Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Light In The Box review / is het betrouwbaar?

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Verschil met Aliexpress of Gearbest?
Garanties aangeboden door LightInTheBox
LightInTheBox klantenservice
Mijn ervaringen/feedback met LightInTheBox
Hoe het werkt
Leveringstijd
LightInTheBox, een oplichting?
Wat te koop op LightInTheBox
Mijn mening/opinie over LightInTheBox
Laatse opmerking
Je mening?
Shopping Ervaring

Light In The Box review / is het betrouwbaar?


Gepubliceerd op: 24-06-2021 / gewijzigd: 24-06-2021

LightInTheBox.com is een chinese website die al meer dan 10 jaar bestaat. Het is waarschijnlijk niet de meest bekende site, de interface is niet de meest moderne, maar je vindt er veel Chinese producten met soms zeer interessante prijzen. Ik kocht verschillende smartphones en enkele andere producten op LightInTheBox, alles verliep zeer goed, maar alvorens te kopen op LightInTheBox, raad ik je aan deze pagina te lezen om een slechte verrassing te voorkomen.

LightInTheBox heeft geen kantoren in België of Frankrijk (of ergens anders in Europa denk ik), dus alle leveringen zullen vanuit China gebeuren.

Link naar de site: LightInTheBox

Verschil met Aliexpress of Gearbest?


LightInTheBox is net zo legitiem als Aliexpress of Gearbest, deze site bestaat al meer dan 10 jaar, dus het is geen dekmantel om je geld te stelen. Het verschil met Gearbest en Aliexpress zit hem vooral in het soort producten dat verkocht wordt. Je kunt allerlei producten vinden op LightInTheBox, net als op de andere sites, maar de specialiteit van LightInTheBox is vooral kleding en producten met betrekking tot het huis (decoratie, tuin, ...). Je hoeft alleen maar het aantal producten voor elke categorie te zien om het te beseffen, de categorie "dameskleding" bevat meer dan 68000 referenties terwijl de categorie "computers" slechts 8000 referenties bevat.

Waarom is deze specialisatie belangrijk voor je aankopen? De garanties die voor de producten worden geboden, kunnen je verrassen. Ik leg het allemaal uit in de volgende paragraaf.

Garanties aangeboden door LightInTheBox


Zoals ik hierboven al schreef, is LightInTheBox een Chinese site, die zich dus niet hoeft te houden aan de Europese wetgeving inzake garanties. Dit is ook het geval voor andere Chinese sites, maar het bijzondere van LightInTheBox is dat de garantie soms erg licht is. Deze garantie is zeer sterk afhankelijk van het soort product dat wordt gekocht. Voor smartphones is de garantie slechts 3 maanden!

De algemene garanties die worden geboden zijn:

binnen 30 dagen

Je kunt een product binnen 30 dagen retourneren en je geld terugkrijgen onder de volgende voorwaarden:
- het product defect is
- het product tijdens het vervoer werd beschadigd
- het product verschilt van zijn beschrijving

- als het product niet aan je verwachtingen voldoet
- als het product niet is gebruikt (bv. kleding)

In geval van terugzending, is de terugzending naar China en op je kosten!

Er zijn specifieke garanties voor sommige soorten producten, smartphones hebben bijvoorbeeld een garantie van 3 maanden, maar over het algemeen is de garantie duidelijk niet het sterkste punt van LightInTheBox! Dit is heel gebruikelijk op verkoopsites in China, LightInTheBox is geen uitzondering.

LightInTheBox klantenservice


lightinthebox test avis review opinion 1

Als je nog geen product bij LightInTheBox hebt besteld, zal je het moeilijk hebben om een formulier te vinden om contact met hen op te nemen, zij willen duidelijk niet door hun klanten worden lastig gevallen. Als je een bestelling bij hen hebt geplaatst, kun je contact met hen opnemen, maar alleen voor een probleem met de douane of een verzoek om teruggave, geen andere soort vragen!

Als je op de lijst met tickets klikt, kun je niet eens een andere aanmaken zonder door het bestelscherm te gaan. Dus als je een vraag hebt die niets te maken heeft met de douane of een retourzending, zal je moeten zoeken om een manier te vinden om contact met hen op te nemen.
lightinthebox test avis review opinion 2


Wat is de oplossing? Het is mogelijk om contact met hen op te nemen via Messenger/Facebook, ze reageren meestal na een paar uur.

Mijn ervaringen/feedback met LightInTheBox


Ik deed mijn eerste aankoop op LightInTheBox in 2017, ik kocht een Chinese smartphone voor mijn moeder die een nieuwe telefoon nodig had. Ik ging voor een Leeco Coolpad, dit soort telefoon vind je niet in Europa. Alvorens de bestelling te plaatsen, bood LightInTheBox me een verzekering aan om de douneskosten te dekken voor het geval de douane me extra zou aanrekenen, ik had dat nog nooit eerder gezien maar voor de gevraagde prijs (2€) vond ik het geen slecht idee.

Lightinthebox douanekosten

De smartphone die ik kocht was 94€ waard, inclusief levering. Met dit bedrag zou de douane het pakket effectief in beslag kunnen nemen om 21% BTW en administratiekosten te vorderen. De douane nam mijn pakket in beslag en eiste 45€, met als argument dat de prijs op de factuur waarschijnlijk verkeerd was omdat zij dachten dat de telefoon eigenlijk meer waard was. Het is totaal willekeurig en zolang je deze douanerechten betaalt, een beroep kost 80€, is het schandalig. Ik vulde dus het formulier voor de douanekosten op LightInTheBox in door de douanedocumenten bij te voegen en tot mijn grote verbazing stortte LightInTheBox het volledige bedrag terug zonder enige discussie!

Voor alle andere producten die ik van hen kocht, nam ik de verzekering elke keer om problemen te voorkomen.

Heb ik problemen gehad met LightInTheBox? Nee, absoluut niet. De producten die ik bestelde waren allemaal wat ik verwachtte en ik heb nooit enig probleem gehad. Via Messenger kreeg ik ook bevredigende antwoorden op mijn vragen.

Hoe het werkt


LightInTheBox werkt een beetje zoals Gearbest, je bent niet in direct contact met de leverancier van de producten, het is LightInTheBox die zorgt voor de klantrelatie. Dit snel te maken te hebben met Chinese verkopers die niet goed Engels spreken.

LightInTheBox heeft ook een eigen getrouwheidsprogramma. Je krijgt punten voor elke aankoop en die punten kun je dan inwisselen voor kortingen op toekomstige aankopen.

Leveringstijd


Als je in China koopt, neem je altijd het risico dat de levering langer duurt. Met LightInTheBox is het hetzelfde als met andere sites, soms is de levering snel (1 week), soms moet je langer wachten (1 maand).

LightInTheBox, een oplichting?


Nee, LightInTheBox is geen oplichterij, maar controleer voordat je bij hen koopt de garanties met betrekking tot het product, omdat ze vaak erg licht zijn en in geval van problemen na 30 dagen, je mogelijk geen verhaal heeft.

Wat te koop op LightInTheBox


LightInTheBox biedt een enorm scala aan producten, maar ze zijn vooral gespecialiseerd in kleding. Je vindt er kleding voor alle smaken, maar let wel op dat je de juiste maat bestelt, want de Chinese maten komen in het geheel niet overeen met de Europese maten. Als je het kledingstuk moet retourneren omdat het niet de juiste maat is, moet je de kosten voor de retourzending betalen, die soms hoger zijn dan de aankoopprijs van het kledingstuk.

Je kunt ook andere producten kopen, LightInTheBox heeft ook goede aanbiedingen voor bijvoorbeeld smartphones, maar vergeet niet de garantie te controleren!

Ik zou er ook op willen wijzen dat, ook al biedt China producten aan tegen lagere prijzen dan in Europa, een te lage prijs ook gevolgen zal hebben voor de kwaliteit.

Mijn mening/opinie over LightInTheBox


Ik heb geen enkel probleem gehad met LightInTheBox, ze waren zelfs in staat om aan te tonen dat ze hun belofte nakomen met de verzekering voor douanekosten. Ik vond hun klantenservice efficiënter dan die van Gearbest. Ik zou je aanraden producten op deze site te kopen, maar ik kan het niet doen zonder je te wijzen op het garantieprobleem. Iets kopen op LightInTheBox is riskant, want als het product na de korte garantieperiode niet werkt, hebt je geen verhaalsmogelijkheden. Er is ook het risico dat iets in China wordt gekocht, wat niet specifiek is voor deze site.

Het is een beetje een gok, want als het product dat je koopt goed werkt, zal het ontbreken van garantie geen invloed hebben. Mijn moeder gebruikt nog steeds de eerste smartphone die ik bij hen kocht en die werkt nog steeds goed. je moet dus het risico voor je situatie inschatten. Voordat je van een Chinese website koopt, moet je altijd vergelijken en je niet te snel laten verleiden door de prijs, met het risico dat je een slecht product krijgt.

Hier zijn enkele ideeën van populaire producten op LightInTheBox: airpods, jurken, smartphone-accessoires, tassen, laarzen, trouwjurk,

Laatse opmerking


Ik krijg soms opmerkingen waarin mij wordt gevraagd een probleem met een bestelling op te lossen of in te grijpen bij LightInTheBox. Ik ben niet verbonden aan LightInTheBox, ik ben een klant bij hen zoals iedereen, dus ik kan je niet helpen. Je kunt je ervaring hieronder delen, maar ik zou je willen vragen het beleefd te houden.

Je mening?


Als je een positieve of negatieve ervaring hebt met LightInTheBox, voel je vrij om die hier te delen. De commentaren die hieronder worden geplaatst zijn meestal negatief omdat degenen die gelukkig zijn zelden de tijd nemen om dat te zeggen op sites zoals de mijne.

Geef geen persoonlijke informatie vrij bij het plaatsen van je recensie, ik betwijfel of LightInTheBox deze pagina zal lezen.

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Goboo.com : mening / ervaring / reviews
Soms als ik winkel, test ik ook winkels en deel ik mijn ervaring (positief en negatief) om je te helpen bij je aankopen.
Light In The Box review / betrouwbaarheid
Ik heb verschillende aankopen gedaan bij LightInTheBox en ik deel mijn ervaring om je te helpen onaangename verrassingen te voorkomen.
Aliexpress - eerlijke beoordeling / mening
Is Aliexpress goed? Ik heb meer dan 100 producten gekocht en hier is mijn review
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden