Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Dwarf 3 Telescoop: test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Waar te koop?
Over dwerglabs
Dwerg II versus Dwerg III
Uitpakken
Overzicht
Configuratie
Toepassing
Zon
Maan
Planeten
Deep Sky
Batterij
Beoordeling/conclusie
Connected Objects Test Reviews Nl

Dwarf 3 Telescoop: test / review


Gepubliceerd op: 21-06-2024 / gewijzigd: 21-06-2024


Ik kocht bijna 30 jaar geleden mijn eerste telescoop, een Orion 150/750 mm, en ik heb hem nog steeds. Ik heb deze telescoop gekozen voor deepsky-observatie en astrofotografie. Tegenwoordig lijkt het misschien triviaal, maar 30 jaar geleden moest je echt gemotiveerd zijn om aan astrofotografie te doen. We moesten het station opzetten, veel dingen aanpassen, zoals de motor om de rotatie van de aarde te compenseren of de installatie van de fotokit zodat alles stabiel was. Kortom veel werk voor het opzetten en observeren en daarna nog veel werk om de foto's te verwerken. Na een paar maanden viel deze passie voor de sterren op de bodem van de stapel van alle dingen die ik wilde doen.

In 2023 werd mijn passie voor de sterren plotseling opnieuw aangewakkerd dankzij een crowdfundingcampagne voor een elektronische telescoop vervaardigd door het bedrijf Dwarflabs. Klein, compact, draagbaar, eenvoudig te configureren, geschikt voor het maken van foto's met een lange sluitertijd, bestuurbaar vanuit een applicatie... Ik kon deze kans niet missen, dus kocht ik de Dwarf II-telescoop. Deze telescoop was een totale gamechanger vergeleken met mijn Orion. Hoewel ik duidelijk betere resultaten kon behalen met mijn Orion, was het gemak en de betaalbaarheid van de Dwarf II onverslaanbaar.

Een paar maanden na het testen van de Dwarf II heb ik een andere elektronische telescoop getest die de lat nog hoger heeft gelegd, maar Dwarflabs is duidelijk niet het type dat dingen loslaat, deze keer is het de Dwarf 3 die als missie zal hebben om je te helpen de sterren te veroveren . Ik zou de telescoop kort voor de release moeten ontvangen, maar ik zal je al wat informatie geven voordat ik hem ga testen.

Waar te koop?


Dwarf 3 kan vooraf worden besteld op de officiële website: Dwerg 3 / Dwergflabs
De telescoop is tegen een lagere prijs verkrijgbaar voor degenen die hem vóór de lancering bestellen, het risico dat deze telescoop van mindere kwaliteit is dan de vorige is vrij klein.

Over dwerglabs


Dwarflabs is een Chinees bedrijf dat al meerdere succesvolle producten op de markt heeft gebracht, waaronder de Dwarf II die door enkele duizenden mensen werd gekocht. Je moet altijd op je hoede zijn voor nieuwe bedrijven die via crowdfunding een innovatief product op de markt brengen, maar Dwarflabs heeft deze mijlpaal gepasseerd. Ik ben er niet zeker van dat Dwarf 3 via crowdfunding zal gaan, ze hebben nu een voldoende solide basis om het zelf te regelen.

Er bestaat geen nulrisico, maar hier is het nog steeds aanzienlijk lager dan bij een crowdfundingcampagne gelanceerd door een onbekend bedrijf.

Dwerg II versus Dwerg III


dwarf II test avis opinion review bewertung recensione beoordeling 13%20

Dwarf III gebruikt dezelfde basis als de Dwarf II (foto hierboven). De telescoop is compact en kan heel gemakkelijk worden opgevouwen. vervoerd in een kleine reistas. Er is geen statief nodig, hij kan zich op de horizontale as oriënteren met zijn roterende basis en verticaal met zijn optische rotatieas.

De Dwarf II was uitgerust met twee optische units, een groothoek voor spotten en een 100 mm telelens voor observatie, het diafragma is 24 mm. De telelens produceert foto's van 8 miljoen pixels en maakt gebruik van een Sony IMX415 sensor. Foto's worden opgeslagen op een SD-kaart die tegenover de optische eenheid moet worden geplaatst. Het geheel weegt iets meer dan een kilo.

Dwarf 3 brengt enkele veranderingen met zich mee. Ten eerste is er het diafragma van de telelens dat gaat van 24 naar 35 mm, wat een lichtwinst van 45% oplevert. De optische eenheid bestaat uit verschillende lenzen met een zeer lage dispersie. Ook de groothoek wint aan diafragma, gaande van 2,8 naar 3,5 mm. Veranderingen houden daar niet op. De brandpuntsafstand van de telelens gaat van 100 tot 150 mm en de gebruikte sensor gaat naar het duurdere segment van de Sony IMX 678 Starvis 2. De maximale belichtingstijd per belichting gaat van 15 naar 60 seconden.

De batterij neemt toe van 5600 mAh naar 10.000 mAh en in plaats van te vertrouwen op een verwijderbare SD-kaart voor opslag, heeft de Dwarf III 128 GB lokale opslag die u rechtstreeks naar uw telefoon of naar de pc kunt downloaden via een USB-poort.

Het enige waar ik spijt van heb is de fotoresolutie. Ik had graag meer pixels gezien om meer details vast te leggen en het resultaat op groot formaat te kunnen afdrukken.

Uitpakken


Nog niet getest

Overzicht


Nog niet getest

Configuratie


Nog niet getest

Toepassing


Nog niet getest

Zon


Nog niet getest

Maan


Nog niet getest

Planeten


Nog niet getest

Deep Sky


Nog niet getest

Batterij


Nog niet getest

Beoordeling/conclusie


Ik zal mijn mening geven zodra ik het product heb ontvangen en getest, maar op papier heeft deze nieuwe Dwarf 3 alles wat nodig is om de lat aanzienlijk hoger te leggen dan het vorige model. Er zijn andere merken elektronische telescopen met efficiëntere optische apparatuur, maar deze zijn over het algemeen duurder. Ik denk vooral aan telescopen van Vaonis, maar hier zitten we in een veel hogere prijsklasse.



Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Dwarf 3 Telescoop: test / review
Wilt u de sterren veroveren terwijl u comfortabel in uw woonkamer verblijft? Het kan met de elektronische telescoop Dwarf 3, de Orionnevel is slechts een paar klikken van u verwijderd.
Seestar S50 telescoop: test / review
Heeft u uw hoofd in de sterren, maar heeft u geen tijd of zin om tijd te besteden aan het opzetten van een echte telescoop? De Seestar S50 is voor u gemaakt. Kies uw object en laat de telescoop de rest doen!
Blitzwolf BW-WA3 Pro 120W: test / recensie
Wil je je muziek overal mee naartoe nemen? De 120W Blitzwolf-speaker moet een zeer breed publiek aanspreken (behalve misschien degenen die je gaat storen met het geluid)
Oclean X Pro Elite: test / review
Ik had nog geen elektrische tandenborstel getest op mijn blog omdat ik het belang er niet van inzag, de Oclean X Pro Elite liet zien dat een tandenborstel een interessant product kan zijn!
Yeedi 2 Hybrid (+ KC650 / K700) : test / review
Eind 2020 heb ik gediversifieerd door connected objecten voor thuis te testen en het is een goede manier om het nuttige met het aangename te combineren. Deze keer pak ik een verbonden stofzuiger / dweilrobot aan.
Oclean Flow : test / review
Er is misschien niets spannends aan het testen van een tandenborstel, maar als hij erg effectief is, wordt het meteen een stuk interessanter!
Oclean X10: test / review
De Oclean X10 is een eersteklas tandenborstel met efficiënt poetsen en een vereenvoudigde (geen app) benadering voor het instellen van de borstel.
Decoratie-idee: Govee Glide - LED muziek
Ben je op zoek naar een origineel idee om je feestjes te verlevendigen? De Govee Glide LED's bieden je een aanpasbare verlichting met muziek.
Imilab C21 bewakingscamera: test/review
Voor minder dan 50€ kan je veel bewakingscamera's vinden, maar de kwaliteit is niet altijd goed. De Imilab C21 filmt in 2.5k en kleurt de beelden 's nachts in.
Imilab C20 : test / review
De Imilab C20 is een instapmodel camera uit het Xiaomi ecosysteem. Hij biedt alles wat je van een camera mag verwachten tegen een lagere prijs dan de concurrentie. Weer een geslaagde gok voor Xiaomi?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden