het einde van de test met 6 graden. Dat is iets boven het gemiddelde, maar met de belastingstest die nog volgt, geef ik je een realistischer beeld van de temperatuurhuishouding



Bruto prestaties



poco f7 pro performance


Om de bruto prestaties en het stroomverbruik te meten, heb ik alle componenten gedurende enkele minuten achtereenvolgens op maximaal gezet. Op deze grafiek kun je zien hoe de test verloopt, te beginnen met de CPU, gevolgd door de GPU en dan de FPU. Vervolgens zet ik alles gedurende enkele minuten op maximum om het stroomverbruik en de temperatuur te meten.

Wat het CPU-verbruik betreft, kwam ik uit op een gemiddeld verbruik van ongeveer 9 watt, voor de GPU kwam ik uit op 5,75 watt en voor de FPU op 1,79 watt.

Ik gebruikte dit testprotocol nog niet toen ik de POCO F6 Pro testte, dus ik kan het niet vergelijken met dit nieuwe model.

Dit verbruik is het hoogste van de telefoons die met deze test zijn getest, maar tegelijkertijd had ik nog geen telefoons van dit type getest, dus het resultaat kan normaal zijn.

Als ik alle onderdelen tegelijk indruk, krijg ik een gemiddeld verbruik van 8,59 watt.

De temperatuur van de batterij steeg van 33 naar 43 graden en steeg nog steeds aan het einde van de test.

De CPU temperatuur maakt een gigantische sprong van 30 naar 93 graden tijdens de duur van de test. Als alle componenten tot het maximum zijn opgedreven, piekt de CPU-temperatuur rond de 93 graden. Ik weet niet hoe lang de CPU deze temperatuur kan volhouden, maar tijdens de 8 minuten van de test gaf hij geen krimp. Ik kreeg geen foutmeldingen. De telefoon was duidelijk heter, maar niet zo heet dat ik hem niet meer kon vasthouden

Met deze test kan ik ook de levensduur van de batterij schatten in een extreem scenario waarbij de telefoon de hele tijd tot het maximum wordt gebruikt. Hier krijg ik 2u35. Dat klinkt misschien niet als veel, maar dit is een erg krachtige telefoon en hij heeft meer energie nodig om te werken. De batterij zou bijna verdubbeld moeten worden om dezelfde batterijduur te krijgen als bij een normale telefoon.

Uiteraard zijn dit geen normale omstandigheden, maar het geeft je een idee van waar de telefoon toe in staat is.




Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. Ik heb PUBG Mobile gebruikt om de in-game prestaties van deze telefoon te illustreren.

Met de kracht van deze telefoon kan ik gemakkelijk HD-texturen kiezen met een hoge frequentie.

Kracht is DNA en het is met games dat het zich volledig kan uitdrukken. De in-game ervaring is perfect vloeiend, texturen zijn zeer gedetailleerd en verschijnen snel. Het is onvermijdelijk dat de temperatuur van de telefoon stijgt, maar ik voelde geen ongemak tijdens het gamen - de koeling werkt goed. Als je de telefoon de hele tijd op maximum zet, kan het problematischer worden. Ik ondervond geen problemen tijdens mijn test, zelfs niet toen ik hem helemaal op maximum zette

Ik laat het je zelf zien met deze video

youtube previewyoutube preview


Gevoeligheid van mobiel netwerk


Om de gevoeligheid voor het mobiele netwerk te testen, gebruik ik een sonde die 24 uur per dag de kwaliteit van het mobiele signaal meet (bijvoorbeeld: cell id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...) gedurende meer dan 3 jaar. Vervolgens meet ik het telefoonsignaal onder dezelfde omstandigheden om het te vergelijken met het referentiesignaal van de sonde.

Geteste telefoons:



poco f7 pro signal mobile


Ik heb 6579 metingen van het mobiele signaal gedaan om een gemiddelde te krijgen van -102.57 dBm met de telefoon en -105.55 dBm met de probe. Dit is een zeer goed resultaat voor de POCO, ik vraag me af of het niet een van de beste POCO's is die ik heb getest.

Ik denk dat de plaatsing van de antennes hier een rol speelt, want ik had meer inkepingen dan normaal gezien in het chassis van de telefoon. POCO heeft dus een grote inhaalslag gemaakt als het gaat om de gevoeligheid van mobiele netwerken. Vroeger was Samsung beter, nu is het andersom. Ik heb behoorlijk teleurstellende resultaten gehad met de nieuwste Samsungs die ik heb getest

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

poco f7 pro wifi mobile


Om de gevoeligheid van het wifi-signaal te beoordelen, voerde ik 154 metingen uit om een gemiddeld signaal van -16,89 dBm te verkrijgen. Dit is een uitstekend wifi-signaalniveau en het was redelijk stabiel tijdens de metingen.

Ik heb een downloadsnelheid gemeten van 866 mbps op 5 Ghz 300 op 2,4 Ghz.

Dit is een snelheidsniveau dat ver boven het gemiddelde ligt en wordt verkregen door verschillende wifi-antennes te combineren. Ik was verrast door de 300 mbps in 2,4 Ghz, ik heb nog nooit zo'n niveau behaald maar ik vermoed dat het wifi combineert met het mobiele netwerk

In ieder geval is de wifi duidelijk een sterk punt van deze telefoon



Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee metingen.

Ten eerste is er de nauwkeurigheid die door de telefoon wordt berekend, wat overeenkomt met de blauwe lijn in de grafiek.

poco f7 pro wifi gps


Dan is er de nauwkeurigheid die ik heb berekend tussen de breedtegraad/lengtegraad en de werkelijke positie van de telefoon. Deze wordt weergegeven door de rode lijn.

Ik heb 3471 metingen gedaan om de signaalnauwkeurigheid te analyseren. De nauwkeurigheid van het signaal heeft ongeveer dertig seconden nodig om te stabiliseren en een stabiel nauwkeurigheidsniveau te bereiken. De nauwkeurigheid die de telefoon berekent is iets minder dan 4 meter en springt soms rond de 10 meter als de telefoon niet bewogen heeft. De nauwkeurigheid die ik heb berekend varieert tussen 1 en 3 meter, wat een gemiddelde geeft van 1,73 meter. Dit is een uitstekende nauwkeurigheid, een van de beste die ik tot nu toe heb getest.
Het signaal dat door de telefoon wordt berekend is niet stabiel, maar ik kan me voorstellen dat een applicatie als Google Maps een beter berekeningsalgoritme heeft dan de telefoon. Je zou dus niet zo'n grote sprong in nauwkeurigheid moeten zien.

Mijn berekeningen laten zien dat de berekening van de werkelijke positie goed is en dit heeft waarschijnlijk te maken met de combinatie van verschillende frequenties. Deze telefoon is compatibel met L1, L5, B1, B2, E1 en E5a frequenties. Het maakt gebruik van GPS, Glonass, Beidu, Galiglé en QZSS.

Het GPS-signaal op deze telefoon is daarom uitstekend, wat een van de sterke punten van de telefoon is


Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
poco f7 pro battery charging speed


Ik heb de laadsnelheid gemeten met mijn UGREEN 100 watt lader en het duurde 98 minuten om van 1% naar 100% batterij te gaan. Dat is behoorlijk langzaam vergeleken met de oplaadsnelheid van de telefoon.

Met de meegeleverde lader zou de laadtijd minder dan 30 minuten moeten zijn. Dat is de theorie, want ik heb de oplader getest en het kostte me 125 minuten om de batterij op te laden. Ik denk dat er een probleem is met de kabel, want in principe zou de oplaadtijd korter moeten zijn.

Zo zie je maar hoe handig het is om een oplader en een kabel te hebben die op de telefoon zijn afgestemd, want de oplaadprotocollen zijn niet altijd hetzelfde.

Aan de hand van deze grafiek kun je zien dat de oplaadsnelheid constant is, wat heel zeldzaam is. Meestal krijg ik een grote vertraging rond 80%. Dat is hier helemaal niet het geval, dus de laadsnelheid van deze batterij is echt uitstekend.

poco f7 pro battery discharging speed


Ik heb een looptijd van 1347 minuten bij 100% helderheid en 1877 minuten bij 50% helderheid. Deze resultaten zijn absoluut buitengewoon. De enige keren dat ik dit soort batterijduur heb gehaald, waren met robuuste telefoons met enorme batterijen. De verklaring voor deze resultaten is vrij eenvoudig:

De POCO F7 Pro heeft een batterij met een hogere capaciteit van 6000 mAh, waardoor hij een veel grotere autonomie heeft dan een telefoon met een batterij van 5000 mAh. Dit geldt echter alleen als je de telefoon op een laag percentage van zijn capaciteit gebruikt. Als je de telefoon alleen gebruikt om te surfen of om dingen te doen die geen energie vergen, heb je een goede batterijduur. Aan de andere kant, als je de telefoon de hele tijd tot het uiterste drijft, zul je het niet de hele dag volhouden.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De POCO X7 Pro heeft 4 fotosensoren. Die voor selfies zit ook in andere telefoons en is een Omnivision OV20b40

De hoofdsensor aan de achterkant is een 50-megapixel Omnivision OVX8000. Dit is dezelfde sensor als in de F6 Pro. Deze sensor is een Omnivision-sensor uit het topsegment die ik kan vergelijken met de recente Sony- en Samsung-modellen die ik dit jaar heb getest

De ultra-groothoeksensor is ook een Omnivision-sensor, het is een OV08d10 met 8 miljoen pixels

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

Omnivision OVX8000 hoofdsensor

poco f7pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio wide 2


Voor deze eerste studiotest ga ik kijken naar scherpte en kleurweergave. Ik kan hier zien dat de POCO ervoor heeft gekozen om scherp te stellen op de rubixcube en de scherpte in dit gebied is erg goed. Je kunt zelfs de textuur van het plastic zien waar de belichting sterker is. Qua kleur zag ik een licht gele tint en een vrij significante versterking van de blauwtinten. Dit is waar HDR en AI om de hoek komen kijken, en deze functies kunnen worden uitgeschakeld als je niet van dit soort rendering houdt.

poco f7pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio wide 8


Bij deze tweede foto kan ik me iets meer richten op de scherpte, en wat ik bij de eerste foto opmerkte, is ook hier waar. De scherpte is uitstekend. De kleine letters op het Canadese bankbiljet zijn goed leesbaar en de scherpte gaat niet veel achteruit rond de randen. Je zult later in deze test zien dat de scherpte ook goed zichtbaar is bij buitenopnames. Ik zie geen witte lijn rond de letters die duidt op een te agressieve optimalisatie, dus deze scherpte is niet kunstmatig.

Omnivision OV08d10 secundaire sensor

poco f7 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio uwide 1


De secundaire sensor produceert een correct belicht beeld met minder uitgesproken kleurverzadiging dan de hoofdsensor. Kleuren komen daardoor natuurlijker over. Ik heb scherpgesteld op het Vrijheidsbeeld en de scherpte is redelijk, maar onder het scherpteniveau van de hoofdsensor. Dit is vaak het geval bij dit type sensor.

poco f7 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio uwide 3


Bij deze foto valt het gebrek aan scherpte meer op. De tekens op het Canadese bankbiljet zijn niet leesbaar, de randen zijn volledig onscherp. De periferie is nog erger. Dit type sensor is niet ontworpen om op zoek te gaan naar details, dus dit scherpteprobleem zal minder opvallen bij landschapsfoto's

Buiten fotokwaliteit

Omnivision OVX8000 hoofdsensor

poco f7 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun wide 20


Het weer was zonnig op de dag dat ik deze foto's nam en het algemene resultaat is goed.

De Omnivision-sensor produceert goede details en het gebladerte is scherp, zelfs in de diepte. Aan de andere kant zijn de kleuren een beetje te verzadigd. Het maakt de foto's waarschijnlijk Instagrammableer, maar het is niet erg realistisch. Als het je niet bevalt, kun je altijd de basisinstellingen wijzigen. Deze foto's komen overeen met een resultaat zonder de instellingen te wijzigen.

Het dynamisch bereik is goed, ik zie geen verbrande gebieden in de lucht en ook geen volledig donkere gebieden.



Omnivision OV08d10 secundaire sensor

poco f7 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun wide 20


Dit type sensor is ideaal voor het maken van landschapsfoto's, mits je niet te ver inzoomt. De grootste zwakte van ultragroothoeklenzen is het scherpteniveau. Deze sensor is geen uitzondering op de regel. Als je een beetje inzoomt, merk je al snel een aanzienlijk detailverlies

De tint van de foto's lijkt erg op wat ik zag bij de hoofdsensor. De kleuren zijn zeer verzadigd en een beetje te koud. Dit versterkt het idee dat dit een bewuste keuze is van POCO op het gebied van kleurverwerking.

Het dynamisch bereik is iets minder goed dan bij de hoofdsensor, maar ik denk dat het resultaat goed is voor dit type sensor.

De hoekvervorming is ook niet erg merkbaar op foto's van dit type.

[galerij ids="29417,29418,29419,29420,29421,29422,29423,29424,29425,29426,29427,29428,29429,29430,29431,29432,29433,29434"]

Test foto / nacht

Omnivision OVX8000 hoofdsensor

poco f7 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo night uwide 6


Nachtscènes worden redelijk goed weergegeven qua belichting, ik zou zelfs zeggen dat ze een beetje te helder zijn. Ik kom hierop terug met de secundaire sensor.

De nachtverwerking slaagt er niet in om de lichthalo's helemaal weg te werken en ik vind dat de afvlakking iets te groot is. Het is nog steeds erg netjes als je de foto's op een telefoon bekijkt. Als je de foto's daarentegen op een groot scherm bekijkt, zie je een verlies aan detail op complexere elementen zoals vegetatie

Ik ben een beetje teleurgesteld omdat deze telefoon erg krachtig is, dus hij zou zijn kracht kunnen gebruiken om meer geavanceerde verwerking voor nachtfoto's te bieden

[galerij ids="29444,29445,29446,29447,29448,29449,29450,29451"]

Omnivision OV08d10 secundaire sensor

poco f7 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo night uwide 8


Sensoren van dit type zijn over het algemeen niet erg geschikt voor nachtopnames. Ik was echter positief verrast door het resultaat. Ik dacht dat de foto's van de hoofdsensor te helder waren, terwijl die van de secundaire sensor realistischer zijn. De foto is over het algemeen donkerder en weerspiegelt de werkelijkheid beter

De haloverwerking werkt ook niet erg goed, maar de kleuren zijn natuurlijker

Het detailniveau is nog slechter, maar dat is al het geval bij dagfoto's, dus dat geldt ook voor nachtfoto's



Videokwaliteit


Stabilisatie

Ik heb stabilisatie in 4k en 8k getest, ik zal beginnen met stabilisatie in 4k.

De stabilisatie in 4k werkt vrij goed, de schokken van het lopen worden bijna helemaal opgevangen, je ziet alleen een klein schokje als je de video op een groter scherm bekijkt.

In 8k werkt de stabilisatie ook redelijk goed, de trillingen zijn meer merkbaar maar het is nog steeds erg goed. De 24 frames per seconde zorgen ook voor instabiliteit als je deze video bekijkt op een 60Hz-scherm.

Je hebt kracht nodig om dit soort video's te stabiliseren en het is duidelijk dat deze telefoon heeft wat ervoor nodig is

Video 4k:

youtube previewyoutube preview


Video 8k:

youtube previewyoutube preview


Video normale condities
4k video

youtube previewyoutube preview


Deze POCO F7 Pro kan zowel in 4k en 60 beelden per seconde als in 8k en 24 beelden per seconde filmen. Ik begin met de 4k video:

De 60 beelden per seconde vlakken bewegingen af, zodat er geen schokkerigheid is. Kleuren zijn minder verzadigd dan met de camera, de kleurtemperatuur is nauwkeuriger en het beeld is ook iets donkerder. Scherpstellen gaat erg snel en het dynamisch bereik is goed. De scherpte is ook goed

Helaas heb je niet veel aan de zoom, omdat je al snel in een wirwar van pixels terechtkomt, maar dat is normaal bij een digitale zoom

Video in 8k zal veel schokkeriger zijn als je het op een telefoonscherm bekijkt met 60 hz. Dit is puur wiskundig. Als de video 24 frames per seconde verstuurt maar het scherm 60 weergeeft, is er een verlies van informatie dat schokkerigheid veroorzaakt. De video behoudt meer detail dan in 4k, maar het blijft een telefoon. De kwaliteit is niet vergelijkbaar met een echte 8k-camera

Dit 8k-formaat is niet super handig op een telefoon omdat bewegingen schokkerig zullen zijn en je het verschil tussen 4k en 8k niet ziet op een scherm van 6,67 inch

8k-video:

youtube previewyoutube preview

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

Ik heb de audiokwaliteit op verschillende niveaus getest en ik begin met de externe luidsprekers.

Ik heb een soundtrack van 3 minuten gemaakt met royalty-vrije tracks, waarbij ik ervoor heb gezorgd dat de muziekstijlen varieerden.

Het geluid dat door deze POCO wordt geproduceerd is redelijk gebalanceerd, ik merkte geen significant verschil tussen de luidsprekers. De geluidskwaliteit is goed voor bijna alle frequenties, maar het maximale volume is lager dan gemiddeld. Dit voorkomt vervorming van het geluid, maar dit is niet de telefoon waarmee je je trommelvliezen eruit gaat knallen

Nou, ik laat het je zelf beluisteren.

youtube previewyoutube preview


De geluidskwaliteit tijdens gesprekken is goed, het geluid is zachter en ik hoor de hoge tonen minder dan op sommige telefoons. Het volume op de normale luidspreker is vrij matig en zelfs iets onder het gemiddelde.

Als ik het geluid overschakel naar de externe luidspreker, is het volume duidelijk hoger, maar blijft het ook onder het gemiddelde qua volume. Aan de andere kant is de geluidskwaliteit vrij goed

youtube previewyoutube preview


Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
poco f7 pro frequency response


Ik meet de geluidskwaliteit via een koptelefoon door referentiegeluiden af te spelen die alle frequenties doorlopen. Met gespecialiseerde software meet ik het verschil tussen het referentiegeluid en dat van de telefoon

Uit mijn metingen blijkt dat de geluidskracht van deze telefoon duidelijk onder het gemiddelde ligt. Het is dus niet de telefoon waarmee je je oren gaat uitblazen. Dat is op zich geen probleem, het is gewoon een constatering.

Ik merk een afwijking van de norm in de lage en hoge frequenties. De curve wekt de indruk dat het verschil met een Samsung Galaxy S10+ aanzienlijk is, maar je moet naar de schaal kijken. Het maximale verschil is iets meer dan 2 decibel.

Ik merkte geen problemen bij subjectief luisteren, ik denk dat alleen een zeer oplettend oor discrepanties in de getrouwheid van bepaalde frequenties zou kunnen opmerken.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

Het scherm is AMOLED en heeft een resolutie van 3200 x 1440 op een diagonaal van 6,67 inch. Dit is een tussenliggende resolutie tussen 2k en 4k op een vrij klein oppervlak. De pixeldichtheid is dan ook erg hoog, met 526 pixels per inch

Het scherm is compatibel met HDR10, HLG, HDR10+ en Dolby Vision. Het dekt dus zo'n beetje elke belangrijke standaard op de markt. Het kan ook werken met een maximale resolutie van 60, 90 en 120 Hz

poco f7 pro color nocalib


De basisconfiguratie van het scherm is niet slecht voor kleuren. Ik haalde een delta E van 2,89 met een goede getrouwheid van rood, groen en blauw, maar de andere kleuren wijken te veel af. Wit is te koud. Wit is te koud

poco f7 pro grey nocalib


Voor grijstinten is het resultaat iets slechter, ik kreeg een delta E van 6.38 met veel grijstinten in rood

Ik vermoed dat de meeste gebruikers deze verschillen niet zullen opmerken, tenzij ze de telefoon vergelijken met een andere goed gekalibreerde telefoon

Het goede nieuws is dat deze kleurafwijking eenvoudig te corrigeren is, vooral als je kleine vingers hebt. Je moet de telefoon eerst in de 'levendige' modus houden en dan de kleurtemperatuur aanpassen

Je moet de kleurtemperatuur aanpassen zoals hieronder. Met mijn grote vingers duurde het even voordat ik de juiste stand had gevonden, maar nu ik dat heb gedaan, raak ik niets anders meer aan.

poco f7 pro test avis review bewertung recensione opiniones screen


Met deze kleine aanpassing krijg ik een delta E van 1,45 voor kleuren met een wit dat van 7,9 naar 1,8 gaat. Voor grijstinten is het hetzelfde, ik ga van 6,38 naar 1,45.

poco f7 pro color calib


Met deze instellingen krijg je perfecte kleurechtheid en een kleurruimte die gelijkwaardig is aan DCI P3. Hierdoor kun je films en series in HDR met de hoogste kwaliteit bekijken.

poco f7 pro grey calib


Ik heb ook een paar nieuwe functies in de instellingen opgemerkt. Je kunt de resolutie veranderen voor een scherper beeld, maar als gevolg daarvan zal je telefoon meer stroom verbruiken. Hetzelfde geldt voor frequenties, een hogere frequentie kan tot 30% meer energie verbruiken

Ik zie dat ze ook een AI-menu hebben toegevoegd om het beeld te verbeteren. Ik weet niet wat voor verbetering AI kan aanbrengen. De colorimetrie is al perfect.

Ik zie wel voor het eerst een MEMC instelling. Hiermee zou je schokkerigheid in horizontale bewegingen moeten kunnen voorkomen voor alle films die met minder dan 60 beelden per seconde worden weergegeven



Helderheid / Contrast

Het scherm kan op natuurlijke wijze meer dan 500 cd/m² bereiken, wat niet slecht is, met de automatische modus behaalde ik een helderheid van meer dan 975 cd/m².

Ik heb betere resultaten gehad op andere telefoons, maar het hangt allemaal af van hoe de lichtsensor werkt. Ik weet nooit in welke hoek ik hem met licht moet vullen, dus de resultaten kunnen soms verschillen.

Met 975 cd/m² kun je dit scherm zonder verlies van helderheid in de zon gebruiken. Vergeet niet dat als je deze telefoon in fel licht gebruikt, hij ook meer stroom verbruikt en dit zal invloed hebben op de levensduur van je batterij.

Contrast

Ik heb ook het contrast gemeten en ik kreeg meer dan 18000 tot 1. Normaal krijg ik een oneindig contrast, maar ik denk dat dit te maken heeft met de minimale helderheid. Ik heb mijn meest gevoelige sensor gebruikt en die detecteert de diepste zwarttinten gemakkelijker.

Bij 18000 tot 1 heb je een scherm met een absoluut onberispelijk contrast

Accessoires POCO F7 Pro

Vergelijk POCO F7 Pro met de anderen

Test / beoordeling conclusie


De POCO F7 Pro is een echt krachtmonster en eerlijk gezegd zie ik niet in wat hem zou kunnen afschrikken. Ik heb een toename van 16% gemeten ten opzichte van het vorige model, en in dat opzicht is het duidelijk een telefoon die geen moeite heeft om alle taken van het dagelijks leven aan te kunnen

Pure kracht is niet alles. Wat me ook verbaasde was de warmtehuishouding. Ik heb er acht minuten lang hard op gedrukt en hij werd wel 93 graden, zonder te vertragen, zonder te crashen, niets. Ja, hij wordt warm, dat is normaal, maar niet zo warm dat hij onaangenaam in de hand ligt

Een ander sterk punt: connectiviteit. Netwerkontvangst, Wi-Fi en GPS zijn bovengemiddeld goed. POCO liep soms achter op dit gebied, maar deze keer hebben ze de zaken rechtgezet

Het scherm is even goed als altijd. De basis kleurweergave is goed en met een paar aanpassingen kun je iets bereiken dat bijna perfect is. Het contrast is goed, de resolutie is ultra-dicht en bovenal gaat het tot 120 Hz met compatibiliteit met de meeste HDR-formaten.

De batterij laadt van zijn kant razendsnel op. Bij normaal gebruik is de batterijduur behoorlijk, maar zodra je de telefoon iets te veel belast, merk je al snel dat hij gulzig is. Als je een zware gebruiker bent, verwacht dan geen uitzonderlijk uithoudingsvermogen

Het geluid is ook een aangename verrassing. De kwaliteit is uitstekend, zowel voor gesprekken als voor muziek. De geluidskracht is niet ongelooflijk, maar het voordeel is dat er bijna geen vervorming optreedt. Op het gebied van foto's heeft POCO dezelfde sensor gebruikt als op de vorige generatie. Foto's zijn goed en video's gaan tot 8K, maar de softwareverwerking is te agressief naar mijn smaak. Scherpte is er, maar kleuren zijn soms te geaccentueerd. Voor dezelfde prijs zal een Samsung betere foto's produceren, maar niet dezelfde kracht hebben

Qua design heeft POCO verdere vooruitgang geboekt op het gebied van afwerking. De assemblage is netjes en visueel vind ik het een vrij goede telefoon

Dus ja, deze telefoon heeft geen grote fouten, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten

Ten eerste zijn er, zoals altijd bij Xiaomi, veel vooraf geïnstalleerde apps. Dit maakt het startscherm een beetje onoverzichtelijk, en eerlijk gezegd is het een beetje veel

Vervolgens is de nachtmodus OK, maar niet uitzonderlijk. Voor een telefoon in deze klasse zou je beter verwachten. Zelfs bij daglicht is de fotobewerking een beetje te geforceerd. Voor een meer natuurlijke weergave kun je het beste AI en HDR uitschakelen

De batterijduur kan tegenvallen. De batterij is 20% groter dan gemiddeld, maar omdat de telefoon veel stroom verbruikt, win je geen 20% aan batterijduur. Het is geen bug, het is gewoon een logisch gevolg van zo'n krachtige processor

En tot slot nog een laatste punt dat onbekend blijft: duurzaamheid. Voorlopig kan hij goed omgaan met hoge temperaturen, maar zal dat op de lange termijn invloed hebben? Dat is moeilijk te zeggen

Dat was het voor deze POCO F7 Pro, ik hoop dat deze test aan je verwachtingen heeft voldaan. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ze te stellen in de comments

Sterktes

Gaming-/computerprestaties

Schitterend scherm (kleurencontrast, helderheid, frequentie, resolutie...)

Geluidskwaliteit

Videostabilisatie

Gevoeligheid mobiel netwerk, wifi

GPS-nauwkeurigheid en -stabiliteit

Oplaadsnelheid

Afwerking

Scherpte foto's

Hittebestendigheid

Zwaktes

Voorgeïnstalleerde toepassingen

Fotoverwerking 's nachts een beetje zwak

Fotoverwerking overdag een beetje te agressief

Geluidsvermogen

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getest





Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
POCO F7 Pro: test / beoordeling
De POCO F7 Pro legt de lat nog hoger op het gebied van prestaties, maar er zijn nog meer voordelen. Het heeft een geweldig scherm, goede connectiviteit en andere dingen.
Redmi Note 14 Pro : test / mening
De Redmi Note 14 Pro is een kopie van de POCO X7 met een andere camera. Deze twee mid-range telefoons bieden waar voor hun geld.
Redmi Note 14 5G : test / recensie
De Redmi Note-serie is gepositioneerd in het instapmodel in het middensegment met een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar hier beginnen we vanaf nul met een nieuwe technische architectuur.
POCO X7 : test / mening
POCO heeft altijd gestreefd naar de beste prijs-prestatieverhouding, maar met de POCO X7 hebben ze er een paar ingrediënten aan toegevoegd, zoals een goede camera en een prachtige afwerking.
Samsung Galaxy A55 test / recensie
Ik had Samsung's mid-range nog niet eerder getest, dus zal deze nieuwe Galaxy A55 net zo'n grote hit worden als zijn voorganger? Hier zijn zijn sterke en zwakke punten.
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden